Стига спекула! Локомотив ПД е стабилен тим!

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Re: Стига спекула! Локомотив ПД е стабилен тим!

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 08 апр 2010 22:54

botev_1912 написа:
Модератор ЛокоПД написа:
botev_1912 написа:
...За мен остава отворен въпросът след като толкова държите на корените и на признаване на вашето начало през 1926 /не че има значение както се каза/ защо не си върнете това име, а стоите с насилствено даденото Ви от комунистите Локомотив? Все пак парадирате с антикомунизъм!

Не сме решили - не сме го направили.Ако го направим,няма да сме първите...Ботев-Тракия-Ботев,звучи ли ти познато ? ;) Макар че мен ако питаш,и така сме си добре.Лично мнение.Въпрос на гледна точка.

Естествено, че ми е познато, НО ние сме създадени като Ботев, комунистите насилствено ни събират със Спартак и насилствено ни кръщават на Тракия и накрая ние си връщаме името с което сме създадени! :)
Има малка разлика!

Разбира се,има разлика.Освен със Спартак,са ви обединили и с Академик.Били сте и ДНВ,ДНА,СКНА,АСК и т.н.Комунистите обаче,не са действали само спрямо вас по този начин.Човек ако се поразрови в историята,може да открие/или да не открие ;) / доста факти и документи относно футболните отбори в Пловдив.Друг е въпроса,кой как тълкува нещата.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 08 апр 2010 23:05

Модератор ЛокоПД написа:Разбира се,има разлика.Освен със Спартак,са ви обединили и с Академик.Били сте и ДНВ,ДНА,СКНА,АСК и т.н.Комунистите обаче,не са действали само спрямо вас по този начин.Човек ако се поразрови в историята,може да открие/или да не открие ;) / доста факти и документи относно футболните отбори в Пловдив.Друг е въпроса,кой как тълкува нещата.

ДА тогава комунистите са си правили каквото си поискат, но важното е, че сме успяли да се съхраним и да си върнем името с което сме създадени!

Мисълта ми в тази дискусия е следната, не съм 100% сигурен, но си мисля, че известно време Спортклуб и ЖСК са съществували паралелно, след което както Вие твърдите се обединяват. Вие като Локомотив се считате за пряк наследник на Железничарски Спртен Клуб /ЖСК/, но сега по някакви причини решавате да бъдете наследник на другият клуб който се е събрал с ЖСК. Другото което Рам-а един път обясняваше е че хората от Спортклуб сами са се смятали за Локомотивци /ЖСКари/ което е повече от нормално след като техният клуб се е влял /събрал/ с ЖСК.
След като тогава хората са решили, че новото дружество ще бъде продължител на традициите на ЖСК - защо Вие искате да променяте решенията на вашите предци?

Общо взето аз така виждам нещата през вашата призма! Сигурно има разлики и ще се радвам да ме поправите :)
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 08 апр 2010 23:28

botev_1912 написа:
Модератор ЛокоПД написа:Разбира се,има разлика.Освен със Спартак,са ви обединили и с Академик.Били сте и ДНВ,ДНА,СКНА,АСК и т.н.Комунистите обаче,не са действали само спрямо вас по този начин.Човек ако се поразрови в историята,може да открие/или да не открие ;) / доста факти и документи относно футболните отбори в Пловдив.Друг е въпроса,кой как тълкува нещата.

ДА тогава комунистите са си правили каквото си поискат, но важното е, че сме успяли да се съхраним и да си върнем името с което сме създадени!

Мисълта ми в тази дискусия е следната, не съм 100% сигурен, но си мисля, че известно време Спортклуб и ЖСК са съществували паралелно, след което както Вие твърдите се обединяват. Вие като Локомотив се считате за пряк наследник на Железничарски Спртен Клуб /ЖСК/, но сега по някакви причини решавате да бъдете наследник на другият клуб който се е събрал с ЖСК. Другото което Рам-а един път обясняваше е че хората от Спортклуб сами са се смятали за Локомотивци /ЖСКари/ което е повече от нормално след като техният клуб се е влял /събрал/ с ЖСК.
След като тогава хората са решили, че новото дружество ще бъде продължител на традициите на ЖСК - защо Вие искате да променяте решенията на вашите предци?

