Левски да вземе урок по история от Локо

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Re: Левски да вземе урок по история от Локо

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 14:33

Irish stout написа:Възможно е. Или по този начин показва, че претенциите на Батков са безпочвени, тъй като неговият начин не върви. Или се прави като нас, или не се прави. Щом не го прави по официалния начин, значи тезата му издиша.
Между другото, претенциите към годината 1911 са още от времето на Лафчис.

Друже, мисля, че вече почваш да се заяждаш. Претенциите за 1911 не са от Лафчис, а от 1986г, а още по-вероятно е да е имало скандал за това от 30те, когато е създаден този фалшификат.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 29 дек 2010 17:57

TheApostleOfFreedom написа:
Irish stout написа:Възможно е. Или по този начин показва, че претенциите на Батков са безпочвени, тъй като неговият начин не върви. Или се прави като нас, или не се прави. Щом не го прави по официалния начин, значи тезата му издиша.

Друже, мисля, че вече почваш да се заяждаш. Претенциите за 1911 не са от Лафчис, а от 1986г, а още по-вероятно е да е имало скандал за това от 30те, когато е създаден този фалшификат.

Апостоле, въпросният документ виждал ли си го? Просто ми е интересно да знам.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 20:41

Виждал съм го само в интернет. Ала доводите за неистинност звучат по-убедително.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 29 дек 2010 20:50

TheApostleOfFreedom написа:Виждал съм го само в интернет. Ала доводите за неистинност звучат по-убедително.

Живях в София много години,последните 7-8 в Сухата река,до Герена.Имаше един старец,който имаше магазинче за цигари,алкохол и т.н.Не знам дали е жив още...от 4-5 години не съм го виждал...Та той постоянно говореше за това,че Левски е създаден през 1911,че дядо му бил участвал в създаването и прочее,кълнеше наред "комунистите и некадърниците" и казваше,че "ще дойде Видовден"...
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 20:55

Модератор ЛокоПД написа:Живях в София много години,последните 7-8 в Сухата река,до Герена.Имаше един старец,който имаше магазинче за цигари,алкохол и т.н.Не знам дали е жив още...от 4-5 години не съм го виждал...Та той постоянно говореше за това,че Левски е създаден през 1911,че дядо му бил участвал в създаването и прочее,кълнеше наред "комунистите и некадърниците" и казваше,че "ще дойде Видовден"...

Друже, аз също съм го чувал това нещо. Чувал съм го от Слависти. Знаеш, единствено славист може да се жегне от таз 1911-та. Нещото, което ме кара да се съмнявам в тази година е изказването на Боркиша. Щом той казва, че не е така, то кой съм аз или Тара или Лафчиш, та да казваме, че не било вярно.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 29 дек 2010 21:12

Модератор ЛокоПД написа:Живях в София много години,последните 7-8 в Сухата река,до Герена.Имаше един старец,който имаше магазинче за цигари,алкохол и т.н.Не знам дали е жив още...от 4-5 години не съм го виждал...Та той постоянно говореше за това,че Левски е създаден през 1911,че дядо му бил участвал в създаването и прочее,кълнеше наред "комунистите и некадърниците" и казваше,че "ще дойде Видовден"...

Друже, аз също съм го чувал това нещо. Чувал съм го от Слависти. Знаеш, единствено славист може да се жегне от таз 1911-та. Нещото, което ме кара да се съмнявам в тази година е изказването на Боркиша. Щом той казва, че не е така, то кой съм аз или Тара или Лафчиш, та да казваме, че не било вярно.

Аз говоря като страничен "наблюдател".Това вие трябва да си го решите - имате фенклубове,ръководство,ветерани...Събирате се и решавате какво да правите.Тази самоинициатива на Батков определено е странна.В смисъл,без да се допита до феновете или който и да е друг,хвърля в медийното пространство "бомба" ей така.Макар че,то не е и бомба,защото за този документ отдавна се знае и няма да се изненадам,ако е автентичен.Защото Батков може да е всякакъв,но преди всичко е адвокат и едва ли ще излезе с фалшификат,който може да го компрометира като фалшификатор.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 21:39

Модератор ЛокоПД написа:Аз говоря като страничен "наблюдател".Това вие трябва да си го решите - имате фенклубове,ръководство,ветерани...Събирате се и решавате какво да правите.

Хм, може би си прав. Нещо трябва да се стори - всички налични документи трябва да се направят достъпни. Трябва да се публикуват спомените на по-голям брой съвременници на събитията. Просто информацията е доста оскъдна.

Модератор ЛокоПД написа:Тази самоинициатива на Батков определено е странна.В смисъл,без да се допита до феновете или който и да е друг,хвърля в медийното пространство "бомба" ей така.Макар че,то не е и бомба,защото за този документ отдавна се знае и няма да се изненадам,ако е автентичен.

