Късно е либе за "сини" оставки"!?
Според мен не е, но статията казва всичко.
Когато един проект е мъртво роден и липсват цели и стратегия, винаги ще има хора, които да очертаят поредния провал
Левски за втора поредна година е горд притежател на пълен комплект калъфки. Няма го генерал Гиви Орджоникидзе да извади кристалната Купа на Съветската армия като утеха. Времената са други, но където и да се намираме като период от историята и пространството, истината винаги е една и почти във всички случаи боли.
Така е и сега, през пролетта на 2011 година, в първите 7 дни на месец април, когато всички, които обичат Левски, хващат най-дебелия флумастер, удрят една голяма черта и правят равносметка. Всъщност то няма какво толкова да се смята и да се отчита. Да смятат тези, които дават парите. Те, тоест той, знае, че отново е на загуба.
А те, тоест запалянковците установяват, че за пореден път са преглътнали горчивия хап на погубените надежди, ще им останат само емоциите, които до този момент бяха изключително много. Кога положителни, кога, в повечето случаи, отрицателни, но ги имаше. От тук насетне следва равнодушието, а това всичко е част от българската футболна култура, която няма как да подмине и тази част от привържениците, които са избрали Левски като свой любим отбор.
До края на първенството има един мач, който би накарал хора от различни краища на София да се съберат на едно място и да излеят поредната си порция вълнения. Това е мачът с Литекс за първенството, който ще мине под знака на шпалира към бъдещите шампиони на България по футбол от Ловеч. Би било наистина интересно и джентълменски, ако футболистите на сините направят този жест. Нито е унижаващо, нито е загуба на достойнство. Нали това е футболът, нали животът продължава.
В контекста на последното изречение насочваме всички стрели към целта. Този Левски, който Георги Иванов нарече "моят Левски", е
грандиозен провал и
уникална катастрофа
Окей, никой не отрича, че през есента на миналата година Гонзовият Левски понапълни два пъти стадиона си и донесе много положителни импулси в сърцата на запалянковците. Но нали сега е време за равносметки, та затова правим подобни крайни оценки. Когато два поредни сезона не си отворил клубната витрина не само за да забършеш прахта, а за да поставиш нещо вътре, значи настина заслужаваш подобни крайни оценки и квалификации.
Това, че сините направиха мъжки двубой и се раздадоха срещу Ловеч за купата, е нищо повече от труд, който да оправдае високите заплати на директор треньор, основен помощник-треньор, обикновени асистенти и футболисти. А за какво им се плаща на тези хора, ако не се раздават и не правят мъжки мачове?! Вложили се 120 минути и се представили достойно. Ах колко трогателно. Това бил пътят. Ако това е пътят, да спираме да харчим гориво още отсега, преди да е станало още по-късно.
Ето затова ще обелим няколко думи. Кой точно е пътят на този Левски и може ли да се каже някога изобщо дали всеки пореден провал е по-голям и кога точно вече е станало късно?
Няколко пъти през сезона стана въпрос, че това спортно-техническо ръководство е лишено откъм перспектива и състоятелност. Сега вече е лесно да им се търси отговорност. Но в момента, либе, е вече твърде късно за оставки. Не, че някой си ги е приготвил, просто отбелязваме, че нито Ясен Петров ще подаде молба за напускане, нито Георги Иванов ще го направи. Къде да отидат, остават без работа. По-добре да изчакат ей така, да се правят на луди, да говорят за това колко много работа са отхвърлили и колко много такава ги чака и да чакат Големия мустак някой слънчев ден да им посочи вратата или като дует, или поединично.
Можем доста да поспорим кой провал е по-голям - този от миналия сезон или това, на което сме съвсем пресни свидетели. Истината е една - и преди година, и сега Левски е много объркан и като клуб, и като отбор. Всеки може сам за себе ди да направи необходимите изводи, но всеобщото мнение е, че клубът не се управлява адекватно, а Георги Иванов кога като официален и временен, кога като скрит, но постоянен треньор не развива тима спортно-технически. Появи се един Гара Дембеле, който със сигурност за една година изпи повече Джак, отколко вода, но вкара много голове и това е разликата. Да чакаш обаче на футболист с доказани проблеми с алкохола да направи нещо истинско и трайно е като да чакаш от Яне Янев да разтовари камион с тухли. Несериозна работа. И при двата случая провалите носят не толкова поуки, колкото предпоставка за следващи провали, ето това е огромна трагедия. И като че ли много малко привърженици на Левски си дават сметка, че много рядко може да е по-добре, а много често може да е по-зле. Първия вариант сме го виждали, но тези времена като че ли са безвъзвратно отминали.
