За съдбата на стадион „Васил Левски”

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
-Ицо-
Контакти:

Re: За съдбата на стадион „Васил Левски”

Мнениеот -Ицо- » 08 май 2012 15:02

PFC Litex написа:Ето това може да се случи със стадиона ако има разумни управляващи хора
Стадион в стадиона
[rimg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Zentralstadion_Leipzig_2008.jpg[/rimg][rimg]http://farm1.static.flickr.com/136/391277628_a0f02dba4f_o.jpg[/rimg]

Виж, това вече много ми хареса, не бях виждал подобно изпълнение. Не знам само до колко е осъществимо конкретно на Васил Левски, но определено е интересна идея.
"Some folks are wise and some are otherwise"

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 08 май 2012 15:08

Това е стадиона на Лайпциг в Германия, казва се Red Bull Arena и е с капацитет 44.135 места.
Ще се повторя, всичко може да стане, стига да има разумно мислещи хора които наистина искат да направят нещо без да крадат.
Подобна реализация спокойно може да се направи и на стадион "Българска армия" с капацитет 30 000 защото той ще е предостатъчен, че даже и много.
Изображение

urkoto

Мнениеот urkoto » 08 май 2012 15:09

Ако Левски вземе, че купи ст. Васил Левски очаквам да избухне гражданска война в България - все пак ЦСКА играят само на 5 минути пеша :mrgreen:
Ще почнете да се дебнете като партизани едни-други из парка :mrgreen:
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
-Ицо-
Контакти:

Мнениеот -Ицо- » 08 май 2012 15:14

Ей, на, още една бърза мисъл - пейнтбол без пари....и с кръв вместо топчета :)
"Some folks are wise and some are otherwise"

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 май 2012 15:39

petar123 написа:Така, докато си сърфирам из нета, ми дойде една идея. Доколко е налудничава ще се разбере от коментарите :)
Ако правителството реши да строи нов национален стадион, ме интересува какво ще се случи със стадион „Васил Левски”. Много е вероятно той да бъде срутен и на негово място да се изгради поредният глупав мол.
Тъй като на този стадион са се играли много знаменити мачове, а и в интерес на истината това място е любимото ми от дете, не бих искал по никакъв начин той да бъде разрушен. Затова ми дойде на акъла, че някой от софийските клубове би могъл да го купи, да го ремонтира по европейските стандарти (изобщо не мисля, че ще струва кой знае колко пари, основен проблем е да се покрие целия стадион, а в момента има достатъчно модерни технологии, така че това да стане за сравнително малко пари). И понеже съм си левскар, а пък и точно на това място, преди да дойдат комунягите, е бил нашият стадион, съвсем естествено искам нашият клуб да го откупи (разбира се легално и без номера в стил Бай Ганьо). Разбира се очаквам и други предложения. Просто желанието ми е това място да си остане стадион, на който да се играе футбол, да има състезания по лека атлетика и т.н.

Прекалено хубаво звучи, за да се реализира. Според мен реконструкцията няма да излезе съвсем евтино. Преди време Тодор Батков имаше апетити към стадион "Раковски", но се отказа, именно заради липса на средства. Не е ясно, доколко може да се разчита на финансиране от ВТБ и държавата. И накрая, но не по важност - какво ще стане със стадион "Георги Аспарухов", където са хвърлени немалко средства!?
П.П. Не съм специалист но съм чувал, че понякога една реконструкция излиза по-скъпо от построяването на ново съоръжение. Дали в случая (независимо дали става въпрос за стадион на "Левски" или за национален стадион) няма да е по удачен вариантът "Уембли"? ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Anyway
Контакти:

Мнениеот Anyway » 08 май 2012 15:45

Най-добре да си го оставят и да построят голям стадион в някой ДРУГ град не всичко да се трупа на 1 място само в София ...

