За съдбата на стадион „Васил Левски”

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Morgause
Контакти:

Re: За съдбата на стадион „Васил Левски”

Мнениеот Morgause » 08 май 2012 17:20

RIR написа:
Red Warrior написа:Аз съм на принципа, ако ще се прави нещо да е като хората, или изобщо да не се прави! Какъв национален стадион ще е този с 25 хил. места, като само на мачовете на ЦСКА със Стяуа и Фулъм имаше по 30-35 хиляди. Ето сега идва Италия и ако имахме нов нац. стадион с 25 хил. места какво правим? По-добре да се играе пред 40 000 хиляди на "Васил Левски", отколкото на уж модерният нов стадион пред 25 хиляди.

Въпросът е дали си струва за 10-12 мача на 5-6 години (колкото пъти се пълни "Васил Левски" или на него има поне 25 000 човека) да се държи толкова голям стадион.

Карам го по спомен - толкова народ на стадиона напоследък е имало на мачовете на националния с Италия, Холандия, Ирландия, може би Англия. На Левски - Удинезе, Шалке, Барселона, Челси, Вердер и Киево (за последните 2 не беше съвсем пълен). На ЦСКА - Фулъм, и щом казвате, Стяуа. И от всички тези мачове колко са били последните 2 години? 2-3? Да не говорим, че ако Армията имаше лиценз, предполагам щяхте да си играете там.

Всъщност стадиона напоследък се пълни по-често по концерти.

И с Базел, и с Динамо Москва имаше към 25 000... просто не виждам как ще се събират хората на мачове като България - Англия / Италия или някоя велика футболна сила, или на мачове на вожещите отбори в Европа!!! И да, има смисъл за няколко мача, по-добре няколко отколкото николко и когато дойде някой голям отбор да има 20000 човека извън стадиона!!! Ако се прави нещо да се прави като хората, а не това прасе ББ да ми казва, че за 3000 нямало да прави стадион. Ние не сме Англия на всеки мач да има по 50000 души. И това не е в вината на хората, а в управниците на клубовете и БФС!!! Хората едно време са ходили по стадионите!
Но остана неделим,
славният армейски тим.
Никой, никой досега,
не предаде ЦСКА

Чуйте, всички богаташи,
чуйте, западни търгаши,
чуйте, наши журналисти,
и вий, сини онанисти:

ЦСКА НЕ СЕ ПРОДАВА,
ЦСКА НЕ СЕ ПРЕДАВА
ЦСКА - ТОВА Е СЛАВА!

ОРИГИНАЛЪТ!

Потребителски аватар
RIR
Контакти:

Мнениеот RIR » 08 май 2012 17:27

Morgause написа:
RIR написа:
Red Warrior написа:Аз съм на принципа, ако ще се прави нещо да е като хората, или изобщо да не се прави! Какъв национален стадион ще е този с 25 хил. места, като само на мачовете на ЦСКА със Стяуа и Фулъм имаше по 30-35 хиляди. Ето сега идва Италия и ако имахме нов нац. стадион с 25 хил. места какво правим? По-добре да се играе пред 40 000 хиляди на "Васил Левски", отколкото на уж модерният нов стадион пред 25 хиляди.

Въпросът е дали си струва за 10-12 мача на 5-6 години (колкото пъти се пълни "Васил Левски" или на него има поне 25 000 човека) да се държи толкова голям стадион.

Карам го по спомен - толкова народ на стадиона напоследък е имало на мачовете на националния с Италия, Холандия, Ирландия, може би Англия. На Левски - Удинезе, Шалке, Барселона, Челси, Вердер и Киево (за последните 2 не беше съвсем пълен). На ЦСКА - Фулъм, и щом казвате, Стяуа. И от всички тези мачове колко са били последните 2 години? 2-3? Да не говорим, че ако Армията имаше лиценз, предполагам щяхте да си играете там.

Всъщност стадиона напоследък се пълни по-често по концерти.

И с Базел, и с Динамо Москва имаше към 25 000... просто не виждам как ще се събират хората на мачове като България - Англия / Италия или някоя велика футболна сила, или на мачове на вожещите отбори в Европа!!! И да, има смисъл за няколко мача, по-добре няколко отколкото николко и когато дойде някой голям отбор да има 20000 човека извън стадиона!!! Ако се прави нещо да се прави като хората, а не това прасе ББ да ми казва, че за 3000 нямало да прави стадион. Ние не сме Англия на всеки мач да има по 50000 души. И това не е в вината на хората, а в управниците на клубовете и БФС!!! Хората едно време са ходили по стадионите!

