Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот tmanolov » 29 окт 2025 12:56

noo написа:Това за държавните служители, че не плащат осигуровки се използва масово, за да противопоставят хората. Все пак малко факти.
Да приемем, че държ. сл. получава 1000 лева. Той ще получи 900 лева (ДОД-100лева) и заедно с осигуровките работодателят (държавата) ще има разход в размер на 1330 лева.
На трудов договор за да получи работникът 900 лева, работодателят ще внесе 1380 лева (РЗ+осигуровки).
Но държавният служител има някакви ограничения... например не може да има фирма, участие в дружества и т.н. ... не може да кандидатства за работно място, където роднина по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително, е в ръководството на учреждението и др. подобни глупости.

аз ли се бъркам, или на всички държавни служители държавата плаща осигуровки по минималната заплата, а не по реалната? Та сметките ти май са грешни. Отделно, доста набързо сметнато, за да вземеш 900 лв чисто, то брутната ти трябва да е 1159.82 лв, докат на държавния е 1000 лв - как да ти кажа, сметката не излиза
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 29 окт 2025 12:59

miro_rz написа:Стадион “Ново начало”
Трибуна Шиши :)))

С маноловизацията на обществото и това е възможно като вариант.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 29 окт 2025 13:03

Държавният служител има ограничения, ама колко се спазват, това за бизнес и фирми, ами роднините му ги въртят.
Милиционерите и те нямаха право да жачкат, ама който иска си го правеше. При нас едно ченге от 20 г. лепи плочки на черно.
А за намаляване на пенсиите съм съгласен, макар че и аз съм пенсионер само че да се намали на всички, администрация, депутати, милиция и т. Н. до девето коляно.
И ако трябва да сме честни болшинството от пенсио едрите са прецакани, ако не и всички.
Да се върнем бри бай Тошо, къде са парите от пенсионен фонд?
Ползваха се общо, нали.?
Колко неща се построиха с тях и сигурно приоритетно е било в София. Айде софиянци, които искат да взимат от пенсионерите да кажат как са се кефили на Ндк, хали, Цум, Топлофикация, спортни зали и т. Н., които може и са построени с пенсионер ски пари, казвам може би.
Защо моята баба взета 80 лв. пенсия а не е чувала даже за Цум?
Въпросът както казват Дупетатите е комплициран
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 29 окт 2025 13:17

tmanolov написа:
noo написа:Това за държавните служители, че не плащат осигуровки се използва масово, за да противопоставят хората. Все пак малко факти.
Да приемем, че държ. сл. получава 1000 лева. Той ще получи 900 лева (ДОД-100лева) и заедно с осигуровките работодателят (държавата) ще има разход в размер на 1330 лева.
На трудов договор за да получи работникът 900 лева, работодателят ще внесе 1380 лева (РЗ+осигуровки).
Но държавният служител има някакви ограничения... например не може да има фирма, участие в дружества и т.н. ... не може да кандидатства за работно място, където роднина по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително, е в ръководството на учреждението и др. подобни глупости.

аз ли се бъркам, или на всички държавни служители държавата плаща осигуровки по минималната заплата, а не по реалната? Та сметките ти май са грешни. Отделно, доста набързо сметнато, за да вземеш 900 лв чисто, то брутната ти трябва да е 1159.82 лв, докат на държавния е 1000 лв - как да ти кажа, сметката не излиза

Явно въобще не си запознат с материята. Осигуровките на държавните служители са в зависимост от възнаграждението. Ако получаваш 1000 лева, осигуровките са 330 лева. Ако получаваш 2000 лева, осигуровките са 660 лева - 5% ДЗПО, 19,3% ДОО, ЗОВ - 8%, ТЗПБ - от 0,4 до 1,1% в зависимост от закона за държавния бюджет.
Написал съм го ясно - за да получи работник 900 лева по банковата си сметка, то работодателят трябва да направи разход 1380 лв.

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 29 окт 2025 13:24

vlong написа:Държавният служител има ограничения, ама колко се спазват, това за бизнес и фирми, ами роднините му ги въртят.
Милиционерите и те нямаха право да жачкат, ама който иска си го правеше. При нас едно ченге от 20 г. лепи плочки на черно.
А за намаляване на пенсиите съм съгласен, макар че и аз съм пенсионер само че да се намали на всички, администрация, депутати, милиция и т. Н. до девето коляно.
И ако трябва да сме честни болшинството от пенсио едрите са прецакани, ако не и всички.
Ползваха се общо, нали.?
Колко неща се построиха с тях и сигурно приоритетно е било в София. Айде софиянци, които искат да взимат от пенсионерите да кажат как са се кефили на Ндк, хали, Цум, Топлофикация, спортни зали и т. Н., които може и са построени с пенсионер ски пари, казвам може би.

