Помните ли този мач ? 8.05.1993 г.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Помните ли този мач ? 8.05.1993 г.

Мнениеот Заклет Левскар » 17 фев 2012 14:30

Помните ли този мач? - или …кога си отидоха радостта от играта, романтиката и играта с мисълта за публиката?
Това не е най-изразителната победа срещу вечният съперник. Нито най-важната – вече си бяхме осигурили титлата на практика. И само една от няколкото след обрат от 0:2. Но........ начинът по който я постигна онова поколение играчи още ме кара да настръхвам,като си припомня. Нека да пише някой ако е бил на мача, какво е било усещането, какви са ви спомените за тогава ?- аз за огромно съжаление на бях на мача.
Това според мен е времето, когато мутризацията , комерсиализацията и чалгата започнаха бавно но сигурно да убиват родния футбол. Няколко години по-късно и трибуните оредяха.
Но на този мач съм сигурен,че единадесетте на Левски са мислели само за дванадесетия - ПУБЛИКАТА. Как иначе да си обясним начина по който Наско, Гетов и Славчев избродираха първия гол- Славчев пое една топка дълбоко в половината ни, напредна, премина централната линия и подаде на Наско, Наско на Гетов, Гетов на Славчев той пак на Гетов - той пък пак на Славчев, Славчев с глава реши да разнообрази - на Наско, Наско обърнат с гръб но с петичка към Гетов. А Гетов?- по най простия и същевременно най-сложен начин - падащ лист- така само както той си можеше.
За 2:2 Наско се възползва от чудесно отиграване на Дани, напредна мощно към вратата събирайки трима в червено и го заши. Вече беше ясно,че най-доброто предстои.
За какво ли си е мислел Наско догонвайки паса на Гетов на самата аут линия? Сигурно в главата му е имало място за кръчми, манекенки, дискотеки и фолкпевици – да не е бил по-захлюпен от сегашните татуирани хубавци? Но не и когато е на тренировка, лагер сбор или мач. Не беше ли по-лесно да центрира с левия крак?-сигурно. Но тогава е знаел, че хилядите зад гърба му от сектор Б очакват нещо с което той за дълго да остане в съзнанието на присъстващите и на тези пред телевизорите. И Наско им го даде по възможно най-добрия начин. За Гетов остана по-лесното.Вкара за ПОБЕДАТА почти легнал, защото седнал щеше да е прекалено обидно за съперника.

Извинявам се,че не зная как да кача направо отворен прозорец за да се пусне директно видеото.Някой да ми обясни.
За сега мога да посоча само линк към този незабравим за мен мач:
http://www.youtube.com/watch?v=xRTVYnO8RsI
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Re: Помните ли този мач ? 8.05.1993 г.

Мнениеот rocknrolla » 17 фев 2012 14:35

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xRTVYnO8RsI&feature=channel[/youtube] Помня го , как да не го помня , нали бях на стадиона , на сектор В до Б .
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 17 фев 2012 14:35

Хей чуй..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 фев 2012 14:35

Хей, чуй, ЦСКА, 2:0, 3:2 :mrgreen:

[offtopic]За да качиш видео от youtube трябва да кликнеш на последния бутон ("youtube"), който се намира над полето за писане на коментар, и поставяш линка. ;)[/offtopic]
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 17 фев 2012 14:36

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TDzUU6eUPi8[/youtube]
Последна промяна от niki87 на 17 фев 2012 14:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Мнениеот Заклет Левскар » 17 фев 2012 14:37

от rocknrolla на 17 Фев 2012 14:35

Помня го , как да не го помня , нали бях на стадиона , на сектор В до Б .

Точно там където се радваха при втория и третия гол? Щастливец
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Мнениеот Заклет Левскар » 17 фев 2012 14:39

Tommi написа:Хей, чуй, ЦСКА, 2:0, 3:2 :mrgreen:

[offtopic]За да качиш видео от youtube трябва да кликнеш на последния бутон ("youtube"), който се намира над полето за писане на коментар, и поставяш линка. ;)[/offtopic]

Благодаря много
Павел Колев:

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 17 фев 2012 14:43

Валеше дъжд и не беше никак топло, въпреки че беше май. Отидох със страхотно настроение на мача. Бях мокър като кокошка още от началото. Играта ни не беше лоша още от началото, но нямахме късмет пред гола, докато противникът вкра набързо след фаул и контратака. Два от нашите голове бяха изумително особено първия, след размяна на три-четири паса с едно докосване и невероятен прехвърлящ удар на Гетов. През второто полувреме Наско и Пламен ги съсипаха. Друг, което си спомням, че при едно чисто положение Гиби (тогава в ЦСКА) прати топката на метри от вратата. Мачът беше оспорван до края с много положения. Пир третия ни гол буквално полудхме в сектори и тръгнахме надолу, не да влизаме на терена, но просто от радост. Куките минаха и ме нацелиха с палка, няма как да го забравя, както бях мокър, направо ми причерня от болка ;) След мача празнувахме титлата. ..

Този резултата ми напомня едни друг мач от март 1988 със същия развой (до 30-тата минута паднаха всички голове),но много по-ценен, защото и съперникът тогава беше много по-силен (със Стоичков, Костадинов и Пенев), а и впоследствие се оказа решителен за титлата. Никъде обаче не мога да го намеря

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 17 фев 2012 14:53

niki87 написа:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TDzUU6eUPi8[/youtube]

Забелязвам,че въпреки трудния терен съдията пуска по твърда игра.Ебаси мамата непрестанни атаки и към двете врати :) Нищо общо със сегашния футбол ако мога така да го нареча :(
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

SANSIRO7
Контакти:

Мнениеот SANSIRO7 » 17 фев 2012 15:11

И аз бях. И аз пях. Онзи отбор на Левски беше уникален!

Върни се в “Левски”