Левски (София) - Дунав (Русе) | 1:1 FT

Модератори: ntodorov, TodorT, paceto, modor, kartago, Rivaldo10, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Как ще завърши мача...

Победа за Левски
108
65%
Равен
28
17%
Победа за Дунав
31
19%
 
Общо гласове: 167

Живко6461
Мнения: 2164
Регистриран на: 18 сеп 2008 19:46
Контакти:

Re: Левски (София) - Дунав (Русе) | 1:1 FT

Мнениеот Живко6461 » 27 апр 2017 07:47

FCD написа:А да те помоля тогава да обясниш като на човек като мен, който не разбира, за да се светна, как така тогава ние направихме едно равенство и една победа срещу Лудогорец и дори загубата ни беше достойна? И как Левски успя да ги бие веднъж и да направи равен в традицията на махлата? Да не задавам пък въпроса как на два пъти едвам не се хързулнахте с нас, че ще породя вълнения... Всички тука, като ви чета, сте някакви експерти и минимум треньори с про-лиценз. Има няколко левскари, които много разумно и реално виждат нещата и ги казват, но вие не ги слушате и си знаете своето, че едва ли не сте по-зле и от Левски (Карлово) (без да ги обиждам).

Предварително се извинявам, ако се намесвам неуместно!
Според мен отговорите на въпросите Ви, които задавате се съдържат в коментара на fen1914, след който са зададени.
"Дунав" заслужава поздравления за представянето си в първенството на България! "Левски" е на второ място в класирането. Въпреки това много от привържениците на отбора са недоволни от представянето. Аз също. За Вас необяснимо? Въъпрос на критерии. На манталитет. Аз, а предполагам, че и почти всички от позволяващите си да критикуваме, нямам/е претенции да сме експерти. Това не би трябвало да ни отнема правото на мнение, дори и отрицателно. На базата на историята и на претенциите, които левскарите все още (би трябвало) да имаме.
Статистиката, която давате би трябвало да ни обори убедително. Защо не се предаваме? Аз уважавам много тази наука. Претендирам и за познания в областта. Но знам, че от прескачането от статистика към стъкмистика не етрудно. Особено, когато отказваш да възприемеш аргументите на опонента. В статистическите данни пропускате най-важния параметърт - спечелените точки, които определят класирането на отборите. На практика "Лудогорец" си осигури поредната титла далеч преди края на първия полусезон. В същото време безпроблемно стигна до финал за Купата и може би най-важното - представи се много добре в ЕКТ. Нормално е липсата на реална конкуренция да доведе до спадане на мобилизацията и формата. С това не омаловажавам успехите на други отбори срещу безспорния хегемон. Не желая да споменавам други фактори довели до тези резултати. Без да ги отричам.
Някои левскари не си затваряме очите за посочените реалности. И не оценяваме положително представянето. Ние не сме доволни, че сме по-добре от други клубове. Ние искаме "Левски" да бъде силен.
P.S. Приемаме намеците подобни на използвания от Вас "про-лиценз" като нормални за форум. Някои ни наричат "разбирачи". Ние сме левскари. Не отричаме, че може понякога и да грешим. Но ще изискваме от тези, които притежават про-лиценз, имат претенци, че наистина разбират от работата си и са назначени на съответните длъжности в ПФК "Левски" АД да доказват професионализма си. С резултати.

Потребителски аватар
FCD
Мнения: 351
Регистриран на: 16 сеп 2015 22:07
Контакти:

Re: Левски (София) - Дунав (Русе) | 1:1 FT

Мнениеот FCD » 27 апр 2017 09:38

Нямам нищо против, левскари сте, имате право да очаквате винаги високо ниво, но не съм съгласен, че това са отговори и затова се заблуждавате години наред. Не знам какво искате и какво сте очаквали повече към момента? :? Пред вас в цялото първенство и йерархия на първенствата има един-единствен отбор - този на Лудогорец. Да се сравнявате обаче с Лудогорец в дългосрочен план към момента е трудно. Но вие сте веднага след тях. Не че вие сте слаби, както го изкарвате, а Лудогорец е доста силен. Това е отбор от едно средноевропейско равнище, играещи вече почти като равни с най-големите колоси, с европейска организация и бюджет. А през отбори като Цървена звезда, Базел, Виктория Пилзен вече минават на ходом, май забравихте. На вас какво и кой ви пречеше да постигнете това? Всички пари години наред при вас се изливаха, защо? Защо не бихте Марибор миналата година, Иртиш там и не знам си кой и да вървите напред и така години вече? Защо не можете да биете корав отбор като Дунав далеч по-беден от вас? Представете си да имахме много пари пък.... Добър повод за анализ :!: Това, че ръководството на Левски е проспало последните си 10 години и не е работил правилно, си е изцяло негов проблем. Живеем в 2017 г., а т.нар. "грандове" си я карат по старому като стил и считат, че като са Левски, това автоматично прави титлата. Да, ама не. Това време отдавна мина. Сбърканият двуполюсен модел отдавна е разчупен най-малкото на триполюсен, а идват и още полюси. И мисля, че това е добра новина за българския футбол. Просто още не я осъзнаваме. Единствената пречка това да не се случи и това, което трябва повече да ви скандализира и притеснява, са слабите ръководители, зависимостите, водещи след себе си изкуствено облагодетелстване на едни спрямо други, безбожията, пред които всички безпринципно затварят очи, липсата на закон за спорта и неясни финансирания, водещи до зависимости, съдийските скандали и сеч вследствие на това, унищожаване на конкуренцията и тотално прецакване на първенството. Резултат - еврорезили година след година. Ето това трябва повече да ни тревожи, а не колко слаб бил Левски и колко малко точки имал сам за себе си, защото Левски, Дунав, ЧМ и т.н като цяло няма да са по-силни при тези ненормални условия. Всички сме прецакани, и то с рестарт. Получихме каквото искахме и с каквото се съгласихме. Спирам дотук, за да не става "гюрултия".

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Мнения: 7741
Регистриран на: 30 мар 2013 05:04
Контакти:

Re: Левски (София) - Дунав (Русе) | 1:1 FT

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 апр 2017 01:16

FCD написа:Нямам нищо против, левскари сте, имате право да очаквате винаги високо ниво, но не съм съгласен, че това са отговори и затова се заблуждавате години наред. Не знам какво искате и какво сте очаквали повече към момента? :? Пред вас в цялото първенство и йерархия на първенствата има един-единствен отбор - този на Лудогорец. Да се сравнявате обаче с Лудогорец в дългосрочен план към момента е трудно. Но вие сте веднага след тях. Не че вие сте слаби, както го изкарвате, а Лудогорец е доста силен. Това е отбор от едно средноевропейско равнище, играещи вече почти като равни с най-големите колоси, с европейска организация и бюджет. А през отбори като Цървена звезда, Базел, Виктория Пилзен вече минават на ходом, май забравихте. На вас какво и кой ви пречеше да постигнете това? Всички пари години наред при вас се изливаха, защо? Защо не бихте Марибор миналата година, Иртиш там и не знам си кой и да вървите напред и така години вече? Защо не можете да биете корав отбор като Дунав далеч по-беден от вас? Представете си да имахме много пари пък.... Добър повод за анализ :!: Това, че ръководството на Левски е проспало последните си 10 години и не е работил правилно, си е изцяло негов проблем. Живеем в 2017 г., а т.нар. "грандове" си я карат по старому като стил и считат, че като са Левски, това автоматично прави титлата. Да, ама не. Това време отдавна мина. Сбърканият двуполюсен модел отдавна е разчупен най-малкото на триполюсен, а идват и още полюси. И мисля, че това е добра новина за българския футбол. Просто още не я осъзнаваме. Единствената пречка това да не се случи и това, което трябва повече да ви скандализира и притеснява, са слабите ръководители, зависимостите, водещи след себе си изкуствено облагодетелстване на едни спрямо други, безбожията, пред които всички безпринципно затварят очи, липсата на закон за спорта и неясни финансирания, водещи до зависимости, съдийските скандали и сеч вследствие на това, унищожаване на конкуренцията и тотално прецакване на първенството. Резултат - еврорезили година след година. Ето това трябва повече да ни тревожи, а не колко слаб бил Левски и колко малко точки имал сам за себе си, защото Левски, Дунав, ЧМ и т.н като цяло няма да са по-силни при тези ненормални условия. Всички сме прецакани, и то с рестарт. Получихме каквото искахме и с каквото се съгласихме. Спирам дотук, за да не става "гюрултия".

