Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот noo » 29 окт 2025 15:06

vlong написа:
noo написа:
vlong написа:Държавният служител има ограничения, ама колко се спазват, това за бизнес и фирми, ами роднините му ги въртят.
Милиционерите и те нямаха право да жачкат, ама който иска си го правеше. При нас едно ченге от 20 г. лепи плочки на черно.
А за намаляване на пенсиите съм съгласен, макар че и аз съм пенсионер само че да се намали на всички, администрация, депутати, милиция и т. Н. до девето коляно.
И ако трябва да сме честни болшинството от пенсио едрите са прецакани, ако не и всички.
Да се върнем бри бай Тошо, къде са парите от пенсионен фонд?
Ползваха се общо, нали.?
Колко неща се построиха с тях и сигурно приоритетно е било в София. Айде софиянци, които искат да взимат от пенсионерите да кажат как са се кефили на Ндк, хали, Цум, Топлофикация, спортни зали и т. Н., които може и са построени с пенсионер ски пари, казвам може би.
Защо моята баба взета 80 лв. пенсия а не е чувала даже за Цум?
Въпросът както казват Дупетатите е комплициран

Няма смисъл да се връщаме към бай Тошово време. Тогава при население 9 млн, служителите бяха по-малко от сега - при население по-малко от 6 млн.
И да се спре с глупостите как на някого "баба му взимала 80 лева". Защото 1970 г., например в Англия, ако взимаш 32 паунда на седмица, то се водиш за човек от над средната класа. Това го знам от автобиографиите на разни музикални групи - например Озито, Лед цепелин и т.н.

Само че баба ми не ги е вземала 1970 а около 1985,има сигурно някаква разлика?
Цял живот в Ткзс, на минимална заплата, щото храната се изкупува на минимални цени, за да може гражданите да ядат евтино и да няма недоволни и партията, нали да е добра

Не знам за твоята баба, ама моята 1985 г. взимаше около 150 лева, работеше на село и не беше администрация.
Това каква заплата получаваш нищо не означава. В Дания, и въобще скандинавските страни, заплатите са високи, цените в сравнение с нас са по 4-5 пъти нагоре. Защо ли? Ето това е интересния въпрос.
Да не би в Исландия да произвеждат нещо космическо? Май не. Хайде за Норвегия е ясно; след като седемдесетте години откриха газ, и от една от най-бедните страни дръпнаха напред и вдигнаха стандарта.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 29 окт 2025 15:22

tmanolov написа:
LoveAndPeace написа:
Megatron_69 написа:Мой познат от West-a ми каза, че се носят слухове, че всичко е редено за Сухата река, след това при неизбежните нови избори масово гласуване за - ново начало и официално влизане ( легитимация)на Джаба Магнитски като собственик.... Идват интересни времена...

:lol: :lol: :lol:

Същите глупсоти се пишеха и за изборите миналата година - как свинчо бил купил секБтор да му гласуват за свинската партия. изрично си играх да ги броя тогава по секции в Люлин като колко са гласували за свинята - ми нямаше разлика от предшни избори и бройката беше смешна. та хубаво е да е и с доказателсстван материал, иначе верно става ЕЖК :mrgreen:

То е ясно , че ако си с 10 преписки , а Шиш държи вътрешното министерство ще скачаш не ами ......
Но само човек , който е на милион километра от стадион Георги Аспарухов може да си помисли , че тая логика Шиш държи Запада , те ще накарат левскарите да гласуват би проработила.
От сектор Б , който си е в тотален колапс последните години , едно 30% са дечурлига , които ще гласуват 30та година .......ако все още се правят избори де.

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 29 окт 2025 17:17

noo написа:
tmanolov написа:
noo написа:Това за държавните служители, че не плащат осигуровки се използва масово, за да противопоставят хората. Все пак малко факти.
Да приемем, че държ. сл. получава 1000 лева. Той ще получи 900 лева (ДОД-100лева) и заедно с осигуровките работодателят (държавата) ще има разход в размер на 1330 лева.
На трудов договор за да получи работникът 900 лева, работодателят ще внесе 1380 лева (РЗ+осигуровки).
Но държавният служител има някакви ограничения... например не може да има фирма, участие в дружества и т.н. ... не може да кандидатства за работно място, където роднина по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително, е в ръководството на учреждението и др. подобни глупости.

