Колеги, да си кажа и аз мнението, без да искам да обиждам никого.
Според мен схемата на игра на Левски е единствената възможна. Някой беше писал по-горе, че при 4-4-2 трябват много по-качествени изпълнители и е много прав. Раздаването трябва да е на макс и всяка дупка се наказва жестоко. Единствените ви централни полузащитници, които стават за тази схема са Грийн и Гаджев, като и двамата трябва да са във върхова форма и пределно мотивирани. Външни халфове (на които пак им казват крила) нямате и за 4-4-2, а там крилата трябва да са много по-динамични и да се включват и в двете фази на играта. Тъй че единственото решение е сегашната схема с нападатели, преквалифицирани като крила. Повечето нападатели по принцип стават за тая работа (примери -- Елмандер в Болтън, Рууни когато играят 4-5-1, Анелка в Челси, Дойл в Уулвс), не знам защо с Младенов и Матондо не се получава. Краен бранител също може да играе като крило (примери за такива леви крила -- Гарет Бейл от Тотнъм и Стивън Уорд от Уулвс), но се искат повече качества от тези на Видович

При наличните играчи е нормално треньора (който и да е от двамата) да пробва тези тримата. Хубаво е да се видят и юношите, може нещо да излезе оттам.
Кривундел ви е най-добрия играч тази пролет, незнайно защо или влиза като резерва, или му бъркат позицията (с Миньор май игра като крило). Кривичкия може да играе само на един пост при вашата схема -- този на Тасевски. Всеки би трябвало да го вижда това. Добре би било Алекс да започва мачовете; Тасевски ми се струва доста зле (мързеливичък, неефективен) и сякаш е по-удачно да влиза като резерва в 60/65 минута, като по този начин мудността му се компенсира от умората на играчите на противника.
За трансферната политика: меко казано е леко сбъркана. 9 играчи аут, 4 привлечени, по постове:
Вратар -2 +1
- Гошо Петков (легенда на Левски, нали?) натирен по унизителен начин, Цветан Димитров в Калиакра.
+ Пламен Илиев, добра инвестиция
Защитник -2 +1
- Бензукан (централен защитник, при това добър) изгонен, Щърков във Видима.
+ Видович, който не ми се струва кой знае колко по-добър от Щърков. Леко безсмислен трансфер, Минев пак без конкуренция на поста ляв бек.
Къде е привлечения централен защитник, който очевидно ви е необходим? Да не говорим, че трябва да са поне 4-има равностойни в отбор, който играе в ЕКТ.
Централни полузащитници -2 +1
- Тевия и Балтанов в Калиакра.
+ Димов, да речем добра инвестиция.
Крило -2 +1
- Жоазиньо продаден, единствения офанзивен ляв крак в отбора (без конкуренция на поста си), Слори натирен.
+ Матондо -- няма физика на крило, бавен, неефективен, десничар.
Нападател -1
- Шмедин в Калиакра.
Заключение: На мен не ми изглежда като "надграждане" на отбора и засилване на конкуренцията по постове. Точно на обратното намирисва даже.
Ето какво се случи с Литекс -- без да се обиждате, моля, просто едно сравнение за да видите контраста -- 2 играчи аут, 3 привлечени, по постове:
Полузащитник + 1
+ Ненем (не съм го гледал, нищо не мога да кажа).
Нападател -2 +2
- Нифлор (нападател тип "бастун", но все пак голмайстор) продаден, Брату (леко ялов) върнат в Румъния.
+ Джерманович (нападател-прът, тип "консуматор") и Диуф (техничен и пъргав) -- разнотипни нападатели, които вече бележат и липсата на Нифлор не се усеща никак.