Нов формат за АПФГ.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Нов формат за АПФГ.

Мнениеот zlatan » 17 дек 2012 09:29

Израелска схема може да бъде въведена във футбола ни за следващия шампионат. Догодина в “А” група ще участват 14 отбора, което означава 26 кръга. Според израелския вариант след изиграването им първите 6 отбора изиграват още 5 мача, като домакините се определят от жребий. По същия начин последните 8 тима ще участват в допълнителни 7 двубоя.

Другият вариант, който се обмисля, е за ирландската система. При нея 14-те отбора играят по 3 пъти един срещу друг. Отново жребий определя кой да е домакин два пъти. Тогава кръговете стават рекордно много - 39.

Промяна предстои и в схемата за Купата на България. Сегашният вариант за разменено гостуване от самото начало не се приема за удачен, въпреки че имаше едно голямо дерби между ЦСКА и “Лудогорец”. От следващия сезон в два двубоя победителите ще се определят само на 1/4-финалите и полуфиналите.

БФС и Профилигата търсят вариант да запълнят календара, което може да стане и с трети турнир. Особено ако евроучастниците ни отново отпаднат след само един кръг, както беше през лятото на 2012-а. Тогава, и при нова схема за първенството, натоварването на отборите ще е обидно малко.

Заради финансовата нестабилност на по-малките клубове няма никаква яснота за бъдещето на “Б” група. На този етап се предвижда схема с 16 отбора - 4 изпадащи от елита и 4, които влизат от аматьорите.

Опрделено съм за Ирландската система,която се практикува от много време и за мен това е много удачно и за България.
Само не знам как ще направят жребия за третите мачове,но за това си има хора на които им се плаща.
Ясно е че нашите отбори играят много малко мачове,Европа за нас вече ще бъде 1-2 кръг това е истината,ако нещо тотално не се промени,но за да стане това,трябва да попитат братска Русия как успяха да вкарат толкова много пари и как тези отбори решават всичко на терена,ако не искат да попитат аз ще им кажа.Всички босове на местните отбори направиха една среща в един ресторант в Москва и си казаха:
Нека победи по-добрия,но само на терена.
Е тва последното не съм го чул от тях :) :) ,но го четох в един руски форум-футболен.
Да не измествам темата това за Ирландска А група ми звучи добре,а 2014 отборите нека станат 12.
LEVSKI_FOREVER

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Нов формат за АПФГ.

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 17 дек 2012 10:16

Лично на мен не ми допада особено жребият за третите мачове, независимо по каква система се провежда първенството: израелска, ирландска или марсианска. Да си представим, че "Левски" трябва да гостува в тези мачове на двата пловдивски отбора, на "Лудогорец", на "Берое", на "Черно море"...а ЦСКА (примерно) се пада домакин във всичките тези мачове. 8-) Какво правим тогава!?..... :o
Има вариант за "А" група с 12 отбора по руската система (с уговорката, че там са 16 отбора), който съм излагал 12345 пъти във форума, при който отборите след първата половина на първенството (всеки срещу всеки - 2 мача при разменено домакинство) се разделят на първа и втора шестица и играят още два пъти помежду си, отново при разменено домакинство. Първата шестица определя шампиона и участниците в ЕКТ (носителят на купата участва по право), втората - изпадащите. Така кръговете стават общо 32 и всички отбори са равнопоставени. За уплътняване на календара може дори да се учреди нов турнир - примерно за купата на спонсора "Х" (нещо като Купата на лигата в Англия), в който (от по-силните отбори от "А" група) да участват юноши и играчи, които по-често търкат пейките, а стимул за победителя да бъде участие в ЕКТ. :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 17 дек 2012 10:27, променено общо 4 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Layne Staley
Контакти:

Мнениеот Layne Staley » 17 дек 2012 10:17

А група с 10 отбора, 36 кръга - за мен така е най добре.
ЦСКА не е литекс!!!

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 17 дек 2012 10:22

Aз съм по за варианта догодина при който след изиграването на 26те мача! Първите 6 изиграват по-два мача всеки срещу всеки (т.е. 10 мача). А вторите 8 изиграват само по-един мач (т.е. 7 мача) определен чрез жребий кой да е домакин и кой гост!