Няма смисъл да се връщаме към бай Тошово време. Тогава при население 9 млн, служителите бяха по-малко от сега - при население по-малко от 6 млн.
И да се спре с глупостите как на някого "баба му взимала 80 лева". Защото 1970 г., например в Англия, ако взимаш 32 паунда на седмица, то се водиш за човек от над средната класа. Това го знам от автобиографиите на разни музикални групи - например Озито, Лед цепелин и т.н.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 окт 2025 13:26

peliforewer написа:Ако тези цифри са верни...
САЩ: 312 млн. население, 800 000 държавни служители;

ХОЛАНДИЯ: 16 млн. население, 20 000 държавни служители;

БЪЛГАРИЯ: 7 млн. население, 440 000 държавни служители.

Чиновниците ни в относителен порядък ca 45 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от американските и 51 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от холандските",

Ясно е, че у нас държавните служители са много на глава от населението, но в Холандия са много повече от 20 000, само в полицията са 54 000
Броят на полицаите в Холандия към 2024 г. е приблизително 54 000 души, включващи както служители на националната полиция, така и на регионалните полицейски сили. Те са разпределени в съответствие с полицейската структура, която разделя страната на 10 полицейски региона и национално звено.

В моята община в една стая са ги натъпкали по 3-4 човека, чак ми е жал за тях, а когато ми се наложи да ходя до там не пропускам да ги подигравам.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 29 окт 2025 13:33

noo написа:Явно въобще не си запознат с материята. Осигуровките на държавните служители са в зависимост от възнаграждението. Ако получаваш 1000 лева, осигуровките са 330 лева. Ако получаваш 2000 лева, осигуровките са 660 лева - 5% ДЗПО, 19,3% ДОО, ЗОВ - 8%, ТЗПБ - от 0,4 до 1,1% в зависимост от закона за държавния бюджет.
Написал съм го ясно - за да получи работник 900 лева по банковата си сметка, то работодателят трябва да направи разход 1380 лв.

ок, не споря, не съм се занимавал с държавни служители - помня кякъде някакви подоби данни, но явно не са били коректни
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 29 окт 2025 13:48

да, ама тук не говорим за това чий разход е по-голям - на държавата за държавните служители или на частника за неговите.
А за простичкия факт, че ако ти като държавен служител в договора ти пише 2000 лв бруто, получаваш нето 1800, докато ако в моя договор като работник/служител в частна фирма пише възнаграждение 2000, то аз ще взема по-малко от 1800. Ето за това иде реч.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 29 окт 2025 14:30

noo написа:
vlong написа:Държавният служител има ограничения, ама колко се спазват, това за бизнес и фирми, ами роднините му ги въртят.
Ползваха се общо, нали.?

Няма смисъл да се връщаме към бай Тошово време. Тогава при население 9 млн, служителите бяха по-малко от сега - при население по-малко от 6 млн.
И да се спре с глупостите как на някого "баба му взимала 80 лева". Защото 1970 г., например в Англия, ако взимаш 32 паунда на седмица, то се водиш за човек от над средната класа. Това го знам от автобиографиите на разни музикални групи - например Озито, Лед цепелин и т.н.

Само че баба ми не ги е вземала 1970 а около 1985,има сигурно някаква разлика?
Цял живот в Ткзс, на минимална заплата, щото храната се изкупува на минимални цени, за да може гражданите да ядат евтино и да няма недоволни и партията, нали да е добра
САМО ЛЕВСКИ!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 29 окт 2025 14:48

vlong написа:
noo написа:
Ползваха се общо, нали.?

Само че баба ми не ги е вземала 1970 а около 1985,има сигурно някаква разлика?
Цял живот в Ткзс, на минимална заплата, щото храната се изкупува на минимални цени, за да може гражданите да ядат евтино и да няма недоволни и партията, нали да е добра

че си прав, прав си, но такова е положението - винаги е имало прецакани, кофтито е, когато ти хем си сред прецаканите, хем не виждаш особен смисъл да се жертваш. Теглиш една, спираш да се осигуряваш на макса и да се оправят - и без това след 20 години вероятността да имам някаква нормална пенсия е около нулата :oops:
Непринуден написа:

Върни се в “Левски”