Тактиката на Левски !

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

gri6ata1914
Контакти:

Re: Тактиката на Левски !

Мнениеот gri6ata1914 » 11 апр 2011 15:25

blue avalanche написа:По принцип обичам,когато хората се изказват подготвени,а не да се хвърлят общи приказки(звучащи псевдонаучно) в пространството.Преди време бях питал:някой от тези,дето говорят и дават акъл за "тактики",да има тапия за треньор?Не съм получил отговор.

ОК, пак не отговаряш директно...Питам те да си кажеш мнението дали ти харесва играта на Левски, как е положението с формата на играчите, смените по време на мач, подготовка, перспективи, мнение за Ясен като специалист, мнение за Гонзо като ИЗП.ДИРЕКТОР и т.н. При нас това понятие "тактика" го няма, така че нея можеш да не я коментираш...

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 11 апр 2011 15:49

gri6ata1914 написа:
blue avalanche написа:По принцип обичам,когато хората се изказват подготвени,а не да се хвърлят общи приказки(звучащи псевдонаучно) в пространството.Преди време бях питал:някой от тези,дето говорят и дават акъл за "тактики",да има тапия за треньор?Не съм получил отговор.

ОК, пак не отговаряш директно...Питам те да си кажеш мнението дали ти харесва играта на Левски, как е положението с формата на играчите, смените по време на мач, подготовка, перспективи, мнение за Ясен като специалист, мнение за Гонзо като ИЗП.ДИРЕКТОР и т.н. При нас това понятие "тактика" го няма, така че нея можеш да не я коментираш...

За да отговоря на въпросите ти(форма на футболистите,смени,подготовка,перспективи,мнение за треньора като специалист,мнение за спортния директор) и да давам "оценки" на който и да е треньор,трябва да имам минимум Лиценз Про и да съм поне от Ван Гаал нагоре.Даже на Ван Гаал ще му трябва поне един месец,за да попълни въпросника ти.Съжалявам!Не се "класирам".

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 11 апр 2011 17:33

Колеги, да си кажа и аз мнението, без да искам да обиждам никого.

Според мен схемата на игра на Левски е единствената възможна. Някой беше писал по-горе, че при 4-4-2 трябват много по-качествени изпълнители и е много прав. Раздаването трябва да е на макс и всяка дупка се наказва жестоко. Единствените ви централни полузащитници, които стават за тази схема са Грийн и Гаджев, като и двамата трябва да са във върхова форма и пределно мотивирани. Външни халфове (на които пак им казват крила) нямате и за 4-4-2, а там крилата трябва да са много по-динамични и да се включват и в двете фази на играта. Тъй че единственото решение е сегашната схема с нападатели, преквалифицирани като крила. Повечето нападатели по принцип стават за тая работа (примери -- Елмандер в Болтън, Рууни когато играят 4-5-1, Анелка в Челси, Дойл в Уулвс), не знам защо с Младенов и Матондо не се получава. Краен бранител също може да играе като крило (примери за такива леви крила -- Гарет Бейл от Тотнъм и Стивън Уорд от Уулвс), но се искат повече качества от тези на Видович :-D При наличните играчи е нормално треньора (който и да е от двамата) да пробва тези тримата. Хубаво е да се видят и юношите, може нещо да излезе оттам.

Кривундел ви е най-добрия играч тази пролет, незнайно защо или влиза като резерва, или му бъркат позицията (с Миньор май игра като крило). Кривичкия може да играе само на един пост при вашата схема -- този на Тасевски. Всеки би трябвало да го вижда това. Добре би било Алекс да започва мачовете; Тасевски ми се струва доста зле (мързеливичък, неефективен) и сякаш е по-удачно да влиза като резерва в 60/65 минута, като по този начин мудността му се компенсира от умората на играчите на противника.

