efbet Лига: Спартак (Варна) - Левски (София), Събота от 19:00 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

THE G.A.M.E

Re: efbet Лига: Спартак (Варна) - Левски (София), Събота от 19:00 ч.

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 сеп 2024 14:18

Със сегашната ни схема е престъпление халф-бековете ни, да са разположени толкова ниско.
В смисъл, когато отнемем топката или при постепенна атака, те са около центъра, в место 20-30 м. по-напред.
Добре, идеята е ясна, че ако съперника отнеме топката именно около центъра, а онези са 20-на метра по-напред, практически увисваме за контра през тъча, ама налЕ за това има трети-допълнителен-център-стопер ?
Снощи, за съжаление, кой-каквото иска да обяснява, Генчев целеше по-скоро сигурност в дефанса и да не се окажем в губеща позиция, вместо да потърсим победата на 100 %
Точно поради това и Мейкон/Алдаир, играха по-скоро като защитници, от колкото като "халфове".
Нещо подобно видяхме и в Разград, където също липсваха традиционните пробиви и остри центрирания от фланговете.
Ама, айде, за там е разбираемо ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 01 сеп 2024 14:54

koisa написа:Трябва да призная, че към момента преценката на Сираков за топ 3 е далеч по-реалистична от тази на Генчев за титла и купа.
Сираков казваше за Костов, че като се обърне към резервната скамейка вижда само един Фадига. Но то и сега е горе-долу същото... Бройка и имена има, но няма качество, което да влезе и да извади мача, ако е зациклил. Отделно според мен много силно се усеща липсата на плеймейкър, който да разпределя играта и да гради атаките. Старите проблеми с последния пас и точността при завършване на атаката отново започнаха да се обаждат с пълна сила.

Дори топ 3 е под въпрос при положение, че ние практически играем без средна линия. Като халф имаме един Охене и това е, а и той си е посредствен халф, но на фона на останалите ни играчи на тази позиция изглежда като хибрид между Матиас Замер и Нголо Канте. Митков има поглед върху играта и дава много добри пасове, но е с физика на дете в осми клас, много чуплив, тотално неориентиран в защита. Мислович уж е точно офанзивен халф, но е замразен от треньора и аз въобще не знам какво се случва с този играч. Джемили е пълна нула, от мач на мач играе все по-зле и вече копае дъното. Отбора е разделен на защитници и нападатели, а в средата зее огромна дупка. Един добър треньор трябва да може да промени тактиката, един добър треньор винаги трябва да има и план Б. Обаче ние си повтаряме едно и също. Ако бяхме излезли с четирима защитника - Димитров и Каап, бекове Цунами и Алдаир, пред тях крила Майкон и Марин/Лима, Охене и Мислович в центъра и напред Колев/Сангаре/Бала. Много по-добре щеше да стане, много по офанзивно. Ние играем на сигурно все едно не играем със Спартак Варна, а с Ман. Сити. Много страхлива тактика, много еднообразна и предвидима. Не допускаме много положения пред нашата врата, но и нищо не правим в атака. С по-добрите отбори ще берем големи ядове.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 01 сеп 2024 15:36

rane написа:Интересно ми е тези, които пишат за Сангаре, че не трябва да започва титуляр. Ами напишете защо Колев трябва да е титуляр? В последните 3 мача, Сангаре направи много повече в нападение от Колев. Много повече пробиви, много повече центрирания, много повече пъти ангажира защитниците, много по-фаулираният е.
И защо той тогава не трябва да е титуляр?

Това се пише вероятно, защото до преди мача с Лудогорец действаше тактиката с Колев напред и през второто полувреме влиза Сангаре и мачкаме. Според мен в момента двамата заедно си пречат повече, отколкото да са от полза на отбора. Определено Колев се справя много по-слабо от очакваното като за голмайстор на първенството.
От друга гледна точка обаче, така и не виждаме халфовете и бековете да създават положения на нападателите. Кюскай напред към Колев и Сангаре и те в стил Гарата да минат през двама-трима защитници и да вкарат. Да, ама не става така. Няма как цял сезон да се изкара с подобна тактика. Срещу всеки противник трябва да се подхожда различно, но ние сме на принципа: "не ние трябва да се съобразяваме с другите, а те с нас".
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 01 сеп 2024 15:54

Спартак,като не можеха друго поне стреляха без замисляне отдалеч,все пак е нещо.Нашите-Нищоо,все някакви сложни заходи и шматкане пред такава сбита защита.Центрирания почти няма и са ужасяващи,апотеоз беше онова изритване на Каап към МКС в последната минута,а се видя че два опасни удара с глава станаха след две добри центрирания.Срещу отбори тип Спартак това ще свърши чудесна работа.Имали сме най-висок ръст,за къв чеп?
САМО ЛЕВСКИ!

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 01 сеп 2024 16:28

Спартак биха Ботев и тирето, не са лош отбор и Вутов малко ме изненада има все още качества. Ако Митков е добре трябва да почне другия мач … защо не и Чандъров, цял живот са играли халфове, поне ще се позиционират и няма да изглеждаме дупка в средата.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 01 сеп 2024 17:17

koisa написа:Това се пише вероятно, защото до преди мача с Лудогорец действаше тактиката с Колев напред и през второто полувреме влиза Сангаре и мачкаме. Според мен в момента двамата заедно си пречат повече, отколкото да са от полза на отбора. Определено Колев се справя много по-слабо от очакваното като за голмайстор на първенството.
От друга гледна точка обаче, така и не виждаме халфовете и бековете да създават положения на нападателите. Кюскай напред към Колев и Сангаре и те в стил Гарата да минат през двама-трима защитници и да вкарат. Да, ама не става така. Няма как цял сезон да се изкара с подобна тактика. Срещу всеки противник трябва да се подхожда различно, но ние сме на принципа: "не ние трябва да се съобразяваме с другите, а те с нас".