Че бяха изтървани възможности - бяха. Че ръководителите ни честичко се дънят - само идиот ще го оспорва.

Сравненията с Лудогорец са просто защото си длъжен да гледаш тези, които успяват и да сравняваш, да търсиш кое те имат а ти не, да мислиш може ли и като как да стане да ги стигнеш. Е, тук поради споменатите шефове си опираме до фенски надежди, но карай.

Двуполюсния модел може да липсва, ама имаме доминация на 1 отбор. Хегемония. Не мисля, че това е по-добра опция. Но за да се промени това.. погледни горния абзац и да не говоря.

И да, ясно че името не прави успехите. Ясно и че по-голямата конкуренция би трябвало да е предпоставка за развитие. За съжаление отново отиваме на написаното по-горе: конкуренция, ама за това, което не спечели хегемона.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Живко6461
Мнения: 2164
Регистриран на: 18 сеп 2008 19:46
Контакти:

Re: Левски (София) - Дунав (Русе) | 1:1 FT

Мнениеот Живко6461 » 28 апр 2017 08:04

FCD написа:Нямам нищо против, левскари сте, имате право да очаквате винаги високо ниво, но не съм съгласен, че това са отговори и затова се заблуждавате години наред. Не знам какво искате и какво сте очаквали повече към момента? :? Пред вас в цялото първенство и йерархия на първенствата има един-единствен отбор - този на Лудогорец. Да се сравнявате обаче с Лудогорец в дългосрочен план към момента е трудно. Но вие сте веднага след тях. Не че вие сте слаби, както го изкарвате, а Лудогорец е доста силен. Това е отбор от едно средноевропейско равнище, играещи вече почти като равни с най-големите колоси, с европейска организация и бюджет. ... Защо не бихте Марибор миналата година, Иртиш там и не знам си кой и да вървите напред и така години вече? Защо не можете да биете корав отбор като Дунав далеч по-беден от вас? Представете си да имахме много пари пък.... Добър повод за анализ :!: Това, че ръководството на Левски е проспало последните си 10 години и не е работил правилно, си е изцяло негов проблем. Живеем в 2017 г., а т.нар. "грандове" си я карат по старому като стил и считат, че като са Левски, това автоматично прави титлата. ... Резултат - еврорезили година след година. Ето това трябва повече да ни тревожи, а не колко слаб бил Левски и колко малко точки имал сам за себе си, защото Левски, Дунав, ЧМ и т.н като цяло няма да са по-силни при тези ненормални условия. Всички сме прецакани, и то с рестарт. Получихме каквото искахме и с каквото се съгласихме. Спирам дотук, за да не става "гюрултия".

FCD, наистина става "гюрултия". Изпадаме в тафталогия, ставаме досадни. Все пак си позволявам още един коментар.
Анализирате мнения на левскари. Критикувате ги. Имате право. Форум е дискутираме. Но в критиката си използвате за аргументи това, което те са изразили.
Някои левскари имат/имаме високи изисквания. Не оспорваме постигнатото от "Лудогорец". Искаме "Левски" също да бъде силен отбор - с класа и манталитет на такъв. И тогава ще има слаби мачове, загубени точки, срамни отпадания в ЕКТ. Но те ще са епизодични. Ще се приемат с критично, с анализ и задължително със срам. А не със задоволство от играта и с обяснения със съдии, шанс, терен, стил на съперника и т.н. Не искаме автоматични титли и купи. Напротив искаме спечелени.
Явно няколкото опита за обяснение от различни участници във форума не са достатъчно ясни за да го разберете. Едва ли и този коментар ще успее. Наистина няма смисъл да продължаваме. Поне в тази тема.

Потребителски аватар
modor
Мнения: 28539
Регистриран на: 31 юли 2008 09:48
Местоположение: София, Стадион "Академик"
Контакти:

Re: Левски (София) - Дунав (Русе) | 1:1 FT

Мнениеот modor » 28 апр 2017 08:52

Живко6461 написа:Наистина няма смисъл да продължаваме. Поне в тази тема.

Тук си много прав. Може да си продължите дискусията във всекидневната :)


Върни се в “Левски”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Exabot [Bot] и 12 госта