След като изслушах пресконференцията на Гонзо, в главата ми се появиха няколко варианта за визията на отбора през пролетта.
Ако приемем, че не купим и не продадем никой повече,(изключвам дясното крило, за което Гонзо спомена) според мен отборът ще е следният:
На вратата с най-големи шансове според мен е Митрев, като ще дадат шанс и на Илиев и от него зависи дали ще успее да измести Митрев. Аз лично вярвам в това. Акалски сякаш е в най-неизгодна позиция, получи няколко шанса през есента, но нито веднъж не изглеждаше достатъчно стабилен.
При бековете ми се струва, че нещата са ясни, като се надявам Дъстли да не продължи низходящата линия на формата си, а ще се върне към перфектните мачове от началото на сезона. Впечатленията ми са, че е изключителен професионалист и вярвам, че ще бъде в добра форма от самото начало на полусезона. Все пак се надявам да дадат повече шансове на Станчев, момчето има нужда от добри мачове за да си върне самочувствието. Отляво съм почти сигурен, че Веско Минев ще остане и само се надявам провалената продажба да не се отрази на мотивацията му. Калин Щърков хвана буквално последния влак за оставането си в отбора и мисля, че ще получи шансове през пролетта.
В центъра на отбраната, за мен, на този етап, Грийн е с предимство пред Иво Иванов за мястото до Милиев, но смятам, че и той ще получи достаъчно шансове за да възвърне самочувствието си, а и формата си. Надявам се, че Асен Георгиев ще се възстанови по-бързо от травмата си, защото Ясен Петров беше започнал доста често да го взима в групата, от което съдя, че има сериозен потенциал и също би могъл да трупа опит, особено в решени мачове и срещу по-слаби противници.
В средата на терена Влади Гаджев за момента си е бетонирал титулярното място, като за другата позиция до него с най-големи шансове е Димов. Все пак много зависи и от представянето му на подготовката, като алтернативи са Йовов и Огнянов, но аз мисля, че и двамата няма да бъдат измъчвани на този пост, при условие, че Димов демонстрира качествата, заради които е привлечен. Остава и опцията със Сержиньо, който може да мине в центъра, ако Иво Иванов стабилизира изявите си.
По лявото крило, Жоазиньо е първият избор, дано и той си върне формата, че в последните месеци достa издиша. Резерва според мен може да му бъде Йовов, но той вече няма сили да издържи цял мач по крилото. Киров също е опция, макар да личи, че не чувства удобно по крилата.
Ситуацията ми е най-заплетена по дясното крило. Там се надявам да бъде привлечен класен нов играч, защото Дани Младенов за мен все още няма стабилноста, а вероятно и качествата за бъде твърд титуляр там. Не знам доколко е актуален вариантът за привличането на Галин Иванов, ако все пак не се намери класен чужденец. Аз го гледах в няколко мача и ми направи приятно впечатление, според мен въобще не е надценен, а по-скоро подценяван като футболист, именно заради историите му с чалга певици и т.н. Но момчето има един сериозен плюс според мен пред Дани Младенов, а именно, че може да преодолее безпроблемно съперник един на един, на скорост, което е изключително важно за едно крило. А Дани доста пъти ми е късал нервите с безсилието си в този компонент. Тук идва и моментът с продажбата на Гарра. В случай, че не успеят да го продадат, може би това ще бъде позицията на Де Карвальо. Аз не съм го наблюдавал на този пост, но четох на доста места, че през цялата си кариера е играл по крилото. Което е добре, защото така имаме по-голяма вариативност в атака. В случай, че Дембеле бъде продаден обаче, мисля че със сигурност трябва да бъде взето силно и бързо крило.
Зад нападателя е ясно, че ще играе Дарко, като има варианти за смяна с Йовов, Де Карвальо, дори Киров. Мисля, че Кривия ще получава все по-малко шансове за изява и че това е послединят му полусезон в Левски. Много ми се иска, с оглед на незаинтересуваността на Дарко в дефанзивен план, а и на доста добрите констуктивни качества на опорните халфове(Гаджев, Йовов, Грийн), Ясен да опита вариант без типичен плеймейкър(Дарко), а с втори (лек) нападател. Това би дало възможност за партньорство между Гара и Базил, а и повече шансове за изява на Киров, Иса, а защо не и Младенов или Огнянов на тази позиция. Както каза Гонзо - мачовете през пролетта са по-малко, така че ще има повече време за изпробване на различни тактически варианти по време на тренировките.
И накрая, в атака всичко зависи от продажбата на Дембеле, но съм убеден, че ако такава не се осъществи, ще трябва да се търси друга позиция на Де Карвальо, тъй като мачовете и без това са прекалено малко за да има ротация между двамата.
И като извод, искам да споделя, че според мен селекцията е добра, доста практична, и освен крило, мисля, че наистина нямаме нужда от нови играчи. Аз също бях на мнение, че трябва се привлече защитник, но мисля, че при наличието на Милиев, Грийн и Иванов, ще се справим и така. Все пак това е зимна селекция. През лятото, особено ако сме станали шампиони, ще трябва да се търсим още по-голяма конкуренция по постовете. А сега е особено важно да се изгради ядро, стил и лице на отбора.
Това е моето мнение, ще се радвам да чуя вашите.
Как ще изглежда Левски през пролетта
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Как ще изглежда Левски през пролетта
Харесва ми как мислиш над нещата.Съгласен съм с теб.Задължително ни трябва крило, бърз който да може да се надиграва с противниците, защото Дани просто не е такъв тип футболист.Имам чувството че по-добре ще се справи като втори нападател.
Не ми е много работа да ви коментирам отбора ,но според мен Грийн е най силен на поста опорен халф и с това ,че го мъчат на назад губите много ,но все пак това са си ваши неща и вие си знаете най добре 

