Aronaks написа:Muaddib написа:Нямаме нужда "някой да дава пари", повярвай ми.
Генерален спонсор, заедно с правилна футболна политика + активността на привържениците ( карти, фланелки, билети, кампании) и ще ги отвеем като бръмбар - сламка. То беше започнало със Стоилов, после го махнаха.
Абсолютно грешна заблуда сред голяма част от левскарите, която беше раздухана от Мъри и Сдружението. Това, което описваш е възможно колкото да поддържа клуба жив и в битка за местата между 3 и 5. Никакъв шанс да сме конкуретноспособни на Лудогерец и Отбора без тире, които имат богати собственици, наливащи милиони. Няма и да си построим нов стадион ако разчитаме на спонсор и фенове. НЕВЪЗМОЖНО!!!
Това, че имаме най-голям фенски потенциал в България не е достатъчно, за да се борим с подобни отбори, където се изливат милиони. Постепенно ще изоставаме във всяко едно отношение от тях. В Европа има хиляди примери на отбори с къде къде по-голяма и вярна фенска маса от нас, които никога не се борят за нищо, просто защото нямат богати собственици. Ако искаме да сме номер 1 и да сме гранда Левски, който се бори винаги за трофеи и пробива в Европа, ще ни трябва богат и отдаден човек, който да налива. Другото са приказки за деца.
Това с "богатия" човек е неустойчив модел в дългосрочен план. И под дългосрочен визирам 15+ години. Я ще се калабикне, ако е на възраст, я ще го опандизят (понеже знаем богатите обикновено как са станали богати). И след това ще паднем тежко отвисоко. Лично аз не знам какъв е отговора. Значи този модел в момента - постоянен президент - футболен човек, но без пари и чички с парички зад него не е лош, ако не го бяхме изкривили. Това на Лудогорец е крайно неустойчив модел. Но понеже живеем в България, където мафията си има държава, е успешен. Дмусчиев не е просто мафиот. Този е висока топка мафиот. В момента, в който "Левски" застраши играчката му, ще ни калабикне.
Най-добрият модел е "модела Стоилов". А тея палмите... егах ги в бизнесмените. Той им носи 20 милиона, те вместо да го позлатят, го гонят. Което доказва наричаните от някои конспиративна теория кой е истинският собственик. Кой нормален бизнесмен, гони най-добрия си работник във фирмата. В която и без това работят основно некадърници и клатикуровци.