Свързаността Спортклуб-Локомотив Пловдив

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Re: Свързаността Спортклуб-Локомотив Пловдив

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 08 окт 2010 21:45

anton petrov написа:В един от вестниците които преглеждах пишеше че началото на Спортклуб е поставено през 1924г.от бивш член на управата на СК.Б.........
Може ли да ми кажете вашето мнение за това.

Какво е "СК.Б" и как е името на този бивш член от управата ?
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

anton petrov

Мнениеот anton petrov » 08 окт 2010 21:51

явно че пак трябва да ходя до Библиотеката,но се надявах вие да ми спестите ходенето като ме информирате.питайте Владо и Ангел сигурен съм че те знаят

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 08 окт 2010 21:54

anton petrov написа:явно че пак трябва да ходя до Библиотеката,но се надявах вие да ми спестите ходенето като ме информирате.питайте Владо и Ангел сигурен съм че те знаят

Да,Владо и Ангел със сигурност знаят и ако случайно влязат във този форум,предполагам,че ще ти пишат.Спести си ходенето до библиотеката - скоро ще получиш отговор. ;)
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

anton petrov

Мнениеот anton petrov » 08 окт 2010 21:57

тенкю

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 08 окт 2010 21:58

anton petrov написа:тенкю

ю уелкъм ;)

Потребителски аватар
Туше
Контакти:

Мнениеот Туше » 09 окт 2010 11:05

anton petrov написа:явно че пак трябва да ходя до Библиотеката,но се надявах вие да ми спестите ходенето като ме информирате.питайте Владо и Ангел сигурен съм че те знаят

Изрично е упоменато, че Спортклуб се ражда от равнопоставен съюз между Караджа и Атлетик. Има го в годишни отчети на клуба, пише го по вестниците от онова време, а стои и в спомените на участниците и наследниците. Знае се мястото, датата, участниците и причините да се случи това обединение и се учреди нов клуб.

По това време има десетки клубове в Пловдив. Всички те са производни, не са първородни и ти Тони това го знаеш много добре. Всеки се е появил с намесата или участието на хора или структори от някой друг, предходен клуб. Всички са с връзка помежду им.
Така поставен въпроса, може някой от управата на Атлетик или Караджа, да е бил преди това в: България, Бенковски, Ботев (изключвам Баркохба, поради простата причина, че няма име, което да го подскаже, а имената на хората в управата на Караджа и Атлетик по това време са известни).

Ако тръгнеш да дириш в основателите на Караджа, примерно, можеш и преди Ботев да стигнеш даже. Съвсем сериозно го твърдя последното!

П.П. Иначе да се ходи до библиотеката е винаги полезно, даже задължително при такива казуси.
Спортклуб-Славия-Торпедо-Локомотив

Докато не спрете да говорите лъжи за нас, ние няма да спрем да казваме истината за вас!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 09 окт 2010 11:28

Модератор ЛокоПД написа:
anton petrov написа:тенкю

ю уелкъм ;)

Изтрих и моето и твоето мнение, защото прочетох 42г вместо 24 по погрешка и това доведе до грешните расъждения след това, с които няма нужда да затормозяваме по-широката аудитория.

Всъщност, говориш за СК "Кубрат" и е основан на 25 март 1924г. от члена на УС на СК "Бенковски" Я. Манолов.. Клуба е създаден с името "Спорт-клубъ", но след един месец се обединява със "Слава" и се прекръства на СК "Кубрат". Това е абсолютно различен клуб от онзи "Пловдивски Спортклуб", който е създаден от обединението на СК "Караджа" и "Атлетик" през 1926г.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 09 окт 2010 12:10

Абе уж ние сме си учили историята в интернет, а папагалите е предавали от поколение на поколение, а то какво стана, гурутата на жълтата история идват във форума на Пловдивския Любимец да питат как стоят нещата, за да не ходят до библиотеката!? Бахти и наглостта. Пък и то тяхната история е лесна... отбор на няколко месеца.

Потребителски аватар
1926
Контакти:

Мнениеот 1926 » 10 окт 2010 15:53

"Свързаност" не, по-скоро "еквивалентност" бих употребил аз. ;)

toni botevista

Мнениеот toni botevista » 14 окт 2010 22:19

Пловдив1926 Може и така да е,както твърдиш.Все пак вие като хора които твърдите,че сте наследници на Спортклуб би трябвало да сте се ровили не само с хвърляне на едно око както е при мен.
Все пак искам да попитам защо подобието на вашият ,онзи Спорт-клуб основан 1924г.в две публикации(във вестник и книга на Олимпийският Комитет) е изписван слято без тире.Ако прецените за важно в по-късен етап може да кача снимките тук.

Върни се в “Локо Пловдив”