[wrapimg=]http://img.imghosting.biz/251/b65659a3f92478e6adca70b977ab7063.jpg[/wrapimg]
На Дани по принцип силата му не е на крилото. Ако Гаррата остане, с Базил мисля, че решаваме проблема на крилото. Да не забравяме и дошлия на проби бразило-французин 

България има природни богатства, България има народ несломим,
България има от всичко по малко, но само един футболен тим.
Мъждукат и други тимчета разни, мъждукат, но Левски блести!
И мъчат се някои с него да крачат, и крачат, но Левски лети!
България има от всичко по малко, но само един футболен тим.
Мъждукат и други тимчета разни, мъждукат, но Левски блести!
И мъчат се някои с него да крачат, и крачат, но Левски лети!
Joni_ написа:Не ми е много работа да ви коментирам отбора ,но според мен Грийн е най силен на поста опорен халф и с това ,че го мъчат на назад губите много ,но все пак това са си ваши неща и вие си знаете най добре
Нямаш си никаква представа колко си прав.Но мисля че още един чужденец ще ни дойде в повечко.А не мисля че има кой знае колко по-добри вариянти за централни защитници,българи, в нашето първенство

-----------------------------Митрев(Акалским, Илиев)
----Мюлдер(Станчев) -----Милиев(Иванов)----Грийн(Юноша)---Минев(Щърков)
------------------------------Гаджев(Йовов)--------Димов(Огнянов)
-----Де Карвальо(Младенов) -------- Тасевски(Александров) ----------Жо(Киров)
-----------------------------------------------Дембеле(Иса)

----Мюлдер(Станчев) -----Милиев(Иванов)----Грийн(Юноша)---Минев(Щърков)
------------------------------Гаджев(Йовов)--------Димов(Огнянов)
-----Де Карвальо(Младенов) -------- Тасевски(Александров) ----------Жо(Киров)
-----------------------------------------------Дембеле(Иса)

