Мнениеот plovdivram » 04 апр 2013 13:12
Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив е първият РЕГИСТРИРАН фен клуб в България и е учреден на 11 май 1988 г. Учредителното събрание се проведе /пиша го така, защото лично присъствах на него/ в залата на сградата на "Автотранспорта", до "Сточна гара"! За пръв негов председател бе избран Героги Момчилов. Първоначално клуба е регистриран по тогавашния Закон за неформалните сдружения, надявам се, че го цитирам точно, допускам, че може и да бъркам... След 10 ноември е пререгистриран по Закона за лицата и семейството!
Ако някой се интересува наистина от формалната част, касаеща началото на Фен клуба ни, то хората учредили го са все още сред живите /дай Боже още дълги години/. Т.е. аз не претендирам да съм точен в нещата, които съм написал, но мисля, че при необходимост няма да е проблем нещата да бъдат и по-точно представени... Всъщност... предполагам, че тази година ще имаме специално нарочно събитие, в което да бъде отбелязана тази 25 годишнина от учредяването му и там всички тези неща ще бъдат представени както си трябва!