Какво липсва на този Левски, за да стане велик

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Какво липсва на този Левски, за да стане велик

Мнениеот tmanolov » 13 авг 2010 13:09

Започвам тази тема с ясното съзнание, че вече достаъчно истерия (положителна) се създаде около “новия” Левски на Гонзо и Ясен, но понеже повечето мнения са доста дитирамбични и едва ли не вече сме шампиони в ШЛ (искрено се надявам да го доживея, ама...), имаше тема и колко са бездарни отборите, с които сме играли до момента, т.е. Левски просто е бил едни слабаци, ама сега ще видите вие като дойде “извънземния” (по смешност – няма отбор с толкова ниско съотношение постигнати резултати/вложени средства) Черноморец или “чудото” АИК, та затова реших да постна и моя опит за анализ на наличните футболисти в Левски и какво е нужно, за да стане този отбор велик (поне колкото този от 2006). Наясно съм, че този опит за анализ ще е субективен, но ако има и други мнения, ще ми е интересно да ги чуя (прочета), защото както е казал мъдрецът – В спора се ражда истината, а смятам, че всички ние, левскарите, искаме да гледаме един силен Левски. Ще се спра основно на няколко поста, защото там виждам потенциалните проблеми, а всички все още ги превъзнасяте и по тези постове не се говори нищо. И така (предполагаме, че Левски играе в схема 4-2-1-3):

Вратар – макар да съм убеден, че много от вас няма да се съгласят с мен, лично ми мнение е, че Гого Вратарчето трябва да бъде разкаран моментално от Левски. Кой да бъде взет – един Акалски е добър вариант или може би пак нещо от чужбина - Митрев някакси не ми се връзва с вратар на Левски – все пак той е по-известен с жена си, отколкото с футболните си умения, макар че е добре да му се даде шанс – примерно за Купата, а от Цецо Димитров става всичко друго но не и вратар на Левски – мачовете с Лацио (4 гола от 5 удара) и Локо (2 гола от 3 удара – единият след пряк свободен почти от центъра!!!) са достатъчно доказателство, а може би един Иванков, а?
Петков е дал много на Левски, даже беше най-добрият ни играч поне 2 години (при това най-силните ни през последните 10!!!), но е и взел много (например от онзи продаденият от него мач със Залцбург тук на В. Левски – изгони Сърмов, гледаше всички топки отблизо, когато стреляха към вратата, и си вкара “автогол” в 92-та минута при единствения точен удар на австрийците в мача – интересно колко ли кинти е взел и дали Батко е бил уведомен), а вече при всеки удар извън наказателното изтръпвам – ако уцелят вратата е гол, щото Гого вече е за пенсия и си е забравил цайсите. Сори, но трябва да си ходи
Извод – трябва ни нов вратар, спешно – Акалски или Иванков

Защита:

Иво Иванов – находка, малко е несработен още, но определено има качества. Задължителен титуляр
Дъстли – същото като Иво – несработен, но определено има качества, а може и Велизарки да прави :lol: :lol: :lol: . Задължителен титуляр
Минев – уф, малко ми е спорен, но определно играе силно този сезон, ако се пази и от картони – ех, мечтииии. Задължителен титуляр
Милиев – ами далечко е от истината, но е млад, може би малко ако е резерва на някой класен централен
Бензукан – не мога да го разбера кога е контузен, кога е по-к.рви и кога играе - резерва и мачове за купата, докато се научи
Извод – Иво, Дъстли и Минев са задължителни, трябва ни още един централен

Дефанзивни халфове:

Гаджев – каквото и да се каже за него, той е задължителен титуляр и с право. Влади не е в оптимално форма, но за Левски е перфектен, интересно защо не го викат в национала, би бил прекрасен титуляр на мястото на Ушко Янков, а и със Стенли биха нправили отлична двойка.
Бижутера – бе той за нападател не става, стана уникален с пропуските си, не смее на никой да влезе твърдо, за да не си развали прическата, а ние го гласим за дефанзивен халф!!! Мит ой срещу чорбата нямаше едно спечелено единоборство. Йовов може да е резерва на Тасевски, но за друго не става.
Грийн – не съм го гледал, дано да е ценна находка
Балтанов – става за резерва, но за друго още не е дорасъл. Старае се все пак.
Извод – Гаджев в незаменим, дано Грийн също да пасне и да решим проблема. Йовов категорично не става за този пост.