П.П:Чакам да видя какво ще направят до 2015

Потребителски аватар
Morgause
Контакти:

Мнениеот Morgause » 08 май 2012 15:48

Като си представя, че казаха, че новия национален стадион ще е 25 000 направо се хванах за главата. Колкото и да е, поне 5 пъти в годината се събират повече от 25 000 на националния стадион. Срамота е, футболна държава сме с много успехи, не ме интересува колко е модерен стадиона, искам просто като видя ЦСКА напред в Европа да се победат зрителите!!! Това просто е пълна малоумщина да правят стадион 25 000, та ние с/у Стяуа миналата година когато първия мач паднахме с 2:0, събрахме 25 000 на националния... като се сетя, че са се събирали по 70 000 на този стадион, направо не ми го побира главата как може да правят стадион с 25 000 места. То Герена има толкова...
Но остана неделим,
славният армейски тим.
Никой, никой досега,
не предаде ЦСКА

Чуйте, всички богаташи,
чуйте, западни търгаши,
чуйте, наши журналисти,
и вий, сини онанисти:

ЦСКА НЕ СЕ ПРОДАВА,
ЦСКА НЕ СЕ ПРЕДАВА
ЦСКА - ТОВА Е СЛАВА!

ОРИГИНАЛЪТ!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 май 2012 15:50

Anyway написа:Най-добре да си го оставят и да построят голям стадион в някой ДРУГ град не всичко да се трупа на 1 място само в София ...

П.П:Чакам да видя какво ще направят до 2015

Аз също не държа всичко да се трупа в София, в т.ч. цялата селяния на България да се събира тук, но стадион "Васил Левски" е факт - реално съществуващ, най-голям действащ стадион, един от трите с отопление на терена, с едни от най-добрите условия за зрители и спортисти. Какво ще стане с него? Толкова ли сме богати, че да строим сега нов стадион, ако старият може да се "позакърпи" и да върши работа още десетина - петнадесет години!? :roll:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Anyway
Контакти:

Мнениеот Anyway » 08 май 2012 15:51

Morgause написа:Като си представя, че казаха, че новия национален стадион ще е 25 000 направо се хванах за главата. Колкото и да е, поне 5 пъти в годината се събират повече от 25 000 на националния стадион. Срамота е, футболна държава сме с много успехи, не ме интересува колко е модерен стадиона, искам просто като видя ЦСКА напред в Европа да се победат зрителите!!! Това просто е пълна малоумщина да правят стадион 25 000, та ние с/у Стяуа миналата година когато първия мач паднахме с 2:0, събрахме 25 000 на националния... като се сетя, че са се събирали по 70 000 на този стадион, направо не ми го побира главата как може да правят стадион с 25 000 места. То Герена има толкова...

То стадион само за вас да играете 1 мач нали знаеш че няма да направят

vasko1
Контакти:

Мнениеот vasko1 » 08 май 2012 15:53

urkoto написа:Ако Левски вземе, че купи ст. Васил Левски очаквам да избухне гражданска война в България - все пак ЦСКА играят само на 5 минути пеша :mrgreen:
Ще почнете да се дебнете като партизани едни-други из парка :mrgreen:

Тука има доста некомпетенти мнения, но това е черешката на тортата. И за да се обоснова, ще ти кажа, че до 1999 година Левски играе на националният стадион, а прасетата на техният - нищо, че са на 5 минути разлика 1 от друг.
Трябва да разберте, че рано или късно, а за жалост на нас това ще е по-скоро късно и у нас ще има нормални стадиони. Нормални стадиони като такива, където са в Западна Европа БЕЗ атлетически писти, защото това е УБИЙСТВО за футбола. Имам чувството, че автора на темата никога не е гледал мач на стадион без атлетическа писта - съвсем различно и по-приятно е.
Трябва и да разбете, че държавата няма как да направи ремонт на стадион "Пловдив', защото не е собственост на държавата. Това е все едно да направите ремонт на апартамента на съседа. Досега не сте не го направили, а искате той да направи на вашият апартамент, а защо да може да си пиете у вас, а не у тях.

Върни се в “Левски”