аз ли се бъркам, или на всички държавни служители държавата плаща осигуровки по минималната заплата, а не по реалната? Та сметките ти май са грешни. Отделно, доста набързо сметнато, за да вземеш 900 лв чисто, то брутната ти трябва да е 1159.82 лв, докат на държавния е 1000 лв - как да ти кажа, сметката не излиза

Явно въобще не си запознат с материята. Осигуровките на държавните служители са в зависимост от възнаграждението. Ако получаваш 1000 лева, осигуровките са 330 лева. Ако получаваш 2000 лева, осигуровките са 660 лева - 5% ДЗПО, 19,3% ДОО, ЗОВ - 8%, ТЗПБ - от 0,4 до 1,1% в зависимост от закона за държавния бюджет.
Написал съм го ясно - за да получи работник 900 лева по банковата си сметка, то работодателят трябва да направи разход 1380 лв.
Как ще не е запознат, като от всичко разбира...

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 29 окт 2025 17:21

realno написа:
miro_rz написа:Стадион “Ново начало”
Трибуна Шиши :)))

С маноловизацията на обществото и това е възможно като вариант.

Манолката е на заплата при някой тръст. 100 на 100!
Изображение

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 29 окт 2025 19:25

От вътрешен човек разбрах, че Бойко Борисов след като направил ЦСКА носител на Купата от В група е решил да стори същото и с Бистрица :) :) :) .На финала титуляр за Бистрица ще е ББ, а Пеевски завършва съдийски курсове и има голяма вероятност през месец май 2026г. да е Номер1 в ранглистата на съдиите и да е главен съдия на финала :) .
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 29 окт 2025 19:34

Dust написа:
peliforewer написа:Ако тези цифри са верни...
САЩ: 312 млн. население, 800 000 държавни служители;

ХОЛАНДИЯ: 16 млн. население, 20 000 държавни служители;

БЪЛГАРИЯ: 7 млн. население, 440 000 държавни служители.

Чиновниците ни в относителен порядък ca 45 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от американските и 51 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от холандските",

Ясно е, че у нас държавните служители са много на глава от населението, но в Холандия са много повече от 20 000, само в полицията са 54 000
Броят на полицаите в Холандия към 2024 г. е приблизително 54 000 души, включващи както служители на националната полиция, така и на регионалните полицейски сили. Те са разпределени в съответствие с полицейската структура, която разделя страната на 10 полицейски региона и национално звено.

В моята община в една стая са ги натъпкали по 3-4 човека, чак ми е жал за тях, а когато ми се наложи да ходя до там не пропускам да ги подигравам.

По официална информация в МВР работят около 62 000 служители, около 3000 от тях са администрация.Сравни с Нидерландия при двойно повече население.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 29 окт 2025 19:47

peliforewer написа:От вътрешен човек разбрах, че Бойко Борисов след като направил ЦСКА носител на Купата от В група е решил да стори същото и с Бистрица :) :) :) .На финала титуляр за Бистрица ще е ББ, а Пеевски завършва съдийски курсове и има голяма вероятност през месец май 2026г. да е Номер1 в ранглистата на съдиите и да е главен съдия на финала :) .

Що, и Бистрица ли ще ги закриват догодина?

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 окт 2025 19:57

peliforewer написа:По официална информация в МВР работят около 62 000 служители, около 3000 от тях са администрация.Сравни с Нидерландия при двойно повече население.

От буквализъм няма смисъл. Колко са там и тук не е важно, споделих, че няма как в цяла Нидерландия да има само 20 000 държавни служители.
Вероятно и за другите споменати държави е същото.
Военните също са държавни служители.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 29 окт 2025 20:23

miro_rz написа:Стадион “Ново начало”
Трибуна Шиши :)))

Да разбирам ли, че скоро проектът се финализира

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 29 окт 2025 20:35

Справедливост за Руи Мота! Дано си вземе тлъста неустойка човека, не заслужава лошо отношение, толкова работа свърши. Мотьо и Керкез- завинаги едни от нас!

Върни се в “Левски”