NOMER14 написа:Друг извод от този курортен мач е: и в този мач головете срещу нас са от рисковото разиграване пред вратаря. Да се махне тая простотия и не ми говорете за световни тенденции.
И аз това го повтарям постоянно. Нали, не е само "видяла жабата"... Макар че и това го има. Гледам го в Ла Лига, гледам го в Италия. Вратарят трябва да разиграва на късо по земя. Все едно им забраняват да правят добрите стари изчиствания. Нападателите на други отбор чакалят. Лоша комуникация, грешка при разиграване, гол. И следващия път пак така. Как се нарича човек, който извършва едно и също действие и очаква различен резултат?
И не е виновен вратарят толкова. Всеки си е специалист в нещо. Не може да очакваш деветката да е добър в дефанзивен план, централният защитник да дриблира с топката като крило, вратарят да пуска пасове, като десетка. Дано спрат с тази тенденция.
Донякъде тактиката би сработила с присъствието на позиция, като либеро. Но тя е отдавна забранена във футбола. Имаше в един или два мача, в които Костов го беше налучкал, но не го използва повече. С Дарлан, който действаше на позиция, сходна на либеро. Беше по-скоро част от защитниците, отколкото халфовете - не ходеше напред, охраняваше си зоната и поемаше пасове от вратаря и защитата. Които разпределяше добре. И пазеше добре топката. Но не се включваше напред. И Дарлан беше критикуван, че е пасивен, но всъщност по-скоро инструкциите към него бяха такива. Така мисля.