Стадион Пловдив

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
black&white
Контакти:

Стадион Пловдив

Мнениеот black&white » 22 окт 2009 15:31

Чета тази статия в plovdiv24.bg (малко по-долу я пействам) и си мисля няма ли да му е много по-изгодно на Гигов (който заедно с Атанас Търев държи консорциума) да купи Локо Пд заедно с концесията за стадион "Локомотив". По този начин: 1. ще стане най-накрая фактор в първенството (да ме извиняват "братовчедите" от Локо София, но толкова години като техен президент не спечелиха нищо съществено) 2. ще има зад гърба си публика, която като брой хора в пъти (много, много пъти!) превъзхождаща публиката на сегашния му отбор 3. ще има възможност да построи стадион и прилежащи съоръжения (е, Лаута като база не е "9-ти септември", пардон,"Пловдив") 4. ще се върне в отбора, чийто президент беше 2 години и който под негово ръководство стана 3-ти (тогава все още неофициално собственост на Гигов), после 4-ти, т.е. парите от класирането за УЕФА няма да са особен проблем. 5. и т.н. :)

Ето и статията:

"Голяма част от 26-те милиона лева инвестиции, предвидени за стадион "Пловдив", ще бъде реализирана веднага след влизането на концесионера във владение. До месец ще бъде подписан договорът, увери Атанас Търев, един от собствениците на спечелилия консорциум. Вчера е получено официално писмо от общината, вече е стартирала и до десетина дни ще приключи процедурата по преобразуването на консорциума, в който влизат четири фирми, в акционерно дружество.

"Имахме разговори с новото правителство, Министърът на спорта Свилен Нейков искаше да се запознае с преотреждането на собствеността от държавна в общинска. Въпрос на време е. И ние, и общината имаме готовност. Инвентаризация ще правим след влизането ни на стадиона", коментира Търев пред репортера на Plovdiv24.bg.

Адвокатът на консорциума Георги Колев припомни, че офертата на класирания на второ място в конкурса за концесия е била с 14 милиона лева по-ниска. "Тази разлика се дължи на реалността на офертата и не може да бъде коригирана. За да се отговори на изискванията на ФИФА, УЕФА и Международната федерация по лека атлетика(IAAF), трябва да се поеме този обем от финансова инвестиция", обясни Колев. Концесионерите очакват разбиране от държавата, защото става въпрос за най-големия спортен обект в България."

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Re: стадион Пловдив

Мнениеот Ki Cho » 22 окт 2009 15:42

Аз съм на малко повече години и честно да си кажа ми е трудно да си изкълча езика, така че да кажа стадион "Пловдив". Все ми иде "9-ти септември". Та си мисля дали не е добре да се преименува на "6-ти септември". Това е най-пловдивската дата в най-новата ни истоия, намира се на бул. "6-ти септември" и някак си ... не знам -пасва му.
Колкото до това дали Гигов да вземе Локото, че и "Голямата къща"...? Че то така, цял влак от стадиони ще направи така. :roll:
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Потребителски аватар
black&white
Контакти:

Re: Стадион Пловдив

Мнениеот black&white » 22 окт 2009 16:03

Ki Cho, и аз така като тебе :):):) Но на мен мисълта ми беше да вземе само "Лаута". Концесията за 9-ти още не е оформена, тепърва министърът ще се запознава с прехвърлянето на собствеността от държавна в общинска. Т.е., договор няма. А и това "до 1 месец ще има яснота" го слушаме вече 3-4 години :) Ако Галя наистина е притисната за пари и е готова да се раздели с Локо + концесията на Лаута (която е за 9 милиона лева), на Гигов би му излязло много по-евтино да купи Локо + концесията, вместо да взима 9-ти на концесия. Но... кой съм аз, че да му казвам какво да прави. Разсъждавам си като запалянко :):):)

dabeda
Контакти:

Мнениеот dabeda » 22 окт 2009 16:13

абе тука само "пенсионери" сме се събрали май :). и на мен ми е трудно с името стадиона, все на бившия празник ме отнася. гигов вече няма да се върне никога в Пловдив, защото бизнеса му е в софия. за разликите между нашето локо и софийския братовчед съм съгласен. сигурен съм, че и гигов е съгласен и ги знае не по-лошо от нас.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: стадион Пловдив

Мнениеот plovdivram » 22 окт 2009 16:19

black&white
Чета тази статия в plovdiv24.bg (малко по-долу я пействам) и си мисля няма ли да му е много по-изгодно на Гигов (който заедно с Атанас Търев държи консорциума) да купи Локо Пд заедно с концесията за стадион "Локомотив".