Гарата имаше зад себе си Дарко. Кой в този отбор може да подава като Тасевски? Никой! Единствено Митков е показал потенциал да може да даде тънкия пас в точния момент, но и той не е особено постоянен, а пък и него го мъчат да е с повече дефанзивни функции.

Отделно от отбора на Гарата и Дарко имахме и двама други силни играчи отпред - Жо и Дани Младенов. Те също помагаха.
Сега Марин и Джамили заспаха, а Бала май не става за повече от един -два спринта на мач.
Безработният французин пък има хубав удар и толкоз, ама само с един удар не става да изкара цял сезон.
Трябва си ротация, след като дадени играчи са в застой. Имаме Митков, Мислович, а дано и Стефанов застъпи скоро. На Чандъров аз не чакам нищо. Джамили и Марин ще починат, ще влязат във форма пак, но сега вредят на играта. Особено арабелата много спъва играта с ненужните си задържания на топката.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 сеп 2024 18:44

rane написа:Интересно ми е тези, които пишат за Сангаре, че не трябва да започва титуляр. Ами напишете защо Колев трябва да е титуляр?

Преброй му борените топки и ще разбереш. За мен Алекс е страхотен като поддържащ нападател, а Мустаафа - деветка. Генчо го използва май обратното. Колев има страхотно КПД. Той се движи три пъти повече от един Рикардинаьо и играе толкова пъти повече с топката.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 01 сеп 2024 18:55

Аз от модерни схеми и модерни изисквания не разбирам,но си мисля ,че 3-5-2 не е за нас.Трябват си четирима отзад,всеки да си знае позицията и за какво отговаря на първо място.Сега какво-Алдаир отиде напред ,противника хукне на освободеното място,стане неприятност.Къде беше бе Алдаир?Ми помагах в атака.
Ако нещо не се получава напред -Айде ,бе Алдаир е ,къде ходиш?
Ами бях в защита.
И кво ,ни рак ,ни риба.Може да се получава някъде ,ама с други играчи.Затова двама централни,два бека да си знаят задълженията,в средата вече дали трима,или четирима,ама пак по добре четирима ,да си има две твърди крила и да си летят,а отпред вече си ги знаем.
Така вече като стане нещо играчът няма оправдание
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 сеп 2024 19:32

vlong написа:Аз от модерни схеми и модерни изисквания не разбирам,но си мисля ,че 3-5-2 не е за нас.Трябват си четирима отзад,всеки да си знае позицията и за какво отговаря на първо място.Сега какво-Алдаир отиде напред ,противника хукне на освободеното място,стане неприятност.Къде беше бе Алдаир?Ми помагах в атака.
Ако нещо не се получава напред -Айде ,бе Алдаир е ,къде ходиш?
Ами бях в защита.
И кво ,ни рак ,ни риба.Може да се получава някъде ,ама с други играчи.Затова двама централни,два бека да си знаят задълженията,в средата вече дали трима,или четирима,ама пак по добре четирима ,да си има две твърди крила и да си летят,а отпред вече си ги знаем.
Така вече като стане нещо играчът няма оправдание

Съгласен съм с теб. И го написах вече два пъти. Имаме играчи и за 4-4-2 и за 4-3-3. Седем мача Генчев не променя нищо. А сега е времето за експерименти. Нека да е 3-5-2 основното, ама да пробва и нещо различно. Защото сега е времето за експерименти. Като дойде седмицата, няма да има време за такива. Иначе поздравявам спартаклии. Дано мафиотите от ТИМ построят "Юрий Гагарин", но лично аз се съмнявам. Варна заслужва да има такъв стадион. Той е на и баси мястото - комуникативно, с гледка към морето. Аз даже останах приятно учуден, че не направиха мол на негово място. Това е стадиона, на който съм гледал първи мач на национала, макар че май беше България 2 срещу Румъния 2.
П.С. И да престане да измъчва най-конвертируемия ни играч. Маринчо е крило, не халф!

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 01 сеп 2024 19:50

Dust написа:Оправданията със съдиите спокойно могат така да те подхлъзнат, че след това ще е доста трудно да се вдигнеш.
Докато си мислиш, че те са основната причина за слаби игри, че само те са ти попречили да победиш освен да те вкарат в заблуда друго няма да има ефект. Да, те съдиите грешат, факт, но преди мач 80% да се коментира назначения съдия не е нормално.

С ефектът на новия треньор направихте добри двубои, но този ефект ми е странно, че много бързо се изчерпа и сега наистина е ред на треньора да покаже умения. Дано се справи в Левски, защото в Лудогорец не успя, а там разполагаше с пълния футболен арсенал.

Стига глупости. Олигархичната ви кауза щеше ли да вземе точка от Берое ако не ви беше помогнал гелосания съдия? Когато играта на отбора не върви дори малка пречка или помощ влияят на резултата. В случая на вас ви помогнаха. С това не оправдавам слабата игра на Левски, а че съдиите са фактор.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Върни се в “Левски”