vlong написа:noo написа:vlong написа:Държавният служител има ограничения, ама колко се спазват, това за бизнес и фирми, ами роднините му ги въртят.
Милиционерите и те нямаха право да жачкат, ама който иска си го правеше. При нас едно ченге от 20 г. лепи плочки на черно.
А за намаляване на пенсиите съм съгласен, макар че и аз съм пенсионер само че да се намали на всички, администрация, депутати, милиция и т. Н. до девето коляно.
И ако трябва да сме честни болшинството от пенсио едрите са прецакани, ако не и всички.
Да се върнем бри бай Тошо, къде са парите от пенсионен фонд?
Ползваха се общо, нали.?
Колко неща се построиха с тях и сигурно приоритетно е било в София. Айде софиянци, които искат да взимат от пенсионерите да кажат как са се кефили на Ндк, хали, Цум, Топлофикация, спортни зали и т. Н., които може и са построени с пенсионер ски пари, казвам може би.
Защо моята баба взета 80 лв. пенсия а не е чувала даже за Цум?
Въпросът както казват Дупетатите е комплициран
Няма смисъл да се връщаме към бай Тошово време. Тогава при население 9 млн, служителите бяха по-малко от сега - при население по-малко от 6 млн.
И да се спре с глупостите как на някого "баба му взимала 80 лева". Защото 1970 г., например в Англия, ако взимаш 32 паунда на седмица, то се водиш за човек от над средната класа. Това го знам от автобиографиите на разни музикални групи - например Озито, Лед цепелин и т.н.
Само че баба ми не ги е вземала 1970 а около 1985,има сигурно някаква разлика?
Цял живот в Ткзс, на минимална заплата, щото храната се изкупува на минимални цени, за да може гражданите да ядат евтино и да няма недоволни и партията, нали да е добра
Не знам за твоята баба, ама моята 1985 г. взимаше около 150 лева, работеше на село и не беше администрация.
Това каква заплата получаваш нищо не означава. В Дания, и въобще скандинавските страни, заплатите са високи, цените в сравнение с нас са по 4-5 пъти нагоре. Защо ли? Ето това е интересния въпрос.
Да не би в Исландия да произвеждат нещо космическо? Май не. Хайде за Норвегия е ясно; след като седемдесетте години откриха газ, и от една от най-бедните страни дръпнаха напред и вдигнаха стандарта.