Спорт
Христо Бонев: Галя час по-скоро да реши какво ще прави с клуба
Христо БОНЕВ, Интервю на Дончо ДОНЕВ, 05 Ноември 2009; 09:15
Локомотив е в най-жестоката си криза от началото на века. Отборът е в зоната на изпадащите. Феновете са на война с президентката Галя Топалова. До ХI кръг са сменени двама треньори, а на път е да си тръгне и директорът генерал Йордан Димитров, който изневиделица се появи в края на септември. Затова се обърнахме за мнение към клубната икона Христо Бонев, чийто живот повече от половин век е свързан с черно-бялата идея.
- Г-н Бонев, как ще коментирате ситуацията в Локомотив?
- С много болка. Сърцето ми се къса, като гледам какво става в Локомотив. Положението е бедствено. Тази загуба от Ботев ме съкруши. Тя беше върхът на кризата, в която се намираме. Толкова безпомощен, беззъб и страхлив Локомотив никога не съм виждал. И то срещу безумно слаб Ботев. Това всъщност не беше и Ботев, де, но това е друга тема. Те не ме интересуват. Единственото, което ме интересува, е да излезем час по-скоро от тази дупка, в която сме паднали от много време насам.
- Как ще коментирате дербито?- Това дерби ли беше? Имаше един отбор, облечен в черно-бели фланелки срещу един с жълто-черни. Вие да забелязахте някаква прилика с Локомотив и Ботев? Аз не видях. Толкова безумно слаб мач и лишен от грам майсторство между двата отбора не съм виждал. Не мога да си представя, че нашият отбор ще излезе срещу Ботев с мисълта за равен. Затова не приемам това за моя Локомотив. Връх на всичко бяха тези грозни сцени след края на мача. Те показаха, че нашите футболисти не могат да губят. А не можеш да печелиш, ако не се научиш да губиш.
- Смяната на треньора Иван Маринов със Стефан Генов ще доведе ли до оправяне на нещата?
- Категорично не. И Моуриньо, и който и там в световен мащаб да е най-добрият треньор, да дойде на Лаута, пак няма да оправи нещата. Те са сбъркани изначално.
- Къде са сбъркани?
- Вижте, много ме заболя, когато видях снимките на нашата президентка Галя Топалова как се весели с футболисти на чужд отбор и е сложила жълто-черно шалче. Това си е нейна работа. Всеки има право да разполага с живота си както поиска. Просто аз като кръвно свързан с черно-бялата идея изпитах болка. Лично аз много уважавам Галя Топалова като човек, който в много труден момент се нае и спаси клуба от разпад. Това никой не бива да й го оспорва. В същото време призовавам Галя час по-скоро да реши какво ще прави с Локомотив и да започне да действа. Всяко забавяне ще е фатално.
- Прави впечатление, че от известно време сте дистанциран от ръководството на Локомотив?
- А какво да правя в това ръководство, в което са толкова много директори? Опитвах се да помагам със съвети и присъствие, доколкото мога, но видях, че мнението ми не се взема под внимание. Привличаха се футболисти, които не съм гледал и нямам представа за тях. Щом тези, които ги вземат, са убедени в качествата им, защо съм им аз. Това обаче не означава, че съм дистанциран от Локомотив. Мен никой не може да ме дистанцира от Локомотив.
- Кои са причините за кризата в Локомотив?
- Най-просто казано, причината е липсата на една стратегия, която да се следва. Разбира се, и липсата на подходящи хора, които да изработят и да изпълняват тази стратегия. Тук нещата не опират до пари, а до мислене. Ще ви дам пример. С назначаването на генерал Йордан Димитров дойдоха конфликти. Не казвам, че той е причината. С идването му обаче всички видяха, че се появи напрежение между него и Иван Петлешков. Това нямаше как да не се пренесе и върху футболистите, и треньорите. Те се чудят на кого да угодят и да не влязат в конфликт с някого. Така допълнително се разби отбора. На Локомотив му трябва спортен човек, спортен директор, който да изработи стратегията и да пази гърба на треньора. Иначе ще се получи ситуацията от лятото. Заблудихме се, че имаме голям отбор през пролетта, когато бихме в няколко мача в продълженията. През лятото Аян го оставиха да се оправя сам, а след това след една загуба му взеха главата. Затова казах, че проблемът не е в треньора, а в липсата на стратегия. И Галя наистина трябва да проумее това, и да предприеме действия, след като си изясни какво ще прави с клуба.
- Многото директори ли са проблемът в Локомотив?
- Ще отговоря с един пример. През шампионския сезон имаше един президент Георги Илиев, вечна му памет. Той осигуряваше финансирането. Под него беше единствено Емил Наков, който управляваше клуба, и станахме шампиони. Нямаше интриги, нямаше мрънканици. Без да съм приятел с Наков, му признавам, че той успяваше да управлява така клуба, че станахме шампиони.
- Виждате ли светлина в тунела?
- Да. Ние, локомотивците, винаги сме оптимисти. Дори в най-тежките ситуации. Аз лично съм оптимист заради великата ни публика. Силата ни е в това, че в най-трудните моменти черно-бялата общност се събира в юмрук и преодолява кризата. Това е ставало неведнъж. Имали сме много по-трудни моменти и сме ги преодолявали. Ще ви дам още един пример от историята. През 1968 година партийната върхушка на Пловдив начело с Кочо Гяуров си беше поставила за цел да има само един елитен отбор в Пловдив и направи от Ботев Тракия. Искаха да обезкървят останалите отбори, като им вземат най-добрите футболисти. На мен ми бе заповядано да премина в Тракия. Аз категорично отказах. Дори заявих, че ще се откажа от футбола, но няма да играя за жълтите. Кочо Гяуров извика татко, Бог да го прости, в кабинета си в партийния дом. Татко му каза, че ще се откаже от мен в „Държавен вестник", ако премина при жълтите. Гяуров ни изгони и ни нарече фашисти. В моя и на Локомотив защита застанаха трима директори на големи предприятия в Пловдив. Всички са покойници, вечна им памет. Това бяха Иван Коджабашев, който беше директор на БДЖ-Пловдив и председател на Локомотив, Стефан Ганев - директор на Трансстрой, и Иван Лазаров - директор на Месокомбината. Тримата се противопоставиха на това беззаконие в името на Локомотив. Впоследствие тримата бяха уволнени, но не предадоха Локото. Въпреки тази атака срещу Локомотив, на следващата година станахме трети. Затова съм оптимист, че нашата черно-бяла общност ще излъчи достойни хора като тези, които ще ни изведат от кризата.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lqUTtvAQzww[/youtube]
Христо Бонев: Галя трябва да реши какво ще прави с клуба!!!
Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- L_P_F_C 1936
- Контакти:
- *GEORGI*1936*
- Контакти:
Re: Христо Бонев: Галя трябва да реши какво ще прави с клуба!!!
най-големия
ЧЕРНО БЕЛИ СМЕ РОДЕНИ
ЧЕРНО БЕЛИ ЩЕ УМРЕМ
ЧЕРНО БЕЛИ ЩЕ УМРЕМ
- supershampion2004
Най-големия......
Победа от вас не искаме знай, а просто битка докрай!