Вторият обаче е по-интересен, а мрачната перспектива е догодина по това време
сините да са още
едно ниво надолу
като политика и представяне. Както вече уточнихме, никога не е късно, може още да се чака.
Да определиш пътя на Левски, когато ти говорят за мъжка работа и мъгляви евентуалности, е доста смело занимание. Най-добре в момента за Тодор Батков е да остави Георги Иванов на директорския пост, той от своя страна да си тренира отбора, главният помощник Ясен Петров да си говори едни и същи празнотии, а обикновените асистенти да си вършат ежедневните задължения. Това е така, защото дори самият собственик вероятно не е наясно за себе си дали цялата тази конфигурация му харесва. Отстрани изглежда, че той тотално е абдикирал от процесите на "Герена" и е делегирал на Георги Иванов правата да се грижи за каквото трябва, защото и без това финансите не предполагат организация за нещо по-голямо. Ще се окаже, че Левски отново ще е основан през 1914 година, а дори и да е 1911-а, Батков не смята, че е длъжен да извади половин милион лева за някакви грандиозни чествания. По този въпрос вероятно ще се направи компромис най-вече заради тотално проваления сезон, който бе посолен с 1:3 от ЦСКА на "Герена". Пир по време на футболна чума не се прави, адвокатът е достатъчно разумен отново да обърне фурнаджийската лопата откъм страната на претенциите на феновете.
Май месец ще си мине, няма да има фанфари, но какво правим оттогава занапред. Още в първия ден на назначението на Ясен Петров написах, че каквото и да се случи, той няма да подаде оставка, а ще чака да го изгонят. Коефициентът за това не е мръднал и в момента - не чакайте подобен акт от Джанини, той сам смята себе си за отличен треньор, който не е разбран от двайсетина футболисти. Нито от тези от Левски сега, нито преди това в двата Локомотива, нито в Ботев, нито в Бургас, никъде. Той е егати пича, много му е ясен футболът, бачка му се, но е въпрос на време да му се получат нещата. Ала-бала.
На Ясен Петров изобщо не му пука, че целият стадион вижда, че той не е треньор на сините. Онзи ден в Ловеч между редовното време и двете продължения по 15 минути категорично се видя, че указанията се даваха от Георги Иванов, а Ясен само потупваше своите за кураж.
На Гонзо пък не му пука, че унижава избраника си Джанини. Те двамата са наемници, въпреки че Георги е и вечно ще бъде легенда на Левски. Само на Батков му пука, че този екип му носи финансови и емоционални загуби, но засега не показва признаци на желание за промяна.
Както вече споменахме, точно сега няма смисъл от кардинални решения и генерални промени. Всъщност много е вероятно тези неща да си ги преговорим и през лятото, за да не ги забравим. Когато един проект е мъртво роден и липсват цели и стратегия, винаги ще има хора, които да очертаят поредния провал. На Левски обаче му трябват свежи планове, с други изпълнители, които да върнат усмивките на зрителите. Ето това е истината, която винаги боли. В противен случай трябва да приемем равнодушието като нещо съвсем естествено и да не искаме нищо ненормално от този Левски.
А между другото се чудя защо Томето и Вальо все още не казват нищо след фиаското в Ловеч.
Статията за закъснелите неща
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Статията за закъснелите неща
Да смятат тези, които дават парите. Те, тоест той, знае, че отново е на загуба.
Само с това твърдение не съм съгласен.Той,Човекът не е на загуба.

Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!А аз мразя тази грешка цска!
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!А аз мразя тази грешка цска!
- blue magic
- Контакти:
От мачове като този в Ловеч можем само да се гордеем с отбора си. Да, шансът не бе на наша страна, но и на терена и на трибуните разликата между двата отбора бе огромна. И то съвсем не в полза на актуалния шампион и настоящ лидер. Левскарският дух се завръща и за останалите отбори оттук нататък ще става страшно.
Няма смисъл да се опитвам да оборвам писанията в тази статия. Винаги ще има хора, които ще са анти. Да през есента те мълчаха, като риби. Сега се възползват от ситуацията и изпълзяха. Убеден съм обаче, че съвсем скоро те отново ще останат без аргументи.
