DarkPsy написа:Те плочките около къщата сигурно са от целулоза!
Ами... DarkSpy, те и в момента са си там тези плочки и пътя, който виждаш на 3D-то... само 'дето не са в толкова добро състояние...Още нещо да те "притеснява"?!! 'що за хора сте?! Един път не се поинтересувахте за подробности относно това нещо, което е АБСОЛЮТНО НЕПОЗНАТО за хора като вас, но иначе то не бяха "не пипайте дърветата"... "не заливайте с бетон" и какво ли още не само и само това да НЕ СЕ СЛУЧИ, 'щото инициативата била дошла от "БУФиРИТи"... Ами нали и вие сте уж ГРАЖДАНИ НА ПЛОВДИВ.?! т.е. трябва да сте наясно, че ИСТОРИЯТА на ГРАДА ни Е НАЙ-ГОЛЯМОТО му "ПРЕДИМСТВО" (разбирайте ПОМИНЪК)... ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗНЕСЕНО ОТ ГРАДА НИ и ПРАТЕНО ДРУГАДЕ за ДА БЪДЕ ПРЕПИСАНО ДРУГИ МУ и той да вади ДИВИДЕНТ от него!!! Та, ПЛОВДИВ вече получи ПРИЗНАНИЕТО за НАЙ-СТАР ГРАД В ЕВРОПА... Та само около това ИЗРЕЧЕНИЕ може да се направи ЦЯЛА ИНДУСТРИЯ, от която да живее целият ни град, който с години е буквално ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ПОГРЕБВАН от ЦЕЛЕНАСОЧЕНА "държавна" ПОЛИТИКА НА ОБЕЗЛИЧАВАНЕ!!! Погледни как една Пага или Краков водят по 7-8 млн. туристи на година... сещате ли се колко средства ОТВЪН влизат в тези градове и какви могат да са ПОЛЗИТЕ за ГРАЖДАНИТЕ на градове като тези!!! В Пловдив не се искат кой-знае колко много инвестиции за да може той да бъде ЖЕЛАНА турситическ дестинация... Това, което се иска обаче е ПОЛИТИКА и ПРОМЯНА В МИСЛЕНЕТО НА МНОГО ОТ ГРАЖДАНИТЕ му, които ако проумеят, че ИСТОРИЯТА на града ни може да бъде това, което ще даде "ХЛЯБ" ЗА ЦЕЛИЯ ГРАД, то си мисля, че и много от СПОСОБНИТЕ ПЛОВДИВЧАНИ ще започнат да виждат ПЕРЕСПКТИВА В ГРАДА НИ и ще преосмислят идеята да го НАПУСКАТ и да търсят препитание другаде!!!
Да!!! Определено мисля, че Пловдив има потенциала да бъде ЖЕЛАНА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ!!! Колко са градовете по света, които могат да покажат събрани на едно място ПРАИСТОРИЯ (на територията на Пловив има НЯКОЛКО такива селища... т.е. ЯсъТЕПЕ 1 не е единственото) ... АНТИЧНОСТ като тази в Атина или Рим ... ОРИЕНТ със своите "сокаци" в Стария град ... Един невероятен квартал като КАПАНА може да се превърне в УНИКАЛНО място за забавление... ГЛАВНАТА... ЦАРСИМЕОНОВАТА ГРАДИНА.... брега на МАРИЦА в рамките на града може да се превърне незаменимо място за разходки и развлечения, чето продължение може да бъде ГРЕБНАТА БАЗА и парка там... защо да не бъде възстановено в другия край и АНТИЧНОТО ПРИСТАНИЩЕ на града при "Адата", а самият остров дабъде също АТРАКЦИОННА ЧАСТ... Виждате ли колко неща могат дасе случат в Пловдив, а дори НЕ СЪМ СПМЕНАЛ още ТЕПЕТАТА!!!
КАЖЕТЕ ми ... КОЛКО са градовете по света, които имат такъв ПОТЕНЦИАЛ?!! Защо в другите страни могат да се възползват от тези ДАДЕНОСТИ, а в Бг ние неможем?!! Дали проблем не е наистина в НАС и МИСЛЕНЕТО ни!!!
Нека, ако някой е имал търпението да ми изчете поста да каже - ТОВА ГЛУПОСТИ ЛИ СА ИЛИ НЕ (?!) и ако ги смята за такива, то нека да каже, защо да са глупости при положение, че всяко едно от нещата, закоито говоря НИЕ ГО ИМАМЕ!!