Христо Йовов-Бижутера(фен тема)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Христо Йовов-Бижутера(фен тема)

Мнениеот tevez » 25 окт 2011 18:24

След като има фен тема за Калво,Райков,Пламен Илиев,Иван Цветков и т.н,редно е да има такава и за капитана на Левски-Христо Йовов.Играч,който е дал много на отбора,но и доста отнел.След много мачове,в които е играл слабо или е пропускал голове съм го псувал,най-пресен пример е след мача в Търнава,но след като отминат емоциите истината е,че Йовов заслужава уважение и благодарност за всичко,което е направил за Левски.Истина е и,че статията,която е написана за него от Стефан Стоянов,(която ще сложа накрая), ме подтикна да направя тази тема.

[center]Изображение[/center]
[center]Христо Йовов[/center]

Христо Георгиев Йовов е футболист, играч на Левски. Играе на постовете нападател и атакуващ халф.

Висок 184 см, тежи 72 кг.

Роден е на 4 ноември 1977 г. в Своге. Като юноша, Йовов се състезава за Левски.

Играл е още в Литекс (Ловеч), Локомотив (София) и немския Мюнхен 1860. За "Левски" дебютира през есента на 1994.

Шампион на България през 2006 и 2007 г. с "Левски". Носител на купата на страната през 2001 и 2004 с "Литекс" и през 2005 и 2007 с "Левски".

Вицешампион през 1996 с "Левски" и през 2002 с "Литекс", бронзов медалист през 2003 г. с "Литекс". Голмайстор на България през 2001 г. с 19 гола за "Литекс".

В началото на 2008 г. преминава в кипърския Арис Лимасол. В новия си отбор Йовов не се чувства щастлив и изявява желание да се върне в синия отбор, от който също се интересуват за играча. На 02 февруари 2009 година, Йовов подписва договор с ПФК Левски за период от 1,5 години, завръщайки се в клуба.

През пролетта на 2009 година вкарва най-бързият гол в "А" група (19 сек.) срещу отбора на Локо Пловдив на Герена.

Отбелязва гол на световният и европейски шампион по футбол - Фабиен Бартез.Христо прави това в мача от 4-ят кръг за купата на УЕФА на 01.12.2006. Тогава Левски (София) приема отбора на Фабиен Бартез-Олимпик (Марсилия) и го побеждава с 1-0 именно с красив гол на Христо Йовов.

Ето и статията на Стефан Стоянов за Йовов!
[center]Йовов загуби, футболът - спечели
[/center]

Политическата авантюра на Христо Йовов приключи твърде бързо. Третото място в кметската надпревара за град Своге, най-вероятно ще му донесе прякора - Кмета, но това далеч не е важно в случая. Футболът и Левски спечелиха от загубата на Йовов.

Сега Бижутера вече е „политически труп”, което ще го накара да се концентрира върху едно – Левски и футболната игра. За дългосрочни планове на терена е твърде пресилено да се говори. Този сезон вероятно ще е последен за Ицо, но знае ли човек, примери за майстори – ветерани, колкото искате.

Потенциалът, който притежава капитанът на „сините” е впечатляващ. Жалко, но е факт, той не успя да покаже всичко, което има като заложби в самата игра. Причините са пропуснати моменти, даже цели години, в началото на кариерата му, но ако не бяха тези грешни стъпки, едва ли щеше да е толкова значим за Левски, а той е важна фигура след завръщането си на „Герена” по време на ерата „Сираков и Стоилов”. На практика Йовов остана единствен от онзи „Дрийм тим”, той бе част и от отбора взел последната „синя” титла.

Кариерата за Христо Йовов обаче вероятно тепърва стартира. В него има треньорски капацитет, той притежава онова тънкото, което може да му помогне да бъде полезен за Левски. Нюх към играта и футболистите, прекрасно реноме в съблекалнята. Ето това трябва да използват в бъдеще Гонзо и Батков, ако имат дългосрочни планове в Левски. Ако нямат, това вече е една съвсем друга тема.

Клубът от „Герена” е длъжен да инвестира точно в такива кадри. Хора от този ранг се ценят навсякъде. Бижутера отдавна трябваше да е нещо от сорта на играещ помощник треньор и въобще да не се занимава с избори и подобни глупости.

Истината е, че един голям клуб, какъвто все още е Левски, трябва да си цени своите момчета. Защото е тъпо на „Герена” да няма място за Топузаков, Иванков или Мариян Христов, които в момента не се занимават с нищо конкретно. Не е прилично Наско Сираков да не е на мачовете, когато „сините” са на терена, а да не говорим за грозните кавги между Боримиров, Велев и Георги Иванов. Станимир Стоилов продължава да е еталон за треньор в България, а в момента релаксира и чака оферти.

Разбира се, на сила хубост не става. Ако Йовов случайно е преценил, че не е „политически труп”, то тогава да чака другите избори, тея за него специално приключиха. Иначе е редно да си наляга парцалите и да се учи от старите грешки и умните хора. Нещата не стават само с нюх и талант, а трябва и четене. Човек е добре да си начертае път, пък ако Господ е решил, нещата няма да се объркат. Сега е моментът да трупа знания, докато още е на терена. Щом изпитва наслада от футбола, нека Христо Йовов го играе, но да помисли хубаво, докога. А като се откаже от практикуването му, феновете ще се плеснат по челата, ще разберат, че рядко се раждат подобни играчи. И по-рядко ще се създават класни футболисти, ако някой не хвърли труд в тази насока.

Йовов загуби, но в Левски би трябвало да са много доволни...