Общо взето аз така виждам нещата през вашата призма! Сигурно има разлики и ще се радвам да ме поправите :)

Виж,не съм от хората които ще тръгнат да спорят за тези неща.Не съм достатъчно подготвен,нямам необходимите документи черно на бяло.Както казах,според мен и така сме си добре.За моя отбор знам това,което ми е казвал дядо ми,лека му пръст,който е бил футболист на Парчевич/това е документирано/ .Той беше човека ,който ме е завел на мач за пръв път през 1969 /бил съм в детската количка :lol: /и баща ми ,разбира се/състезател на Локо ПД - това също е документирано/.Чакай,че стана "искрено и лично" :roll: Както и да е,те бяха хората,които ме научиха на култовото "Само ЛОКО!",от тях знам доста неща .Бяхте опънали един транспарант за историята и интернет :lol: ,но при нас също някои неща се предават от "поколение на поколение" и това не е само "история".За мене това е напълно достатъчно.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 09 апр 2010 00:05

botev_1912
...мисля, че известно време Спортклуб и ЖСК са съществували паралелно...

Да... Много си прав!!! Тези два отбора до 1949-та година нямат нищо общо.... ЖСК-а са основани през 1935-та.... а Спортклуб през 1926-та....

botev_1912
...след което както Вие твърдите се обединяват...

Тук ще те поправя... Не го твърдим НИЕ... обединението си е ФАКТ!!! Есента на 1949а година тези два отбора се обединяват по силата на Решението на Партията за реорганизация на спортните клубове, според което те трябва да минат на ведомствен принцип... Та!!! Тези два клуба носещи вече имената Локомотив (ЖСК) и Славия (Спортклуб) се обединяват под името ДСО "Енергия", което малко по-късно става ДСО "Торпедо"...

botev_1912
Вие като Локомотив се считате за пряк наследник на Железничарски Спртен Клуб /ЖСК/, но сега по някакви причини решавате да бъдете наследник на другият клуб който се е събрал с ЖСК

Тук вече много грешиш... НЕ СМЕ ГО РЕШИЛИ НИЕ!!!! В на Локо Пловдив визитките ВИНАГИ е фигурирало точно това изречение - "ПРЯК НАСЛЕДНИК НА СПОРТКЛУБ И ПАРЧЕВИЧ"... Не само това... ами и статистиката на ДНЕШНИЯТ ЛОКОМОТИВ Пловдив за годините преди 1949-та е тази на Славия (Спортклуб)... Даже и онази брошура, която става повод за негодованието на хората, които са градили клуба ни не си е позволила да премахне това... Нещо повече... има по-стари книги, в които като се говори за резултатите на клуба ни името е записано така - Локомотив (Славия-Ченгелов) Пловдив... Та... като гледам то... май ДОРИ НА ПРЪВ ПОГЛЕД... нещата свързващи днешният Локомотив със Спортклуб са повече от тези, които го свързват с ЖСК... то даже не се сещам за такава... 'щото както вече споменах дори годината 1936 не е нещо, което може да се определи като част от историята на този клуб..... Е!!! Сега и сам можеш да си отговориш, защо онези хора са били толкова обидени през онази 1986-та година.... А да кажеш, че ЖСК са погълнали Спортклуб е все едно да твърдиш, че Ягодово ще погълне Пловдив след като стане част от града ни!!!!
Изображение

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 09 апр 2010 00:19

plovdivram написа:botev_1912
...мисля, че известно време Спортклуб и ЖСК са съществували паралелно...

Да... Много си прав!!! Тези два отбора до 1949-та година нямат нищ общо.... ЖСК-а са основани през 1935-та.... а Спортклуб са основани през 1926-та....

botev_1912
...след което както Вие твърдите се обединяват...

