Новият стадион на "Левски"
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Новият стадион на "Левски"
В началото на новия век, работех в ГБС. Към 2020г май беше, оперативния директор на ГБС (павел Калистратов лека му пръст) се отдели и създаде Калистратов груп АД, като ми предложи да отида с него в новата фирма. Но не това е важното... Изпълнявайки служебните си задължения сега, често се срещам с бивши колеги от ГБС - изпълнителите на новия стадион в Борисовата градина. Тяхното мнение е, че проекта и изпълнението на съоръжението ще надмине 300 млн. лева... И това за 17500 седалки. Чудно ли е, че от сдружението са обявили намерение за 200 млн. лв. за Герена? Или Папазки няма инвеститорски контрол, лъже и краде от себе си? Със 100млн., както пишат колегите тук и ежемесечно растящата инфлация, ще построим Герена, но само ако се върне бригадирското движение. Да ме прощават младите форумци, че вероятно не знаят, какво е това последното.
Страшно много се краде. Не само в България. Проектите могат да бъдат реализирани за поне два пъти по-малко време и от по-малък брой работници и материали. Не сте ли виждали служители, които по цял ден стоят и се чудят какво да правят. Е, тези получават не малки заплати за НИЩОПРАВЕНЕ. Стадион може да се построи и за малко пари, но най-вероятно само на теория, защото кражбите не могат да бъдат спрени. Самите работници нямат съвест. Защо трябва да ти плащат, ако цял ден стоиш с ръцете в джобовете?! Та ти си работник на строителен обект, не си пазач.
Колегата по горе го написа. Не можеш да крадеш от себе си. Можеш да завишиш нещо като материал или труд но това ще е с цел избягване на данъци. Което си е в плюс за инвеститора.
Вълчан написа:Колегата по горе го написа. Не можеш да крадеш от себе си. Можеш да завишиш нещо като материал или труд но това ще е с цел избягване на данъци. Което си е в плюс за инвеститора.
Гърнетата и Сашката Томов ви се смеят на глас. Тая мантра "не можеш да крадеш от себе си", моля не тука. Никой тарикат не краде от себе си, разбира се, а цоца от дружеството, ЮЛ или както искате наричайте юридическата/счетоводна форма.
Кредити, субсидии, надписване и т. н. и т. н., сетне фалити, схеми, които прогнилата ни държава не само позволява, но и сякаш покровителства.
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Обикновено повечето помнят не повече от 3 дни:(
Самия факт, че преди няколко дни бутнаха най-голямата лапаница при Локото ... какво ли не беше там с драми и собственици да строят "А"сектор, за мен говори много !
Предлагам утре БатНасе да покани и Инжинер Тонев, той има опит...
*Каквото и да лъжат, по изпълнителите(подизпълнителите) ще ги познаете, както в латекса!
Самия факт, че преди няколко дни бутнаха най-голямата лапаница при Локото ... какво ли не беше там с драми и собственици да строят "А"сектор, за мен говори много !
Предлагам утре БатНасе да покани и Инжинер Тонев, той има опит...
*Каквото и да лъжат, по изпълнителите(подизпълнителите) ще ги познаете, както в латекса!
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!
tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

- metodito
- Контакти:
shampi написа:От това което гледах снощи, дето го каза Пепи Ганев, ми се струва че 200млн. са множко за нов стадион - 3 трибуни и под тях нищо и само Сектор А със магазини, съблекални, ресторанти и скай боксове. А той спомена и намален капацитет на Сектор А, нещо от сорта на 3500места.
Все ми се струва, че сегашния Сектор А може да да се пригоди към останалите евентуални 3 нови трибуни, да му се сложи козирка и да не се налага да го бутаме.
Според мен тия 200млн. половината ще идат по джобовете на някой хора, дето имат да взимат за строежа на Сектор А, а и за други дейности извършвани през годините.
Но нека първо да стигнем до строежа, че като нищо чисто административно, забатачването може да продължи 1-2 години.
Аааа и най-важното естествено, да се намери някой, който да извади тези пари.
Само Левски!
И аз съм го мислил. Козирка на сектора, другите се събарят. Правят се по модел на А и се съединяват. Изцяло футболен стадион, без писта. Но принципно си държа на мнението, че в настоящия безроднически режим... по-добре нищо да не се строи. Вместо това една супер база+модерен терен.
- blue avalanche
- Контакти:
Строежът на новия стадион (ако изобщо се случи) ще се ръководи от принципа: "Максимален грабеж"
Мокрите сънища на юнаци от форума от типа "къде какво трябвало или не трябвало да има" нямат абсолютно никакво значение!
Търси се изпълнител, който да се включи в далаверата за "разделянето на баницата".
Мокрите сънища на юнаци от форума от типа "къде какво трябвало или не трябвало да има" нямат абсолютно никакво значение!
Търси се изпълнител, който да се включи в далаверата за "разделянето на баницата".
България има природни богатства,
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
Каква е тази ежемесечна инфлация дето всички се оправдават с нея за да крадат.
Цимента от магазина е скочил с 50 % от преди три години ,от войната желязото също с 50%,разходи за труд 30%,други разни материали за облицовки и тем подобни едва ли са много определящи за крайната цена.
Къде са тук 100-200% цени нагоре?
Какви са тези инвеститорски контроли,чии интереси обслужват?
Нали за това се правят тези търгове,казва строителят цената,стискат си ръцете и край,в договора да пише максимум 10 % индексация.Като не успее строителя да се вмести ,айде марш,да идва следващия.
Да си правят сметката,какво са се разпищолили,или и там е поредния картел,всеки се е договорил с другарчето си от уж конкурентна фирма.
Затова и писах преди дни -Чужда фирма да строи ,а не тукашните деребеи
Цимента от магазина е скочил с 50 % от преди три години ,от войната желязото също с 50%,разходи за труд 30%,други разни материали за облицовки и тем подобни едва ли са много определящи за крайната цена.
Къде са тук 100-200% цени нагоре?
Какви са тези инвеститорски контроли,чии интереси обслужват?
Нали за това се правят тези търгове,казва строителят цената,стискат си ръцете и край,в договора да пише максимум 10 % индексация.Като не успее строителя да се вмести ,айде марш,да идва следващия.
Да си правят сметката,какво са се разпищолили,или и там е поредния картел,всеки се е договорил с другарчето си от уж конкурентна фирма.
Затова и писах преди дни -Чужда фирма да строи ,а не тукашните деребеи
САМО ЛЕВСКИ!
Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев даде разяснения относно идеята за бъдещ нов стадион на “сините”. Ръководителят разкри, че за момента ситуацията е на етап предпроектно проучване.
“Проекти няма към този момент, все още сме в предпроектно проучване. Има само изготвен доклад, който дава отговор ако новият стадион е бизнес проект - тоест да се самоиздържа колко трябва да е капацитетът и инвестицията. Индикативна цена е около 80 милиона евро и 20-23 хиляди капацитет. Една от водещите фирми по опериране на подобни съоръжения са изготвили този доклад”, каза Георгиев.
“Бяха дефинирани няколко проблема, които трябва да се решат - между столичната администрация и столична община, другите са със Столичния общински съвет. Също така между властта и правото на ползване. Това са девет имота, върху които имаме безвъзмездно и безсрочно право на ползване. Тези въпроси трябва да се решат, за да се продължи работата по търсене на инвеститори. Имаме уверението, че тези пречки не са непреодолими, но не знам в какъв срок. Имаме уверението, че ще получим съдействие”, допълни Георгиев.