Ще има ли трофеи? Което ще рече, ще спечели Левски най-вече титлата, а ако може и купата в най-скоро време? Защото нека си кажем, това е най-важното за всеки един нормален български отбор. Ние се състезаваме тук в България, и тук е мястото нашите отбори да се докажат. Хубаво е когато се представят добре и в евротурнирите. Но трябва да си даваме сметка, че България е по скоро малка страна за Европа, футбола е на ниско ниво като цяло, а това лимитира до голяма степен успехите на международната сцена за българските отбори. Хубаво е да има успехи там. Да се влезе в групите на ШЛ И ЛЕ е много добре, да се печелят точки там е още по-добре, а да се излезе от там е направо идеално. Всичко това важи за всички български отбори независимо дали е Левски, ЦСКА, Литекс или някой друг. Това е добре, но мачовете в Европа при всички случаи са относително малко. Повечето мачове са тук, в местното първенство. И нещата са свързани. За да имаш успехи в Европа, трябва да си изградил добър отбор тук. И понеже пиша за любимия си отбор Левски, опитвам се да прогнозирам какво ни чака в бъдеще. Ще спечели ли скоро титла или купа Левски? И колкото и да ме боли,ще сложа ръка на сърцето и щи отговоря, че по скоро това няма да се случи. За последен път се случи по времето на Станимир Стоилов. Онзи отбор спечели две титли и една купа, игра четвъртфинал в ЛЕ /тогава УЕФА/ и влезе в групите на ШЛ и то при старите по-неблагоприятни условия. Но преди да стори това този отбор, преди да спечели дори първата си титла вече играеше футбол. Красив футбол който забавляваше зрителите. А като се замисли човек,че само няколко месеца по-рано се случи отпадането от Беверен. Отбор който сега не знам в коя лига на Белгия е. Истинска трагедия то където и да го погледнеш. Но ръководството и треньора на Левски получиха доверие тогава. Получиха го защото действаха в дългосрочен план,а не заради един, два мача.
А нека видимкакви са реалностите сега. Като класа футболистите от тогавашния отбор на Левски отстъпваха на сегашния. Нямаше Гара, холандците, Жоазиньо, дори Тасевски се появи по-късно. Вместо това имахме неизвестните, Емо Ангелов, Домовчийски, Коприваров, Ричард, Пелето, Живко Миланов и др. И един Йовов чиято кариера тогава беше почти приключила. И разбира се Бардон, дошъл след не особенно успешна кариера в родината си да поиграе някъде. По опитни бяха Мечо, Топчо и Гошо Петков и каращия втора младост Боримиров. И с тези играчи част от които дойдоха от немай къде по липса на други, друга част наложени от школата и няколко по-опитни играчи с добри качества, но в никакъв случай големи звезди. И с този материал Стоилов изгради звезден отбор. Отбор в който игра и резултате бяха в пълна хармония. Това беше възможно защото хората от спортнотехническия щаб и най вече треньорът бяха наясно какво правят. Само ще кажа, че голът с който елиминирахме Оксер/миналата година участник в ШЛ, а тогава също стойностен отбор/ вкара отписаният и пратен изгнание преди това Коприваров. И че сумата която Левски ще получи от евентуалната продажба на Гара Дембеле може би ще бъде по голяма от тази която бихме получили за целия тогавашен отбор.
И тук възниква въпроса, защо сега Левски за втора година е без трофей при положение, че в момента има на разположение по-класни футболисти? Отговорът е прост. Смени се модела. Сега не се работи в перспектива, а на парче. Взимат се няколко класни чужденци които са без отбор, сглобява се на бързо такъв който да запише сравнително добро участие в ЛЕ и до там. След това се разчита в следствие на това участие цената на част от футболистите да се вдигне и да бъдат продадени на по-висока цена от тази за която са дошли тук. Но тъй като такъв отбор няма стабилна основа и не е научен да издържа на по-продължителен футболен маратон, логично е че се явяват сривове които накрая костват титлата. Нагледен пример е последния сезон. Литекс не е с нищо по добър от Левски, но за разлика от нас те са изградили отбор който умее да поддържа равномерно темпо в първенството. И с това ни изпревариха. Ако не беше прекалено лошия старт на ЦСКА, сега щяхме да сме и зад тях. Литекс няма успехи на международната сцена за сега, но може би ще дойдат в бъдеще. Защото там работят по правилно. Сменят треньорите не защото на собственика така му е скимнало, а за да добавят повече класа. Отбора на Литекс започна да го изгажда Мъри, до първата титла стигна Червенков, а Любо Пенев продължава процеса. И не се продават всички играчи,а ако някой бъде продаден, предварително е намерен такъв който да го замести адекватно. Такова нещо след уволнението на Стоилов няма в Левски. Тук се работи на парче на принципа ден да мине, друг да дойде. Това ни превръща в нещо като подобрено издание на Славия. На тим който разчита на краткотрайни успехи тип фойерверки и след това на бърз маркетинг при продажбите. Този модел явно е сгрешен и няма да ни донесе успехи в бъдеще. Необходимо е да се изгражда отбор в перспектива дори това да стане с цената на няколко неуспешни години в Европа. И това трябва да започне веднага след края на този сезон. Но тъй като ръководството на Левски дава индикации, че ще продължи да работи по модела на последните две години, колкото и да ми е неприятно ще прогнозирам, че в скоро време отбора на Левски успехи няма да постигне сериозни успехи. В това число и трофеи като титли и купи, освен някоя спечелена по стечение на обстоятелства които винаги могат да възникнат. Тъжно е, но това е реалността.
Ще спечели ли Левски в скоро време трофей?
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Ще спечели ли Левски в скоро време трофей?
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!
- Middlesbrough
- Контакти:
- controller
- Контакти:
Re: Ще спечели ли Левски в скоро време трофей?
Докато Гонзо го играе и меиджър и треньор , нЕма начин да вземат каквото и да е !

- george_speed75
- Контакти:
Нищо не се знае.По това време на 2005 се чудехме с какъв резултат ще паднем в Европата, но вместо това стигнахме 1/4 финал ,така че нека да мине 1-2 месеца и тогава ще говорим за титли,купи и влизане в групите на ЛЕ.
Mюлдер тромав ми звучи като Иво бърз
- bigbonusprize
- Контакти:
Ако не продадем ядрото (изключвам Гара) догодина сме шампиони! Само един качествен централен нападател ни трабва...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!
Разбира се, че ще спечели!Левски никога не са играли за смешната купа който сега можеби ще вземат ЦСКА и никога не са уреждали мачове като Ловеч за да спечелят титлата!Милионите Левскари се радват на машината за голове Дембеле и ще празнуват това че са МОРАЛЕН шампион на България!Този Лески е велик!Лично аз благодаря на Г.Иванов и знам че той може да стане новият треньор легенда на Левски
Money Over Bitches
losko написа:Разбира се, че ще спечели!Левски никога не са играли за смешната купа който сега можеби ще вземат ЦСКА и никога не са уреждали мачове като Ловеч за да спечелят титлата!Милионите Левскари се радват на машината за голове Дембеле и ще празнуват това че са МОРАЛЕН шампион на България!Този Лески е велик!Лично аз благодаря на Г.Иванов и знам че той може да стане новият треньор легенда на Левски
Левски никога не са играли за "смешната купа", но са я печелили повече пъти от всички други отбори! Хайде малко по-сериозно?! Във футбола имат върде много въпросителни, или може би някой ще ми каже със 100%-ва сигурност, кой ще е шампион догодина. Ние феновете на Левски трябва да подкрепяме отбора, с което да му помогнем да стане шампион!

- george_speed75
- Контакти:
ЕДИН ВЪПРОС:Нали Левски почва от 3 кв кръг на ЛЕ и навсякъде ще е поставен дори в плейофите???
Mюлдер тромав ми звучи като Иво бърз
Зависи дали ще завършим втори и кои отбори ще се класират за ЛЕ, както и кои ще отпаднат от квалификациите за ШЛ.

- Captain Stottlemeyer
losko написа:Разбира се, че ще спечели!Левски никога не са играли за смешната купа който сега можеби ще вземат ЦСКА и никога не са уреждали мачове като Ловеч за да спечелят титлата!Милионите Левскари се радват на машината за голове Дембеле и ще празнуват това че са МОРАЛЕН шампион на България!Този Лески е велик!Лично аз благодаря на Г.Иванов и знам че той може да стане новият треньор легенда на Левски
Понеже знам, че си антилевскар ще ти кажа само: Хуморът ти е доста плосък, но проблемът си е лично твой.

По темата: Много важно е да се запази основата на състава (без Дембеле, разбира се, за който е ясно, че ще бъде продаден). Другото ще дойде от само себе си.

Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 16 май 2011 16:06, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