За трансферната политика: меко казано е леко сбъркана. 9 играчи аут, 4 привлечени, по постове:

Вратар -2 +1
- Гошо Петков (легенда на Левски, нали?) натирен по унизителен начин, Цветан Димитров в Калиакра.
+ Пламен Илиев, добра инвестиция

Защитник -2 +1
- Бензукан (централен защитник, при това добър) изгонен, Щърков във Видима.
+ Видович, който не ми се струва кой знае колко по-добър от Щърков. Леко безсмислен трансфер, Минев пак без конкуренция на поста ляв бек.

Къде е привлечения централен защитник, който очевидно ви е необходим? Да не говорим, че трябва да са поне 4-има равностойни в отбор, който играе в ЕКТ.

Централни полузащитници -2 +1
- Тевия и Балтанов в Калиакра.
+ Димов, да речем добра инвестиция.

Крило -2 +1
- Жоазиньо продаден, единствения офанзивен ляв крак в отбора (без конкуренция на поста си), Слори натирен.
+ Матондо -- няма физика на крило, бавен, неефективен, десничар.

Нападател -1
- Шмедин в Калиакра.

Заключение: На мен не ми изглежда като "надграждане" на отбора и засилване на конкуренцията по постове. Точно на обратното намирисва даже.

Ето какво се случи с Литекс -- без да се обиждате, моля, просто едно сравнение за да видите контраста -- 2 играчи аут, 3 привлечени, по постове:

Полузащитник + 1
+ Ненем (не съм го гледал, нищо не мога да кажа).

Нападател -2 +2
- Нифлор (нападател тип "бастун", но все пак голмайстор) продаден, Брату (леко ялов) върнат в Румъния.
+ Джерманович (нападател-прът, тип "консуматор") и Диуф (техничен и пъргав) -- разнотипни нападатели, които вече бележат и липсата на Нифлор не се усеща никак.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 11 апр 2011 17:39

yavorescu написа:За трансферната политика: меко казано е леко сбъркана.

Пропуснах черешката на тортата: проваления трансфер на Базил де Карвальо. Нападател, който може да играе и като крило.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 11 апр 2011 17:41

yavorescu написа:Колеги, да си кажа и аз мнението, без да искам да обиждам никого.

Според мен схемата на игра на Левски е единствената възможна. Някой беше писал по-горе, че при 4-4-2 трябват много по-качествени изпълнители и е много прав. Раздаването трябва да е на макс и всяка дупка се наказва жестоко. Единствените ви централни полузащитници, които стават за тази схема са Грийн и Гаджев, като и двамата трябва да са във върхова форма и пределно мотивирани. Външни халфове (на които пак им казват крила) нямате и за 4-4-2, а там крилата трябва да са много по-динамични и да се включват и в двете фази на играта. Тъй че единственото решение е сегашната схема с нападатели, преквалифицирани като крила. Повечето нападатели по принцип стават за тая работа (примери -- Елмандер в Болтън, Рууни когато играят 4-5-1, Анелка в Челси, Дойл в Уулвс), не знам защо с Младенов и Матондо не се получава. Краен бранител също може да играе като крило (примери за такива леви крила -- Гарет Бейл от Тотнъм и Стивън Уорд от Уулвс), но се искат повече качества от тези на Видович :-D При наличните играчи е нормално треньора (който и да е от двамата) да пробва тези тримата. Хубаво е да се видят и юношите, може нещо да излезе оттам.

Кривундел ви е най-добрия играч тази пролет, незнайно защо или влиза като резерва, или му бъркат позицията (с Миньор май игра като крило). Кривичкия може да играе само на един пост при вашата схема -- този на Тасевски. Всеки би трябвало да го вижда това. Добре би било Алекс да започва мачовете; Тасевски ми се струва доста зле (мързеливичък, неефективен) и сякаш е по-удачно да влиза като резерва в 60/65 минута, като по този начин мудността му се компенсира от умората на играчите на противника.

За трансферната политика: меко казано е леко сбъркана. 9 играчи аут, 4 привлечени, по постове:

Вратар -2 +1
- Гошо Петков (легенда на Левски, нали?) натирен по унизителен начин, Цветан Димитров в Калиакра.
+ Пламен Илиев, добра инвестиция

Защитник -2 +1
- Бензукан (централен защитник, при това добър) изгонен, Щърков във Видима.
+ Видович, който не ми се струва кой знае колко по-добър от Щърков. Леко безсмислен трансфер, Минев пак без конкуренция на поста ляв бек.

