Прозвището Смърфове
Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Прозвището Смърфове
Без да искам да провокирам никого-това което знам за този ваш прякор е, че бил свързан с ръста на футболистите ви-тоест тогава повечето играчи в Локомотив са били нисички и оттам "смърфовете". Това съм го чувал от хора, връстници на въпросния коментатор-хубаво е да разпитате стари локомотивци по въпроса.
- plovdivram
- Контакти:
Пичове,
това прозвище бе "измислено" не от Николай Галов, а от Атанас Драмов!!! Повод бе онзи екип, с който станахме трети през 1992-ра и то не защото беше в небесносиньо, а защото номерата на фланелките ни не се различаваха... Историята е следната:
При едно от интервютата на Николай Галов със старши треньора, тогава Драмов... та... първият запитва втория за проблема на коментаторите, чийто повод са въпросните фланелки, които правят играчите на Локо Пловдив "еднакви" на терена... Отговора на Драмов е следния:
"Футболистите на Локомотив Пловдив също както "Смърфовете" са еднакви на терена и точно като "Смърфовете" - накрая винаги печелят!"
Ето това изречение "роди" прозвището ни, а Николай Галов просто го наложи!!!
п.с. в онези години "Смърфовете" бе много популярно филмче, което даваха в предаването "Добро утро"!!!
А ето и снимка на въпросния екип станал причина за позвището ни!

това прозвище бе "измислено" не от Николай Галов, а от Атанас Драмов!!! Повод бе онзи екип, с който станахме трети през 1992-ра и то не защото беше в небесносиньо, а защото номерата на фланелките ни не се различаваха... Историята е следната:
При едно от интервютата на Николай Галов със старши треньора, тогава Драмов... та... първият запитва втория за проблема на коментаторите, чийто повод са въпросните фланелки, които правят играчите на Локо Пловдив "еднакви" на терена... Отговора на Драмов е следния:
"Футболистите на Локомотив Пловдив също както "Смърфовете" са еднакви на терена и точно като "Смърфовете" - накрая винаги печелят!"
п.с. в онези години "Смърфовете" бе много популярно филмче, което даваха в предаването "Добро утро"!!!

Смърфовете и на мен ми харесва. Колкото до Галов, няма значение чий фен е бил, беше си добър и обективен журналист. А и не трябва да забравяме, че едно от неговите предавания е една от причините за въстановяване на историята за нашия отбор.
- Irish stout
- Контакти:
o_yankov написа:Без да искам да провокирам никого-това което знам за този ваш прякор е, че бил свързан с ръста на футболистите ви-тоест тогава повечето играчи в Локомотив са били нисички и оттам "смърфовете". Това съм го чувал от хора, връстници на въпросния коментатор-хубаво е да разпитате стари локомотивци по въпроса.
Хубаво е вие да разпитате свидетели на онези години, а не да говорите глупости.
Колегата Галов беше семеен познат и много добре знам, че си измисляш.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
plovdivram написа:Пичове,
При едно от интервютата на Николай Галов със старши треньора, тогава Драмов... та... първият запитва втория за проблема на коментаторите, чийто повод са въпросните фланелки, които правят играчите на Локо Пловдив "еднакви" на терена... Отговора на Драмов е следния:"Футболистите на Локомотив Пловдив също както "Смърфовете" са еднакви на терена и точно като "Смърфовете" - накрая винаги печелят!"
А тази подробност не я знаех.Все пак както обикновено се оказах прав за първопричината за прозвището смърфове.Изречението на Драмов отива в подписа ми

Атанас Драмов
Атанас Драмов
Всеки сериозен отбор трябва да си има талисман и смятам, че Смърфовете са иделани за талисмани на нашият отбор. Родината на Смърфовете е Белгия и когато в Брюксел си купувах фигурки на Смърфовете продавачката се понтересува дали няма да ги подарявам на деца а аз и разказах за Локомотив и Смърфовете. Тя каза, че "Смърфовете" е много по-оригинално от "Червените дяволи"
Аз не знам за друг отбор известен като "Смърфовете" и смятам, че това трябва да си остане без значение от къде и как е тръгнало това прозвище.
Уникален отбор с уникални талисмани

Уникален отбор с уникални талисмани

L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe
- black&white
- Контакти:
Имах честта в началото на 90-те години да работя с Николай Галов. Той беше моят учител в занаята (е, вече съм в съвсем друго поприще, но почти 10 години работех като спортен журналист). Бях част от неговия екип във вестниците, а после и в радиото, а след това работехме заедно и с дъщеря му Ева. Та точната причина да ни нарече смърфове (лично съм го питал!) е тази, която един колега написа по-горе :
Ето това е.
P.S. Николай Галов беше от Ботев, но Николай Галов беше най-големият защитник на пловдивския футбол, включително и на Локо. Дай Боже всички ботевисти да са като него - да поставят интересите на пловдивския футбол над интересите на собствения си клуб.
Ето това е.
P.S. Николай Галов беше от Ботев, но Николай Галов беше най-големият защитник на пловдивския футбол, включително и на Локо. Дай Боже всички ботевисти да са като него - да поставят интересите на пловдивския футбол над интересите на собствения си клуб.
- AREA BIANCONERA
- Контакти:
Като се сетя какви "гиганти" играеха в онзи отбор, папагала може и прав да е, хихи. Лазар сигурно 1,60м, Юдата от Войсил 1,65, Юли Джевизов 1,65.... Той затова Радев ни беше голмайстора, щото всяка топка над 50см от земята прескачаше другите, хихи.