zlostar написа:Пловдив1926 написа:Mного е лесно да се слагат етикети. Много неща не са били съвсем каквито ви изглеждат сега. Цола Драгойчева не е ли убийца примерно? Има такова нещо наречено ФАКТИ, което е по-стойностно от личните ти усещания за истина обикновено.
[offtopic]Фактите са ясни. Не знам с кой не си съгласен. Може би, АС-23 не е бил отбора на царските офицери? Може би комунистите - партизани не са били техния вътрешен враг. Може би царски офицери не са убивали комунисти? Може би след това не е имало ответен удар когато се сменя властта? Може би генерал - маьор Димитър Айрянов и генерал - лейтенант не са съдени и осъдени от Народния съд? Може би АС-23 не е клуба ударен най-лошо от комунистите именно заради този си статут на клуб на царските офицери? Може би за първи път името цска се появява извън ссср? Може би днес освен в България, С.Корея, Русия и бившите съветски републики има и на друго място клуб с името цска? Нима на емблемата със не комунистическата звезда, с не комунистическия житен клас не е изписано годината 1948? Може би тази дата не е тотално разграничаване от всичко съществуващо до тогава? За всеки нормално разсъждаващ човек това са достатъчно факти! За съжаление от всичко, което си написал до сега се съмнявам, че си разбрал и една дума от това което аз съм написал.[/offtopic]
Железни доводи, zlostar!
Но това не е наш проблем. Дали съвременните армейци се отъждествяват с българската армия преди и след 9ти септември или 10 ноември, те си знаят.
Аз което знам, три месеца след създаването си Чавдар/ЦСКА играе финал с Левски. Побеждават и хиляди хора слизат на терена и ги носят на ръце. Трудно ще ме убедиш, че всички са били шумкари от "Бригада Чавдар". Аз вярвам, че болшинството са били нормални хора като теб и мен, обичащи футбола, държащи си за отбора под каквато и облицовка да е бил той.