Това е вълнуващо интервю, моля всеки да го прочете внимателно.
Уникално е да има такъв човек като Бонев между нас.
Уникално е да има такъв човек като Бонев между нас.

През 1968 тодина партийната върхушка решила в Пловдив да има само един елитен отбор? И Бонев се противопоставил на това, но за съжаление всички, които знаят това са починали. Срещу какво се е противопоставил, срещу това да играе в ШМПИОНА НА БЪЛГАРИ ли?
Защо не се противопостави по същия начин, когато мафиотската върхушка заличи с решение на Окръжен съд, съществуването на "отбора на сърцето ти"/с твоя помощ/, а на негово място, в "твоя дом" се настани един кюстендилски отбор? Къде беше ти тогава, къде беше тогава твоят Локомотив и ако баща ти беше жив, дали нямаше да се откаже от теб чрез "Държавен Вестник"? Добре си помисли следващия път, преди да ръсиш поредните изказвания на свинар и да намесваш Ботев винаги, когато имате проблем! Защото твоите почитатели и фенове, които според едно твое интервю са от ромския квартал в по-голямата си част, надявам се са разбрали що за евтин интригант си.
ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!!!
Защо не се противопостави по същия начин, когато мафиотската върхушка заличи с решение на Окръжен съд, съществуването на "отбора на сърцето ти"/с твоя помощ/, а на негово място, в "твоя дом" се настани един кюстендилски отбор? Къде беше ти тогава, къде беше тогава твоят Локомотив и ако баща ти беше жив, дали нямаше да се откаже от теб чрез "Държавен Вестник"? Добре си помисли следващия път, преди да ръсиш поредните изказвания на свинар и да намесваш Ботев винаги, когато имате проблем! Защото твоите почитатели и фенове, които според едно твое интервю са от ромския квартал в по-голямата си част, надявам се са разбрали що за евтин интригант си.
ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!!!
Оооо Галя е НАША, Галя е наааааааша 