Ами това няма как да стане... Просто преди няколко години, когато феновете на Локо Сф го бяха погнали да го гонят той имаше едно интервю в "Меридиан Мач", ако се не лъжа... в което думите му бяха горе-долу следните: "Нямаше никога да се махна от Локо Пловдив ако в онази година не ми се бе обадил един министър, който ми каза, че като искам да спонсорирам отбора на железниците, то това не е пловдивския, а софийския Локомотив.... и това никак не бе пожелателно" (димек било си е един вид - "айде ела у София, че все пак бизнес имаш :lol: )... Точно, горе-долу по същото време излезна и интервю с Гришата, затова какво му е "струвала" втората титла, 'щото не бил се съгласил със "съветите" на хора от тогавашното правителство!!!
Така, че момчета... не се надявайте Гигов отново да се върне в Пд... Изобщо не съм сигурен, че можем да се надяваме на хора от такъв калибър... Просто ДОКАТО не се ГЛАСУВАТ АДЕКВАТНИ ЗАКОНИ не можем да разчитаме на читави хора от калибъра на Гигов!!! Не за друго, ами 'щото съм убеден, че със сносни закони доста хора ще намерят своя "стимул" да дават пари за спорта или културата ни!!! До тогава!!! т.е. докато се гласуват ЗАКОНИТЕ!!! До тогава ще гледаме трилъри като "Казанската афера".... сапунки като "Той /Христола/ не умира"... Комедии като онази пред 5 години Локомотив - Пирин 4:4....
С няколко думи казано СМЕШНА РАБОТА с ТЪЖЕН /предизвестен/ КРАЙ!!! Точно като старите български филми... през цялото време се смеем, а накрая всъщност осъзнаваме, че се смеем на действителността, в която живеем и филма се оказва всъщност драма :lol: :cry: !!!

Ki Cho
Аз съм на малко повече години и честно да си кажа ми е трудно да си изкълча езика, така че да кажа стадион "Пловдив". Все ми иде "9-ти септември". Та си мисля дали не е добре да се преименува на "6-ти септември". Това е най-пловдивската дата в най-новата ни истоия, намира се на бул. "6-ти септември" и някак си ... не знам -пасва му.

АБСОЛЮТНО!!!
Подкрепям предложението ти на 100%!!!!
Даже се чудя как не сме сетили по-рано!!! Наистина страхотно и много ТОЧНО предложение!!!
Изображение

hetfield
Контакти:

Мнениеот hetfield » 22 окт 2009 16:32

Самия стадион 9-ти септември е златна мина.Лека атлетика,футбол,гребане и какво ли още не.Ако идеята е да вземе футболен отбор щеше да го направи със сигурност.Мисля,че тук играта е доста по-солидна като бъдещи доходи отколкото ще му донесат дори и Левски ако реши да им стане президент.

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 22 окт 2009 16:45

:P Момчета, аз съм ботевист и много, много не съм на ти с черно-белите въжделения.
Честно казано има икономическа логика в това, да реши да замени единия стадион с другия, но не ми се вярва да стане. "Голямата къща" си е голяма, даже най-голямата в България.
Колкото до бизнеса на Гигов, вътя, сука, пак до Пловдив стигна. Нали боклукчавия завод е негов. Всъщност ви пожелавам някой като Гигов, а защо не и самият той да стане собственик на СПОРТКЛУБ-Пловдив. Тия от софийското Доко са толкова далеч от това да са ви рода, че и идея си нямате.
Пожеланията ОБАЧЕ да се считат за дадени, само ако ми пожелаете в отговор, следващото ДЕРБИ да е между първия и втория в класирането.
Ще ви препоръчам и http://www.loko-pd.com . Ако сте истински черно-бели ще разберете защо. На мен по понятни причини не ми е съвсем на сърце.
Офтопик - ПЛОВДИВ в БЪЛГАРСКИЯ език се съкращава "П-д". От години има усещането, че само феновете на Ботев и Локо знаят това. :twisted:
Хайде със здраве и пожелание за достойна загуба на "Колежа". 8-)
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

to6ko_toki4a
Контакти:

Мнениеот to6ko_toki4a » 22 окт 2009 17:03

дано го оправят, зада имаме поне един нормално изглеждащ европейски стадион. Това е едиственият стадион на 2 етажа в България.

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 22 окт 2009 17:10

Твърдо да се върне името "9-ти септември".

Доколкото може да се вярва на пресата бизнеса на Гигов е свързан с оръжейни сделки и той явно търси къде да инвестира парите си. В тази връзка Голямата къща с всичките прилежащи и спортни обекти е наистина здрава хапка. Не се обиждайте, но Лаута (както и Хр. Ботев) за да стане добър стадион първо трябва да се изравни със земята и после да се построи, а това са огромни разходи без ясна перспектива за възвращаемост.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 22 окт 2009 18:09

Всички знаем колко може да се разчита на news4000.bg, но все пак:
Попитан от журналисти за въпросната концесия, бизнесменът Николай Гигов заяви: „Нямам нищо общо със стадион „Пловдив”. Къде фигурира моето име и кой ви каза, че съм свързан с тази концесия?”.

Върни се в “Локо Пловдив”