Първо, аз не смятам, че клубните отбори трябва да използват националният стадион за мачове освен за финала на купата, който трябва да е само там и точка. Имаме си стадиони - ще играем там. Никак не ме кефи ситуацията - могат да се съберат примерно 30 000 човека като играят Левски или ЦСКА с Киево или Базел, не могат да дойдат, когато играем с Литекс или Лудогорец... Е какви фенове са това?

Второ, националния отбор пълни стадиона пак само като играем с някоя голяма сила или мача е важен... Веднъж на 2 години.

Трето, като извод от първите 2 - България не е футболна държава. Не ни трябва да стопанисваме стадион, който да си изплаща подръжката само при 1-2 събития годишно. Погледни какво става на Уембли - концерти, хокей, състезания с автомобили, ръгби и футбол. Освен това туристически посещения... Сравнението е неправилно, точно защото Англия е футболна държава и може да си има специален, голям, национален стадион. Ние - не.

И не само - Германия, Испания, Италия... Нямат национален стадион. :)

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 08 май 2012 18:08

Ако национала беше силен на стадиона щяха да идват минимум 25 000 без значение срещу кой,пример ми е мача с Андора имаше 40 000 ;)
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 08 май 2012 18:47

petar123 написа:"Много по добре ще е да се покрие стадион Васил Левски и да се ремонтира и довърши стадион Пловдив!!!Така ще имаме два много добри стадиона!!!Ноооо едва ли това ще се случи :|"

Абсолютно съм съгласен с мнението на колегата. В крайна сметка нали сме демократична страна - нека публично да дадат разчети колко ще струва ремонтът на стадион "Васил Левски" и стадион "Пловдив" и колко ще струва новият стадион!

Аз съм на мнение, че парите необходими за един нов стадион ще са напълно достатъчни за реконструкциите на националния и този в Пловдив, който между другото е много добър.Един нов национален стадион също няма да е зле!Както каза някой по-горе важното е да има желание и парите да се уползотворят максимално добре.
Последна промяна от RedeviL на 08 май 2012 18:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
arsenvengerin
Контакти:

Мнениеот arsenvengerin » 08 май 2012 18:56

Според мен идеята за реконструкция е супер , но както винаги едва ли скоро ще стане.
Обичам Левски

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 08 май 2012 19:18

Трябва реконструкция на целия стадион, да направят 25 000 - 30 000 хиляди места максимално и да е покрит целия.

Потребителски аватар
Morgause
Контакти:

Мнениеот Morgause » 08 май 2012 19:31

Teo написа:Трябва реконструкция на целия стадион, да направят 25 000 - 30 000 хиляди места максимално и да е покрит целия.

Ти не си добре!!! Какво ви става бе хорааа!!! Какви 30000, то трябва да го направят МИНИМУМ 50!!
Но остана неделим,
славният армейски тим.
Никой, никой досега,
не предаде ЦСКА

Чуйте, всички богаташи,
чуйте, западни търгаши,
чуйте, наши журналисти,
и вий, сини онанисти:

ЦСКА НЕ СЕ ПРОДАВА,
ЦСКА НЕ СЕ ПРЕДАВА
ЦСКА - ТОВА Е СЛАВА!

ОРИГИНАЛЪТ!

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 08 май 2012 20:08

Стадион в стадиона уж беше идея за Герена, но като гледам, май ще си остане само уж.
На драго сърце да обичаме оногова който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел.
В. Львский

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 08 май 2012 21:48

Покриването на стадиона с козирка не е проблем за В.Левски, може да стане без проблеми.
Доколкото съм чувал има обаче към 30 други забележки по стадиона а най-непреодолимата е паркинг за
точно определн брой места които са процент от капацитета на стадиона . Това няма как да стане на
мястото където се намира ст. В. Левски освен да се построи многоетажен паркинг на мястото на
градинката но пък отдолу минава метро !!!

Потребителски аватар
Levski4Ever
Контакти:

Мнениеот Levski4Ever » 08 май 2012 22:31

Нов стадион 40-50 хиляди, покрит изцяло и ст. "Васил Левски" остава за лека атлетика, младежите, и отбори, които нямат лиценз за стадиона си, защото скоро ще има още повече такива.
Изображение

Върни се в “Левски”