- L_P_F_C 1936
- Контакти:
TerroJ написа:През 1968 тодина партийната върхушка решила в Пловдив да има само един елитен отбор? И Бонев се противопоставил на това, но за съжаление всички, които знаят това са починали. Срещу какво се е противопоставил, срещу това да играе в ШМПИОНА НА БЪЛГАРИ ли?
ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!!!
Човека като ви казва истината май криво ви става

Последна промяна от L_P_F_C 1936 на 05 ное 2009 13:01, променено общо 1 път.
L_P_F_C 1936 написа:Спорт
- Как ще коментирате дербито?- Това дерби ли беше? Имаше един отбор, облечен в черно-бели фланелки срещу един с жълто-черни. Вие да забелязахте някаква прилика с Локомотив и Ботев? Аз не видях. Толкова безумно слаб мач и лишен от грам майсторство между двата отбора не съм виждал. Не мога да си представя, че нашият отбор ще излезе срещу Ботев с мисълта за равен. Затова не приемам това за моя Локомотив. Връх на всичко бяха тези грозни сцени след края на мача. Те показаха, че нашите футболисти не могат да губят. А не можеш да печелиш, ако не се научиш да губиш.
А ако ни бяхте били, нямаше да може да си затвори устата! Чак се отричал от този "Локомотив"

Защо гъзолозеца ДДПП не попита Зума за Мики и Аналски? Защо вашият бащица не ги скастри малко?
Не Бонев ... не Зума, вашите играчи не че не могат да губят, те просто са дребни копмлексарчета. Ако не можеха да губят, значи че досега във всички ваши загубени мачове трябваше да се млатите като селяни и да си забивате черно-белия парцал в центъра на терена. Отново паднахте в очите на всички Българи!
п.п. Успех с кака ви Галка (ДХ-2). Дано се оттървете от тази лека жена час по-скоро, че освен на Зума и на вас-нормалните фенове за друг не му пука за Локо! Скоро един стар и уважаван от мен локомотивец (34 набор) ми каза с болка на сърцето, че след Бонев, Локо безславно ще загине. Дано не е прав!

L_P_F_C 1936 написа:Човека като ви казва истината май криво ви става....айде отивай си във вашите теми да си чакаш сделката
Ъ-ъ-ъ

Казах ли нещо лошо против Локомотив в предния си пост?
-
- Контакти:
Invader написа:L_P_F_C 1936 написа:Спорт
А ако ни бяхте били, нямаше да може да си затвори устата! Чак се отричал от този "Локомотив"![]()
Защо гъзолозеца ДДПП не попита Зума за Мики и Аналски? Защо вашият бащица не ги скастри малко?
Не Бонев ... не Зума, вашите играчи не че не могат да губят, те просто са дребни копмлексарчета. Ако не можеха да губят, значи че досега във всички ваши загубени мачове трябваше да се млатите като селяни и да си забивате черно-белия парцал в центъра на терена. Отново паднахте в очите на всички Българи!
п.п. Успех с кака ви Галка (ДХ-2). Дано се оттървете от тази лека жена час по-скоро, че освен на Зума и на вас-нормалните фенове за друг не му пука за Локо! Скоро един стар и уважаван от мен локомотивец (34 набор) ми каза с болка на сърцето, че след Бонев, Локо безславно ще загине. Дано не е прав!
А ти защо не прочете интервюто докрай?
Как ще коментирате дербито?
- Това дерби ли беше? Имаше един отбор облечен в черно-бели фланелки срещу един с жълто-черни. Вие да забелязахте някаква прилика с Локомотив и Ботев? Аз не видях. Толкова безумно слаб мач и лишен от грам майсторство между двата отбора не съм виждал. Не мога да си представя, че нашият отбор ще излезе срещу Ботев с мисълта за равен. Затова не приемам това за моя Локомотив. Връх на всичко бяха тези грозни сцени след края на мача. Те показаха, че нашите футболисти не могат да губят. А не можеш да печелиш, ако не се научиш да губиш.