damyanov1963 написа:Аз също не се заяждам.Само че в медиите,тези които се водят "спортни",постоянно се набива идеята,че половината България е червена,а другата - синя,което според мен не отговаря на истината.Като сравниш броя на населението в София и Пловдив,да не говорим за двете "половини" от България...а бе някак си не се "връзва".Гледах репортаж от последния мач между Левски и ЦСКА,дошли там 8-10 хиляди души в почивен ден,при перфектно време,стадион като слънце - срамота е да не се напълни стадиона.Сигурно има много причини.Както и да е,да не оспамваме темата.Успех пожелавам и на теб и на твоя отбор.
Виж сега, съгласен съм с теб, че е срамно националния стадион да изглежда така по време на дерби, само че ако е имало 8-10 хил. души това означава, че капацитета му е не повече от 20 000, тогава да не ни казват, че на мачовете на националния отбор присъстват - 40 000 души, а че Пловдив е футболен град, който е дал едни от най-великите футболисти на България - спор няма.
Капацитетът на националния ст. Васил Левски е 42 000. Секторите "Б" и "Г" са по 6 000 (12 с клетките от страни). По тази сметка само от двата сектора имаш между 10 и 12 хиляди (чорбата бяха доста зле този път). В сектор "В" имаше между 2 и 3 000 общо, в сектор "А" - около 4,5 хиляди. Простата сметка показва, че Вечното дерби е наблюдавано от около 18 000 зрители. За справка, миналата година (с гола на Рамос) официално на мача имаше над 23 000 зрители. Каква е тази мания цифрите на Вечното дерби да се занижават, а на мачовете на Ботев да се слагат по 5,6 хиляди отгоре? Капацитетът на "Ботев" без буферната зона и срутената част е около 14 хиляди... Как питам на мачове са все по 20 000???? Естествено ги поздравявам за високата посещаемост, тя е факт. Но се лъже в цифрите.