Плеймейкър (колкото и да е условно нова понятие)

Дарко – същият като Барбуката – може да ти даде уникален пас, а може и цял мач да се разхожда по терена и да му викаме Бездарко. За момента незаменим титуляр, Йовов може да му е резерва

Нападатели:

Гарра – каквото и да кажа ще е вече казано – да изместиш Гонзо от сърцата на феновете за 6 мача си е велико!!! Убеден съм, че ако продължава така, не само ще влезем в групите на ЛЕ, но и ще излезем от тях, за съжаление ще го шитнат зимата :twisted: :twisted: :twisted:
Иса – не очкавах толкова талант и чувство за пласиране от това момче. Евалла както биха казали в неговата рода 8-)
Жо – уникат, той и Гаррата правят Левски с Левски от преди 5 месеца, Дано не го продадем зимата.
Младенов – дано да греша, но аз си мисля, че Дани спи по крилото – да, срещу ирландците игра и да, вкара гол с глава на калмарите, но срещу червените бе дупка, а срещу Локото бе най-слабият на терена (всичко хубаво в този мач стана без неговото участие). Рано е да се твърди, че не става, но засега не могат да се кажат и суперлативи за него.
Извод – Гарата и Жо са незаменими, трябва да има конкуренция на Дани, защото и в двата мача от първенството играем само с едно крило

Левски се нуждае от вратар (Акалски/Иванков), централен защитник (някой от чужбина), дефанзивен халф (дано Грийн се окаже нужната покупка) и ляво крило (заради Младенов – примерно това холандчето от УБА)

И само Левски, обичаме те!!!!!!!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Re: Какво липсва на този Левски, за да стане велик

Мнениеот storm » 13 авг 2010 13:13

Още един Гара ..... :)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 13 авг 2010 13:15

Е стига де, бихме в два сериозни мача и станахме велики (реванша с Дъндолк и и реванша с Калмар). Дайте малко по-спокойно. нека влезем Лига Европа, тогава да ги величаем, ако бият. Ама сега ми изглежда несериозно.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

bigthener
Контакти:

Мнениеот bigthener » 13 авг 2010 13:15

Вратар - Митрев е добър вариант, ама аз още си мечтая за Акалски. А и Гонзо каза че ще го привлечем.

Централен защитник - Бензукан е добър вариант, Милиев ще му е резерва.

Дефанзивен халф - Грийн ако се сработи ще е перфектен

Крило - Дани Младенов определено ме разочарова, май е само за Купата. Привличаме Асамоа/Слори и сме пушка.

Централен Нападател - Гарра,Иса, и още някой другия сезон като шитнеме Христов и сме бомба

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 13 авг 2010 13:21

Какво липсва ли? Липсва един полуфинал в КЕШ или ЛЕ. Отстраняване на Ливърпул, Аякс, Нотингам в евротурнирите. Като за начало си седнете на задниците и бийте първо на Лазур, а не да пускате теми с подобни меко казано пресилени заглавия ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 13 авг 2010 13:22

на 99% съм съгласен с теб... Единствено за Божидар Митрев не съм на твоето мнение... Смятам, че той трябва да е бъдещият вратар на Левски и че има качества за това. Като пример мога да дам мача с Челси преди много време, когато пази страхотно, въпреки възраста си тогава. Мача с цкса, 0-2! Разбира се прави и грешки, но тези неща ще се изчистят с времето 8-)
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 13 авг 2010 13:24

danko_sot написа:Какво липсва ли? Липсва един полуфинал в КЕШ или ЛЕ. Отстраняване на Ливърпул, Аякс, Нотингам в евротурнирите. Като за начало си седнете на задниците и бийте първо на Лазур, а не да пускате теми с подобни меко казано пресилени заглавия ;)

[offtopic]После мрънкате, че ние ви се*ем по темите... и след 100-200 години ли пак на нас това ще ни липсва, а вие ще цъкате с уста и ще си спомняте отдавна отминалото татюво време... Според мен влизането на Левски в ШЛ и 1/4 финала са далеч по голямо постижение от вашето, защото тогава с 3 мача и хоп, а сега за тази цел трябват над 10 такива![/offtopic]
Последна промяна от UltraBlue на 13 авг 2010 13:25, променено общо 1 път.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

georgisd
Контакти:

Мнениеот georgisd » 13 авг 2010 13:24

Липсват Гибона, Мишо Вълчев и Руси Гочев ... :mrgreen:

bigthener
Контакти:

Мнениеот bigthener » 13 авг 2010 13:26

danko_sot написа:Какво липсва ли? Липсва един полуфинал в КЕШ или ЛЕ. Отстраняване на Ливърпул, Аякс, Нотингам в евротурнирите. Като за начало си седнете на задниците и бийте първо на Лазур, а не да пускате теми с подобни меко казано пресилени заглавия ;)

Скрий се бе. Липсва ти един *** в гъза. 1/4 финала на Левски е 100 пъти по - голямо постижение, а и титлите ни са 55 наши на 53 ваши, така че духай супата

Потребителски аватар
blue SASHO77
Контакти:

Мнениеот blue SASHO77 » 13 авг 2010 13:27

Искренно се надявам да лъха такъв оптимизъм от всички нас слад мачовете с Черноморец и АИК!!! И не забравяйте, че НИЕ сме способни да затрием всичко постигнато до тук, само след един резил!!!
САМО ЛЕВСКИ

Върни се в “Левски”