Няма смисъл да се опитвам да оборвам писанията в тази статия. Винаги ще има хора, които ще са анти. Да през есента те мълчаха, като риби. Сега се възползват от ситуацията и изпълзяха. Убеден съм обаче, че съвсем скоро те отново ще останат без аргументи.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!
blue magic,аз не съм от есенните риби,но ще си позволя както винаги съм го правил че тази пролет регреса ни е очеваден.Не съм аз човека да казвам кой прав кой крив.Статията е малко пресилена,защото Гонзо и Ясен все пак направиха някои неща за отбора.Гледах мача с Литекс на запис нямах сили за на живо.Това не е есенния Левсми.Защо незнам братле.
LEVSKI_FOREVER
- rocknrolla
- Контакти:
Спортлайн ако е мерило за журналистика.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!
- rocknrolla
- Контакти:
Левски закъсня с едно нещо-смяна на собственика.Все ми е тая кой ще бъде назначен за треньор,при този собственик всеки следващ треньор и спортен директор са обречени на провал.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!
- blue magic
- Контакти:
zlatan написа:blue magic,аз не съм от есенните риби,но ще си позволя както винаги съм го правил че тази пролет регреса ни е очеваден.Не съм аз човека да казвам кой прав кой крив.Статията е малко пресилена,защото Гонзо и Ясен все пак направиха някои неща за отбора.Гледах мача с Литекс на запис нямах сили за на живо.Това не е есенния Левсми.Защо незнам братле.
Според мен всичко дойде от мача с ЦСКА. Прекаленото самочувствие и безобразното представяне ни срина психически. До тогава (есента) вървяхме добре, а в подготовката срещу силни отбори показахме класа. Вторият момент е цялостната пренастройка на схемата - след напускането на Жо и слабата форма на Дани Младенов се оказахме практически без крила. Матондо очевидно не оправдава очакванията, а и Гарата не е оня от есента. Ами как тогава да очакваме да сме на ниво. Но това за което се радвам е откритието Пламен Илиев - евала на това момче!
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!
- blue avalanche
- Контакти:
blue magic написа:zlatan написа:blue magic,аз не съм от есенните риби,но ще си позволя както винаги съм го правил че тази пролет регреса ни е очеваден.Не съм аз човека да казвам кой прав кой крив.Статията е малко пресилена,защото Гонзо и Ясен все пак направиха някои неща за отбора.Гледах мача с Литекс на запис нямах сили за на живо.Това не е есенния Левсми.Защо незнам братле.
Според мен всичко дойде от мача с ЦСКА. Прекаленото самочувствие и безобразното представяне ни срина психически. До тогава (есента) вървяхме добре, а в подготовката срещу силни отбори показахме класа. Вторият момент е цялостната пренастройка на схемата - след напускането на Жо и слабата форма на Дани Младенов се оказахме практически без крила. Матондо очевидно не оправдава очакванията, а и Гарата не е оня от есента. Ами как тогава да очакваме да сме на ниво. Но това за което се радвам е откритието Пламен Илиев - евала на това момче!
Димов също е в графата плюсове.Тепърва ще се разгръща!
Докато не оставим един екип да работи 2 пълни сезона нищо няма да стане. Не знам дали трябва да е Ясен, обаче завъртането в тоя порочен кръг ще ни коства още един сезон без титла. Дано това да е ясно на всички.
Нито с юноши ще стане, нито с Балтанов и Огнянов, нито с чужденци на кило. Само с постоянна работа и обиграване на един силен основен състав. Помислете и ще видите, че Левски ВИНАГИ е постигал успехите си по този начин и НИКОГА с постоянна смяна на треньори и играчи.
Така мисля аз поне.
Нито с юноши ще стане, нито с Балтанов и Огнянов, нито с чужденци на кило. Само с постоянна работа и обиграване на един силен основен състав. Помислете и ще видите, че Левски ВИНАГИ е постигал успехите си по този начин и НИКОГА с постоянна смяна на треньори и играчи.
Така мисля аз поне.
как да не се радваш на това 18-год момче.Левски винаги е имал хай добрите вратари в това съм убеден.Жалко за контузията на Димов,но пък това са хора върху които може да се гради отбор.Майната му на титли и купи просто искам да се прави отбора след всяка изминала година а не да се връщаме назад.Според мен ще е много добре лятото да се оттървем от всички чужденци с изключение на Грийн,а може би и Мулдер(защото на позицията десен бек има много добри БГ) и да правим отбор от БГ.Време ще има ЕКТ за нас може би ще започнат през август ако завърши втори
и работата само с БГ-играчи съм убеден че ще стане.

LEVSKI_FOREVER