Тактика и стил на игра ! [Официална тема]

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
slavi_1914
Контакти:

Тактика и стил на игра ! [Официална тема]

Мнениеот slavi_1914 » 30 авг 2011 00:31

Искам да предложа тази тема в която да се изказваме по-най болният за мен проблем на Левски !
Проблемите се решават само с разискване и говорене ! И ДАЙ БОЖЕ НЯКОЙ СИН ДИРЕКТОР СЕ ВЗИРА В ТЕМИ КАТО ТЕЗИ !

В момента според моите разбирания за футбол, Левски има не лоши, дори за родните стандарти ОТЛИЧНИ футболисти, НО:

- На отбора липсва ТАКТИЧЕСКА ДИСЦИПЛИНА И ГРАМОТНОСТ!
Футболистите на моменти буквално "изплюват" топката на посоки без идея за развитие на атаката !
Тактиката според мен е вече изтъркана и всички познават тази тактика на отбора, ОСОБЕНО КОГАТО ТЯ НЕ СЕ РАЗДВИЖВА И ЛИПСВА ИЗНЕНАДА В НЕЯ! А тя не е никак лоша схема при положение,че може да варира между 4-5-1 и 4-2-3-1 и т.н.

- Липсва СТИЛ НА ИГРА И ПОВЕДЕНИЕ НА ТЕРЕНА !
Няма синхрон между отделните линии и дори в самите линии. Бековете в 90 % от случайте тичат без никакъв синхрон и усложняват централните защитници. Отделно бековете и централните защитници не се покриват когато увиснат. Пак липса на синхрон. Работи ли се върху това ? Според мен не !
Дефанзивните защитници не се връщат да взимат топката при изнасянето на топката и организирането на атаката. При условие че те са 2-ма, за мен НА ТЕХНИТЕ ПЛЕЩИ ТЕЖАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА АТАКИТЕ !
Крилата и бековете не се покриват взаимно. Когато Старокин или Мюлдер пробие трябва да ги покриват Райков и Калво примерно !
Въобще не ни е работа да даваме акъл по този въпрос, но явно треньорите не ги виждат тези неща. Не съм експерт но всичко това са мнения на разбиращи играта сини фенове, които аз само обобщавам.

- Липсват заучени статични положения !!!!
На 10 мача имаме 1 гол от статично положение. При условие, че ИЗОБИЛСТВАТ СТАТИЧНИ ПОЛОЖЕНИЕ СРЕЩУ ЗАТВОРЕНИТЕ ОТБОРИ !
Толкова ли е трудно да се обиграват такиви положения на тренировките и за какво са тренировките ако не се тренира това ???

Все пак има и хубави неща в отбора. Започва да се вижда,че желанието за реванш пред феновете е голямо, но само то е недостатъчно. Отбора има нужда от ПРАВИЛНИ ТРЕНИРОВКИ И ПОВЕЧЕ МИСЪЛ В ИГРАТА !

ПП: За да докажем част от тези неща на ВЛАСТ ИМАЩИТЕ В ЛЕВСКИ нека повече хора си изказават мнението по темата, НО МОЛЯ ВИ НЕ Я ПРЕВРЪЩАЙТЕ В ТЕМА ЗА СПОРОВЕ ЗА ГЛУПОСТИ !
СПРЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ЖЪЛТА ПРЕСА ! ТЯ ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ ВИ !
Левски е над всичко и над всички, а Левски това сме ние !

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Re: Тактика и стил на игра ! [Официална тема]

Мнениеот milen.hristov » 30 авг 2011 01:00

По принцип тази материя е доста трудна и не са много хората които могат да говорят по нея .

Потребителски аватар
slavi_1914
Контакти:

Мнениеот slavi_1914 » 30 авг 2011 01:04

Ами аз мисля че сините фенове са доста грамотни по тази тема. С доста от тях сме коментирали това и в момента всички са мнение,че това куца и не харесват сега на отбора
СПРЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ЖЪЛТА ПРЕСА ! ТЯ ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ ВИ !
Левски е над всичко и над всички, а Левски това сме ние !

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 30 авг 2011 08:43

За да играе тактически грамотен футбол отборът трябва да има тактически грамотен треньор.
На драго сърце да обичаме оногова който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел.
В. Львский

manchev_13
Контакти:

Мнениеот manchev_13 » 30 авг 2011 09:08

Проблема тръгва от треньора - наскоро четох "философията на Виаш - Боаш". Сигурен съм, че гонзо не чете такива неща , сигурен съм че трудно прави разлика между хоризонтален и вертикален пас, не знае какво е ултранисък блок. Наистина бековете се лутат без цел и посока, а в модерните страни , когато единия бек е много напред, другия изчаква и когато топката се центрира втория изведнъж изненадва всички с бързо изкачане от задна позиция.. Тактиката, колкото и да е добра, е просто непромененеа от времето на Мъри, а вече всички са наясно с нея. Проблем е че тактиката се определя според играчите, иначе едно раздвижено 4-4-1-1 мисля, че е добре. Крилата са малко назад за да помагат и в дефанзивен план, където засега сме много зле. Мисля си за стратегия със скрит нападател - ала Барселона, но ние нямаме бърз нападател, който да изкочи от втора позиция, а първоначалното 442, набързо се превръща в 433, при което двамата "нападатели" стават крила и отварят защитата на противника, а скрития нападател и атакуващия халф се включват през центъра което доколкото съм наясно обърква много противника..... Но п-ък няма как Райков и Калво да стоят като двойка нападатели, а "бързия Арс" да е зад тях и изведнъж да се включва.Не, че разбирам от тактика много, но си мисля, че трябва да е нещо такова нестндартно. Иначе добри играчи имаме , и можем да сме шампиони, но ако продължаваме да играем така - няма големи шансове. Не трябва да се заблуждаваме от една победа над Ботев - ако не беше съдията те щяха да поведът в резултата и тогава трябваше да пробиваме 10 защитника и ен се знае нищо! Отзад сме като разпасана команда. Играчите не си помагат. Имам чувството че всеки е за себе си! Май има нещо вярно, че Грийн не си говори с българите и че е скаран сГонзо заради непрестанното сменяне на позициите му!

nikoko
Контакти:

Мнениеот nikoko » 30 авг 2011 09:11

В момента мисля че имаме не лоши футболисти наистина, но нямаме централен нападател. Арс е симпатичен младеж, но е прекалено голямо дърво, да научен е къде да застане, как да поиска топката, но е много спънат в краката горкия.
Другия много сериозен проблем на Левски е изключително слабата защита! От ляво Старокин е огромна дупка, която ще зейне още повече в мачовете с Литекс, Цска, та дори и Лудогорец. Милиев, Иво Иванов и Рисп са по бавни от тролейбуси по нагорнище.
И третия много сериозен проблем е наистина, това че когато топката е у Левски, футболистите не знаят какво да я правят! Гонзо не може да ги научи и за това чакаме някое гениално отиграване на Калво, на Тасевски, на Цветков, тупалка на Владо Гаджев или някой друг нещо там да направи, ама какво ще е това нещо... никой не знае.
Отборът се лута по терена и не знае какво да прави с топката когато е у него... до края на есения полусезон този отбор ще рухне и Гонзо така или иначе ще трябва да си ходи, после нека ни обижда че сме разбирачи и не знам какво, но ако има едно нещо сигурно, то е, че той очевидно не е разбирач!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 30 авг 2011 09:14

Според мен идеята е много хубава, ще си позволя да я доразвия. Най-добре би било всички наши предложения да бъдат обобщени от някой модератор (може би Милен или Дъстли ще се заемат с това). След това чрез „Гонг” да се направи връзка с фен-клуба на "Левски" и така да се организира среща със спортно – техническото ръководство на отбора, на която идеите и предложенията да бъдат обсъдени. Искрено се надявам, че Гонзо, Тони Здравков и останалите, хора врели и кипели във футбола, няма да се почувстват обидени от това, че искаме да продаваме на краставичари краставици.
Конкретно по темата. Мисля че на всички е ясно, че „Левски” играе трудно срещу отбори, които се защищават с 10 души в собственото наказателно поле, когато играят на „Георги Аспарухов”. Започва ходене по мъките, публиката негодува, играчите се изнервят, а не дай Боже, съперникът с една смислена контраатака да ни вкара гол – тогава нещата стават трагични. Това не е само проблем на „Левски” в България, затова смятам, че тук може и трябва да се почерпи чужд опит. ;)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 30 авг 2011 09:18, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

kalinek
Контакти:

Мнениеот kalinek » 30 авг 2011 09:16

[offtopic]A
A vie si pravete tema za taktika i stil i si obsajdaite .......be mom4eta za kakav taktika i za kakav stil stava vapros? Teq ,,futbolisti,,ne mogat da si sprat topkata pravilno, ne sa nau4eni na elementarni ne6ta, dobre 4e idva nqkoi i drug 4ujdenec ta da gledat ot nego. Ne6tata sa tragi4ni. Dokato se nablqga na tatusite, duskotekite i manekenkite ei na tova nivo 6te sme i da ne se o4udvame za6to ni bie vseki[/offtopic]
Пиши на кирилица!!!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 30 авг 2011 09:24

kalinek написа:Abe mom4eta za kakav taktika i za kakav stil stava vapros? Teq ,,futbolisti,,ne mogat da si sprat topkata pravilno, ne sa nau4eni na elementarni ne6ta, dobre 4e idva nqkoi i drug 4ujdenec ta da gledat ot nego. Ne6tata sa tragi4ni. Dokato se nablqga na tatusite, duskotekite i manekenkite ei na tova nivo 6te sme i da ne se o4udvame za6to ni bie vseki
A vie si pravete tema za taktika i stil i si obsajdaite .......

Това е и вярно, и не е вярно. ;) Първо, и в другите български отбори играчите не са с бразилска техника, както и не са пансионерки от института за благородни девици. Второ, в "Левски" вече половината от основния състав са чужденци, така че тезата за българския манталитет (алкохол, дискотеки, манекенки), който пречи, отпада. Друг е въпросът, че някои чужденци ни задминаха в това отношение, да не цитирам имена. ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Левски”