Модератор ЛокоПД написа:Аз говоря като страничен "наблюдател".Това вие трябва да си го решите - имате фенклубове,ръководство,ветерани...Събирате се и решавате какво да правите.
Хм, може би си прав. Нещо трябва да се стори - всички налични документи трябва да се направят достъпни. Трябва да се публикуват спомените на по-голям брой съвременници на събитията. Просто информацията е доста оскъдна.
Модератор ЛокоПД написа:Тази самоинициатива на Батков определено е странна.В смисъл,без да се допита до феновете или който и да е друг,хвърля в медийното пространство "бомба" ей така.Макар че,то не е и бомба,защото за този документ отдавна се знае и няма да се изненадам,ако е автентичен.
Отдавна се знае за него, да, това е факт. Въпросът е защо се шуми около него месец-два и после пак изчезва. Хм, горе-долу се появява на около 12 години. Аз си спомням, бях още в 3-4 клас, когато го прочетох в ММ и ми стана много интересно. Говореше се за това само седмица-две и изчезна. Мислех, че са се кротнали. И когато и Батков се появи с таз "ексклузивна" новина бях шашнат. Инак, има няколко записа от преди 85-та, в които се говори, че Левски-Спартак е най-старият софийски и български клуб. Той е рузултат от обединението на Савата (1909), които по-късно и през много перипетии се превръща в Спартак и Левски, които видите ли, бил основан 1911. Така че таз теза я има и от преди 1986.
Модератор ЛокоПД написа:Защото Батков може да е всякакъв,но преди всичко е адвокат и едва ли ще излезе с фалшификат,който може да го компрометира като фалшификатор.
Дори да е фалшификат, то не е изфабрикуван от него. И все пак, дали Батков не иска да придобие некви ползи от цялата тази история?