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Re: Христо Йовов-Бижутера(фен тема)

Мнениеот tevez » 25 окт 2011 18:26

Наставникът на Левски Георги Иванов-Гонзо готви пълна промяна в атаката на тима преди сблъсъка с ЦСКА в мача помежду им този петък на стадион "Васил Левски" от 11-ия кръг на "А" група. Голмайстор номер едно във Вечното дерби с 15 попадения във вратата на "червените" обмисля да пусне на върха на атаката капитана Христо Йовов вместо разочароващите Шюрд Арш и Иван Цветков. Бижутера не успя да стане кмет, а само 73 гласа не му стигнаха да отиде на балотаж за позицията на градоначалник в родния му Своге. Така десетката на "сините" се надява бързо да забрави разочарованието си с победа над ЦСКА, а ако може и с гол.

Такъв победен гол, той вече е реализирал през април 2007 година, когато навръх Великден се разписа за успеха с 1:0, отново на "Васил Левски", където ще се играе и мачът след три дни. Тогава, подобно на сега, Йовов въпреки, че не е чист център нападател, а винаги е действал като крило или втори нападател, водеше атаката на отбора. Поради загубената си бързина последните два сезона техничарят бе върнат в халфовата линия пред защитата или запълваше всякакви други дупки в зависимост от ситуацията - играеше крило, и ляво, и дясно, както и като плеймейкър.
Интересното е, че навършващият 34 години през ноември бивш национал е най-добрият голмайстор в "А" група. През този сезон Йовов има само две попадения, които вкара във вратата на Локомотив София при разгрома с 4:0 на "Герена". Към тях обаче роденият в Своге техничар има още 115 гола в родния елит с екипите на Левски (65), Литекс (46) и Локомотив София (6). Така със 117 попадения той е най-добрият действащ играч в елита на България, а само три попадения го делят от неговия приятел и мениджър в момента Георги Иванов-Гонзо, който завърши кариерата си със 120 гола.

Бившата деветка на Левски няма нищо против Ицо, както го нарича, да го изравни още в петък, като за целта трябва да вкара три гола във вратата на "армейците".

Юношата на Левски е правил вече това преди 11 години, когато с екипа на Литекс записа хеттрик в контрола спечелена с 5:3 на 24.9.2000 година. Тогава в рамките на 27 минути през първата част техничарят вкара три гола.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 25 окт 2011 18:26

Един от най добрите в Левски дори и на тази възраст..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 25 окт 2011 18:29

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uewuRJ8d8sA&feature=related[/youtube]
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 25 окт 2011 18:49

btw Йовов е халф, който е отбелязал за Левски толкова голове както и звездата Гонзо..... вие си правете сметката
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
AN71
Контакти:

Мнениеот AN71 » 25 окт 2011 18:54

Няма да коментирам тази тема само ,че авторе както си написал е вкарал и Гонзо много е дал ама сега с изявите си не пречи с извинение да се изсере на всичко което е постигнал така, че и бижутера вече се нааква на всичко хубаво което е дал на Левски :(

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 25 окт 2011 18:57

tevez написа:.......Йовов заслужава уважение и благодарност за всичко, което е направил за Левски....... Йовов загуби, но в "Левски" би трябвало да са много доволни...

+1 :) Смятам, че в тези две изречения е синтезирано и моето мнение за Христо Йовов. :)
[offtopic]А хейтърите, които и сега не пропускат да се изходят по темата, плюейки по Бижутера и Гонзо, да го ду...! :lol:[/offtopic]
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
AN71
Контакти:

Мнениеот AN71 » 25 окт 2011 19:10

Captain Stottlemeyer написа:
tevez написа:.......Йовов заслужава уважение и благодарност за всичко, което е направил за Левски....... Йовов загуби, но в "Левски" би трябвало да са много доволни...

+1 :) Смятам, че в тези две изречения е синтезирано и моето мнение за Христо Йовов. :)
[offtopic]А хейтърите, които и сега не пропускат да се изходят по темата, плюейки по Бижутера и Гонзо, да го ду...! :lol:[/offtopic]

Щом те кефат бате гледай супер продуктивната и изпълнена с тактика и замисъл игра на Гонзо мен не ме кефи и пак казвам на такива у-ци като теб уважава се някой човек с постъпките си заслужава, а човек който не може да си признае и да каже ей пичове опитах ама не ставам за тази работа и не искам да преча обичам Левски и се отказвам я ми кажи как да се уважава такъв човек ако ти си мазохист аз не съм. :(

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 25 окт 2011 19:27

AN71 написа:
Captain Stottlemeyer написа:

Щом те кефат бате гледай супер продуктивната и изпълнена с тактика и замисъл игра на Гонзо мен не ме кефи и пак казвам на такива у-ци като теб уважава се някой човек с постъпките си заслужава, а човек който не може да си признае и да каже ей пичове опитах ама не ставам за тази работа и не искам да преча обичам Левски и се отказвам я ми кажи как да се уважава такъв човек ако ти си мазохист аз не съм. :(

Понастоящем Бижутера и Гонзо са в "Левски" и имат пълната ми подкрепа. :) Ти ако искаш се ориентирай към друг спорт и / или друг отбор. По твоята логика вчера, най-късно днес сър Алекс трябваше да бъде обесен пред "Олд Трафорд". :lol:
П.П. Ако си забравил (защото аз не съм), Гонзо декларира, че напуска "Левски", ако отборът не стане шампион. ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
AN71
Контакти:

Мнениеот AN71 » 25 окт 2011 19:35

Първо да сравняваш Англия с България и играта на Левски и Ман.Юн. е меко казано несериозно аз със сигурност повечко от теб си подкрепям отбора малкия но не искам след всеки мач на Левски да пия хапчета за кръвно и главобол както казах ако си задомазохост аз не съм айде със здраве и оди беги леги ;)

Върни се в “Левски”