Къде е привлечения централен защитник, който очевидно ви е необходим? Да не говорим, че трябва да са поне 4-има равностойни в отбор, който играе в ЕКТ.

Централни полузащитници -2 +1
- Тевия и Балтанов в Калиакра.
+ Димов, да речем добра инвестиция.

Крило -2 +1
- Жоазиньо продаден, единствения офанзивен ляв крак в отбора (без конкуренция на поста си), Слори натирен.
+ Матондо -- няма физика на крило, бавен, неефективен, десничар.

Нападател -1
- Шмедин в Калиакра.

Заключение: На мен не ми изглежда като "надграждане" на отбора и засилване на конкуренцията по постове. Точно на обратното намирисва даже.

Ето какво се случи с Литекс -- без да се обиждате, моля, просто едно сравнение за да видите контраста -- 2 играчи аут, 3 привлечени, по постове:

Полузащитник + 1
+ Ненем (не съм го гледал, нищо не мога да кажа).

Нападател -2 +2
- Нифлор (нападател тип "бастун", но все пак голмайстор) продаден, Брату (леко ялов) върнат в Румъния.
+ Джерманович (нападател-прът, тип "консуматор") и Диуф (техничен и пъргав) -- разнотипни нападатели, които вече бележат и липсата на Нифлор не се усеща никак.

1.При вратарите сме добре:
Илиев,Митрев,Акалски по-добре от
Петков,Митрев,Цв.Димитров
2.Видович малко по-добър от Щърков да е пак е плюс!Не сме го виждали на титулярното му място(ляв бек),за да даваме оценки.
3.Балтанов-сакън.Резерва в Калиакра.Айде моля...Тевия-може би...

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 11 апр 2011 17:52

blue avalanche написа:1.При вратарите сме добре:
Илиев,Митрев,Акалски по-добре от
Петков,Митрев,Цв.Димитров
2.Видович малко по-добър от Щърков да е пак е плюс!Не сме го виждали на титулярното му място(ляв бек),за да даваме оценки.
3.Балтанов-сакън.Резерва в Калиакра.Айде моля...Тевия-може би...

Не коментирам толкова качествата, колкото факта, че след зимната "селекция" отбора ви намаля с 5-има и имате 5 много проблемни поста:
- ляв бек: Минев без конкуренция.
- централен защитник: Грийн единствен конкурент на Милиев и Иванов, но за сметка на поста дефанзивен халф.
- ляво и дясно крило: на практика нямате.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 11 апр 2011 18:45

Стига с тоя Балтанов бе :evil:
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 11 апр 2011 19:57

mikata написа:Стига с тоя Балтанов бе :evil:

За Балтанов аз нищо не съм казал -- не ви познавам добре периферните играчи, за да коментирам. Мисълта ми беше, че 9 си тръгват, идват 4, а на най-проблематичните постове си заминаха двама (Жоазиньо и Бензукан) без да бъде привлечен нито един.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 11 апр 2011 20:50

При Ясен всичко е ясно тактика няма,нито преливане между защита,халфове и нападение никакъв синхрон никаква идея много сме зле тактически.Мъри беше селски типаж,но както се казва играта му е много по ясна от на Ясенчо.

п.с за Ясен се наслушах как работи и не говори само дето не виждам какво точно прави?????!!!!!!!

mtaraduda
Контакти:

Мнениеот mtaraduda » 11 апр 2011 20:54

scooool написа:При Ясен всичко е ясно тактика няма,нито преливане между защита,халфове и нападение никакъв синхрон никаква идея много сме зле тактически.Мъри беше селски типаж,но както се казва играта му е много по ясна от на Ясенчо.

п.с за Ясен се наслушах как работи и не говори само дето не виждам какво точно прави?????!!!!!!!

Какво общо има Ясен с треньорския пост в Левски? Треньора е един и това е Гонзо. Неслучайно е на скамейката всеки мач.

Върни се в “Левски”