АЛТЕРНАТИВЕН НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ?ЗА ИЛИ ПРОТИВ?

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
plovdiv_chernobql
Контакти:

АЛТЕРНАТИВЕН НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ?ЗА ИЛИ ПРОТИВ?

Мнениеот plovdiv_chernobql » 10 яну 2009 11:57

АЛТЕРНАТИВЕН НАЧИН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЛОКО ПД ПРЕДЛАГА ГЪРНЕВСКИ

Спас Гърневски е известен привърженик на Локомотив Пловдив и винаги се е стремял да помага на клуба. Малко преди Нова Година бившият кмет на Пловдив разказа за начинът на управление на Байерн Мюнхен, който е приложим и в България. Практически схемата представлява закупуването на клуба от феновете с равен дял акции, които струват съвсем малка и достъпна сума - по примера 20 000 фена събират по 100 лева, като с 2 млн. лева вкарват първоначален капитал в клуба. След това с правилно управление клубът ще премине на самоиздръжка - с продажба на билети, на абонаментни карти, на фен-артикули и други. Идеята веднага заинтригува феновете на Локомотив, които започнаха дискусии по темата. За целта се свързахме със Спас Гърневски, който разказа пред Plovdiv24.bg за схемата и евентуалното реализиране на идеята:

"Разказах за една алтернативна схема на управление на един футболен отбор, която може да се приложи в Локомотив Пловдив, Левски или друг клуб, по принципа по който се управлява Байерн Мюнхен. Това е едно съвсем различно управление на един европейски футболен клуб с участие на граждански колектив. По този начин феновете на клуба имат реалната възможност да участват както във вземането на решения, така и във функционирането на клуба. Основната идея е,че клубът във всичките си нива се ръководи от футболни хора. Изключение правят финансовите отдели, където работят добри икономисти. Ако в Локомотив имат желание да обсъдим алтернативна демократична схема на управление, дали с фенклуба или с ръководството на отбора, с удоволствие ще помогна да се обсъждат по съвременни варианти. В отбор като Локомотив е напълно възможно да заработи такава схема. За по-малки отбори без много фенове, тази схема не може да заработи. В отбори като Левски София, Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив - традиционни отбори, които имат много привърженици, сред които и богати бизнесмени - схемата би заработила прекрасно и ако това стане в скоро време, те няма да излизат от Евротурнирите. В отбори с почти вековна традиция, тези отбори със своите многобройни привърженици, дори хора във властта и на различни нива в държавата, схемата ще заработи много по-добре, от колкото съдбата на Локомотив през последните години - от последните шест президента трима убити, четвърти подсъдим, пети не знае какво става с отбора. С удоволствие бих могъл да участвам в една дискусия за Локомотив - отбор, който много обичам. Нищо лошо няма в една дискусия - дали има алтернативна, по-добра съдба в съвременните условия на Европейския съюз за футболните клубове. "

В тази тема,нека феновете на Локо ПД,колкото и малко да са те тук да кажат какво мислят,сериозно,без псувни и детинщини!!!Ще дадете ли 100 лв,за Локомотив,възможно ли е това според вас?За или против идеята сте?
Въпреки,че този форум е далече от разумното мислене,за да има успех една идея,тя трябва да се пропагандира навсяъде!Аз съм "за"!Каквото зависи от мен,ще го направя!Бих дал много повече от 100 лв,а вие?
Син съм на земя прекрасна
Син съм на юнашко племе

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Re: АЛТЕРНАТИВЕН НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ?ЗА ИЛИ ПРОТИВ?

Мнениеот Blue_Lion » 10 яну 2009 12:31

Извинявам се,че пиша в темата,но просто ми харесва страстта която имате към вашите отбори - ние,тук в София не можем да се похвалим със същото,поне в последните 3-4 години ! Преди беше същото,но не и сега...както и да е ;) Успех момчета ! Локото винаги ми е бил по-симпатичния отбор от Пловдив по ред причини :)
Изображение

Потребителски аватар
to6kata1912

Мнениеот to6kata1912 » 10 яну 2009 13:24

Идеята не е лоша, но едва ли 20000 души ще дадат по 100лв
ХРИСТОЛОФФ ВЪН ОТ БОТЕВ!!!!!!

Потребителски аватар
lauta hools
Контакти:

Мнениеот lauta hools » 10 яну 2009 13:30

"ЗА"!Бих дал всичките си пари за Локомотив!Въпроса е,че това да стане е в рамките на мечтите :| И с тази криза,20 000...мислите ли,че ще намерим 20 000,които да искат да дадат 100 лв,като знаем какъв е живота не българина в днешно време...пак казвм аз ще дам много повече,но....не зависи всичко от мен,ами другите 19 999 ?
[center]Изображение

Раето свещено на гърдите блести,
носете го с гордост и страст,
когато загубите, нас ни боли,
но пеем ”Винаги с Вас”
[/center]

Върни се в “Локо Пловдив”