Отдавна се знае за него, да, това е факт. Въпросът е защо се шуми около него месец-два и после пак изчезва. Хм, горе-долу се появява на около 12 години. Аз си спомням, бях още в 3-4 клас, когато го прочетох в ММ и ми стана много интересно. Говореше се за това само седмица-две и изчезна. Мислех, че са се кротнали. И когато и Батков се появи с таз "ексклузивна" новина бях шашнат. Инак, има няколко записа от преди 85-та, в които се говори, че Левски-Спартак е най-старият софийски и български клуб. Той е рузултат от обединението на Савата (1909), които по-късно и през много перипетии се превръща в Спартак и Левски, които видите ли, бил основан 1911. Така че таз теза я има и от преди 1986.

Модератор ЛокоПД написа:Защото Батков може да е всякакъв,но преди всичко е адвокат и едва ли ще излезе с фалшификат,който може да го компрометира като фалшификатор.

Дори да е фалшификат, то не е изфабрикуван от него. И все пак, дали Батков не иска да придобие некви ползи от цялата тази история?
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 29 дек 2010 21:55

Модератор ЛокоПД написа:Аз говоря като страничен "наблюдател".Това вие трябва да си го решите - имате фенклубове,ръководство,ветерани...Събирате се и решавате какво да правите.

Хм, може би си прав. Нещо трябва да се стори - всички налични документи трябва да се направят достъпни. Трябва да се публикуват спомените на по-голям брой съвременници на събитията. Просто информацията е доста оскъдна.

Модератор ЛокоПД написа:Тази самоинициатива на Батков определено е странна.В смисъл,без да се допита до феновете или който и да е друг,хвърля в медийното пространство "бомба" ей така.Макар че,то не е и бомба,защото за този документ отдавна се знае и няма да се изненадам,ако е автентичен.

Отдавна се знае за него, да, това е факт. Въпросът е защо се шуми около него месец-два и после пак изчезва. Хм, горе-долу се появява на около 12 години. Аз си спомням, бях още в 3-4 клас, когато го прочетох в ММ и ми стана много интересно. Говореше се за това само седмица-две и изчезна. Мислех, че са се кротнали. И когато и Батков се появи с таз "ексклузивна" новина бях шашнат. Инак, има няколко записа от преди 85-та, в които се говори, че Левски-Спартак е най-старият софийски и български клуб. Той е рузултат от обединението на Савата (1909), които по-късно и през много перипетии се превръща в Спартак и Левски, които видите ли, бил основан 1911. Така че таз теза я има и от преди 1986.

Модератор ЛокоПД написа:Защото Батков може да е всякакъв,но преди всичко е адвокат и едва ли ще излезе с фалшификат,който може да го компрометира като фалшификатор.

Дори да е фалшификат, то не е изфабрикуван от него. И все пак, дали Батков не иска да придобие некви ползи от цялата тази история?

Естествено ;) Батков иска да отклони вниманието на феновете от основния проблем - продава се основния играч на Левски.Всички са против трансфера на Дембеле - феновете,даже водещи журналисти-левскари като Томислав,Вальо Грънчаров,някои по-крайни и т.н.Сигурен съм даже,че и Ясен Петров и Гонзо не са ентусиазирани от продажбата на Гарата...Този опит на Батков излезе малко нескопосан,работата става малко "на пожар",без да се поиска мнението на феновете...

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 22:05

Модератор ЛокоПД написа:Естествено ;) Батков иска да отклони вниманието на феновете от основния проблем - продава се основния играч на Левски.Всички са против трансфера на Дембеле - феновете,даже водещи журналисти-левскари като Томислав,Вальо Грънчаров,някои по-крайни и т.н.Сигурен съм даже,че и Ясен Петров и Гонзо не са ентусиазирани от продажбата на Гарата...Този опит на Батков излезе малко нескопосан,работата става малко "на пожар",без да се поиска мнението на феновете...

Да, Дембеле е добър играч. Може би дори той е 1/3 от отбора, ала не би трябвало да е трагедия, ако го разкарат. Дори предпочитам да го разкарат. Ако на негово място се вземат играчи, които да спасят най-накрая защита и да засилят центъра, пък и един добър нападател, то за какво ни е Дембеле. Само сеир става вече покрай него. Смятам, че Левски ще е по-успешен отбор, ако не допуска тъпи голове, и по-добре така отколкото тройки и четворки на орките, макетата и монтанезюмци.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 29 дек 2010 22:09

Ни най-малко не се опитвам да се заяждам. В грешка си. Може и от по-рано да са претенциите за 1911. Аз като страничен наблюдател чух за тях по времето на Лафчис.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Върни се в “Локо Пловдив”