Тук ще те поправя... Не го твърдим НИЕ... обединението си е ФАКТ!!! Есента на 1949а година тези два отбора се обединяват по силата на Решенито на Партията за реорганизация на спортните клубове, според което те трябва да минат на ведомствен принцип... Та!!! Тези два клуба носещи вече имената Локомотив (ЖСК) и Славия (Спортклуб) се обединяват под името ДСО "Енергия", което малко по-късно става ДСО "Торпедо"...

botev_1912
Вие като Локомотив се считате за пряк наследник на Железничарски Спртен Клуб /ЖСК/, но сега по някакви причини решавате да бъдете наследник на другият клуб който се е събрал с ЖСК

Тук вече много грешиш... НЕ СМЕ ГО РЕШИЛИ НИЕ!!!! В на Локо Пловдив визитките ВИНАГИ е фигурирало точно това изречение - "ПРЯК НАСЛЕДНИК НА СПОРТКЛУБ И ПАРЧЕВИЧ"... Не само това... ами и стсистиката на ДНЕШНИЯТ ЛОКОМОТИВ Пловдив за годините преди 1949-та е тази на Славия (Спортклуб)... Даже и онази брошура, която става повод за негодованието на хората, които са градили клуба ни не си е позволила да премахне това... Нещо повече... има по-стари книги, в които като се говори за резултатите на клуба ни името записано така Локомотив (Славия-Ченгелов) Пловдив... Та... като гледам то... май ДОРИ НА ПРЪВ ПОГЛЕД... нещата свързващи днешният Локомотив със Спортклуб са повече от тези, които го свързват с ЖСК... 'щото както вече споменах дори гоината 1936 не е нещо, което може да се определи като част от историята на този клуб..... Е!!! Сега и сам можеш да си отговориш, защо онези хора са били толкова обидени през онази 1986-та година.... А да кажеш, че ЖСК са погълнали Спортклуб е все едно да твърдиш, че Ягодово ще погълне Пловдив след като стане част от града ни!!!!

Plovdivram,както винаги си конкретен и ясен.

PS.botev1912,ако имаш други факти и искаш да оспориш всичко това,заповядай.А ако нещо не ти е ясно,питай. ;)

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 09 апр 2010 09:31

Аз не споря за нищо понеже не съм запознат с материята :)

Просто реших да поразсъждавам малко :)
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 09 апр 2010 12:39

botev_1912 написа:Аз не споря за нищо понеже не съм запознат с материята :)

Просто реших да поразсъждавам малко :)

Понеже ми прави впечатление, че явно не си някой пубер дошъл да се заяжда по въпроса, ще ти кажа моето мнение по темата. За мен и двата клуба са много важни за нашата история, защото Спортклуб е дал нашата многобройна публика и традиции на велик клуб, но благодарение на ведомствените връзки ЖСК-БДЖ са избегнали унищожаването на клуба с най-голямата членска, а най-вероятно и фенска маса не само в Пловдив, а в България. С други думи, за мен това е хитър трик на тогавашното ръководство, с цел избягване на най-лошото. Задай си също така въпроса, защо по комунистическо време, единствената брошура с тема "историята на Локомотив" е писана от фен на Ботев/Тракия в една година(1986 или 1936), в която, както ти писа вече и Рамчето, няма нищо общо с нито един от предшествениците на сегашния Локомотив.

Потребителски аватар
Jeff Ament
Контакти:

Мнениеот Jeff Ament » 09 апр 2010 12:57

На старата ви емблема /допреди година две/пишеше 1936.На тази която се води "нова"-всъщност тя е стара,не пише година на създаване.Смятате ли да я променяте с годината 1926? :lol: Просто питам. ;)
12 март 1912 г.

Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 09 апр 2010 13:03

Jeff Ament
На старата ви емблема /допреди година две/пишеше 1936.На тази която се води "нова"-всъщност тя е стара,не пише година на създаване.Смятате ли да я променяте с годината 1926? Просто питам.

Към момента умишлено няма поставена година в емблемата на Локомотив, но и това ще стане... А ще се съгласиш, че най-нормалното нещо е да се сложи РЕАЛНА година!!!
Изображение

Върни се в “Локо Пловдив”