Тоест отборите от 1-во до 6-то място да играят по- 36 мача на сезон, а отборите от 7-мо до 14-то място по-33 мача!!! И есенният полусезон да приключва след 18-тия кръг! А пролетта да почва от 19-тия, което да позволи на отборите от 7-мо до 14-то място да играят по-малко междинни кръгове пролетта от тези на отборите от първата шестица!

А за купата специално най-добре е, първите два кръга да са в един мач и чак от 1/4 финалите в два мача на разменено гостуване!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 17 дек 2012 10:30

Чесно казано не знам за какво грандовете ни се натискат за намаляване на А трупа .
Та като се премахнат по-слабите отбори Левски и ЦСКА от къде ще пичелят точки :?
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 17 дек 2012 10:31

Bartolomej написа:Чесно казано не знам за какво грандовете ни се натискат за намаляване на А трупа .
Та като се премахнат по-слабите отбори Левски и ЦСКА от къде ще пичелят точки :?

и ти донякъде си прав :)

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 17 дек 2012 10:45

С плейофи не става бе хора. Не помните ли 2001/02? Тогава половината отбори нямаха за какво да играят във втората част от шампионата и продаваха мачове на поразия. С 14 отбора също е пълен фарс. Или 16 както сега, или някъв компромисен вариант с 12 и да се срещат по три пъти или 10 по 4 пъти. В никакъв случай формат с по-малко от 30 кръга. Иначе купата ще е в перфектния си вариант така. 1/16 финали и 1/8 финали по един двубой и от 1/4 финалите по два. Хем ще има изненади, които си съпътстват турнирите за нац. купи по принцип, хем няма да ставаме свидетели на парадокса Черноморец Поморие да е на крачка от евротурнирите.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 17 дек 2012 10:52

само да попитам схемата в Русия-тези първи 6-отбора запазват ли си точковия актив преди тези мачове от първата шестица.
Питането ми е всичко което са спечелили като точков актив през сезона се запазва и за тези плейофи.
Наистина не съм запознат с тази схема в Русия-изглежда добра.
Истината е че трябва повечко мачове между по-силните отбори.
А дали Левски и ЦСКА искат намаляне на А-група е несериозно.
LEVSKI_FOREVER

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 17 дек 2012 10:55

mironi88 написа:С плейофи не става бе хора. Не помните ли 2001/02? Тогава половината отбори нямаха за какво да играят във втората част от шампионата и продаваха мачове на поразия. С 14 отбора също е пълен фарс. Или 16 както сега, или някъв компромисен вариант с 12 и да се срещат по три пъти или 10 по 4 пъти. В никакъв случай формат с по-малко от 30 кръга. Иначе купата ще е в перфектния си вариант така. 1/16 финали и 1/8 финали по един двубой и от 1/4 финалите по два. Хем ще има изненади, които си съпътстват турнирите за нац. купи по принцип, хем няма да ставаме свидетели на парадокса Черноморец Поморие да е на крачка от евротурнирите.

Какво е лошото на това Черноморец Поморие да участва , нали са си печелили мачовете ? Сега по-интересно ли е ? за 30 мача , изненада само във Славия - Ботев . И то и тя не е голяма изненада . Най-добре е само полуфиналите във два мача . А финала на неутрален терен .

Puldin
Контакти:

Мнениеот Puldin » 17 дек 2012 11:02

zlatan написа:само да попитам схемата в Русия-тези първи 6-отбора запазват ли си точковия актив преди тези мачове от първата шестица.
Питането ми е всичко което са спечелили като точков актив през сезона се запазва и за тези плейофи.
Наистина не съм запознат с тази схема в Русия-изглежда добра.
Истината е че трябва повечко мачове между по-силните отбори.
А дали Левски и ЦСКА искат намаляне на А-група е несериозно.

Схемата в Русия е като нашата в момента, просто някои хора пишат без да са проверили.
Миналата година играха плейофи, защото искаха да преминат в сезон есен-пролет, а не както имаха пролет-есен и плейофите им се явяваха като трети сезон.

Върни се в “Левски”