-
- Контакти:
Напълно съсм съгласен с автора на темата,само искам да подчертая,че според мен Грийн трябва да играе в средата на терена, и да се купи един централен защитник още ,защото недай си боже Милиев се контузи и ще стане много не приятно,както и ми се ще по-често да се пуска в игра Кривия.
Не се намери един фен на Локото да сподели, дали Карвальо е играл за тях като десен външен халф, защото да поставящ футболист на позиция различна от неговата само и само да е на терена не е сериозно.
Шенсой поставяше Дембеле да играе като външен халф в Локото и за това за тях вкара само 5 гола.
Колкото и поливалентен да е един футболист, то той си има пост на който е най-силен.
Шенсой поставяше Дембеле да играе като външен халф в Локото и за това за тях вкара само 5 гола.
Колкото и поливалентен да е един футболист, то той си има пост на който е най-силен.

- Captain Stottlemeyer
Joni_ написа:Не ми е много работа да ви коментирам отбора ,но според мен Грийн е най силен на поста опорен халф и с това ,че го мъчат на назад губите много ,но все пак това са си ваши неща и вие си знаете най добре
Напълно съм съгласен с колегата.

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- housestyle
- Контакти:
--------------------------------------------Митрев-------------------------------------------------
----Мулдер----------------Милиев------------------------Иванов--------------------Минев
-------------------------------Грийн-----------------Гаджев------------------------------
---Жоазиньо---------------------Тасевски------------------------------де Карвальо
-------------------------------------Дембеле------------------------------------------------------
ВРАТАР
- според мен Божката ще е на вратата най-малкото защото е любимец на агитката (Илиев)
ДЕСЕН БЕК
- Мулдер изглежда е сигурен за поста алтернатива (Станчев)
ЦЕНТРАЛНИ БРАНИТЕЛИ
- Милиев-Иванов ми се струва че ще е ..ако пък Ясен няма доверие на Иванов ще е Милиев-Грийн
ЛЯВ БЕК
- Минев е титуляр,(Щърков)
ДЕФАНЗИВНИ ХАЛФОВЕ
- Гаджев-Грийн - те може би са фаворити за дефанзивни халфове (ако обаче Грийн бъде върнат отзад ще е Гаджев - Димов(Йовов,Огнянов)
ДЯСНО КРИЛО
- Младенов ако играе добре сие в титуялрния(Йовов,Киров)
ЛЯВО КРИЛО
- Жоазиньо с добрите си игри и настоятелност заслужава титуярно място(Киров)
ПЛЕЙМЕЙКЪР
- Тасевски ще е на тази позиция дано да няма и контузии(Александров,Йовов,Огнянов)
НАПАДАТЕЛ
- Дембеле е на върха на атаката(де Карвальо,Иса)
----Мулдер----------------Милиев------------------------Иванов--------------------Минев
-------------------------------Грийн-----------------Гаджев------------------------------
---Жоазиньо---------------------Тасевски------------------------------де Карвальо
-------------------------------------Дембеле------------------------------------------------------
ВРАТАР
- според мен Божката ще е на вратата най-малкото защото е любимец на агитката (Илиев)
ДЕСЕН БЕК
- Мулдер изглежда е сигурен за поста алтернатива (Станчев)
ЦЕНТРАЛНИ БРАНИТЕЛИ
- Милиев-Иванов ми се струва че ще е ..ако пък Ясен няма доверие на Иванов ще е Милиев-Грийн
ЛЯВ БЕК
- Минев е титуляр,(Щърков)
ДЕФАНЗИВНИ ХАЛФОВЕ
- Гаджев-Грийн - те може би са фаворити за дефанзивни халфове (ако обаче Грийн бъде върнат отзад ще е Гаджев - Димов(Йовов,Огнянов)
ДЯСНО КРИЛО
- Младенов ако играе добре сие в титуялрния(Йовов,Киров)
ЛЯВО КРИЛО
- Жоазиньо с добрите си игри и настоятелност заслужава титуярно място(Киров)
ПЛЕЙМЕЙКЪР
- Тасевски ще е на тази позиция дано да няма и контузии(Александров,Йовов,Огнянов)
НАПАДАТЕЛ
- Дембеле е на върха на атаката(де Карвальо,Иса)
FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS