Синият Болярин написа:"Левскари", които се надяват да не се класираме за европейските турнири са за психиатър. Трябва да си с психични отклонения, за да не осъзнаваш, че не се ли класираме, през лятото ще се продава на кило и никого няма да вземем. Ако успеем да вземем 3тото място, за което лично аз дълбоко се надявам, вече може да се мисли за подсилване, но приоритет ще е да си запазим отбора с приходите от ЕКТ.
Още едно нещо трябва да е ясно. Имаме прекалено много еднотипни футболисти, които позволяват единствено да се играе 4-5-1, което в атака да преминава в 4-3-3 с двамата флангови играчи изнесени дълбоко напред.
Твърдо против лансираните разпродажби!
Антонов е неопитен и много нешлифован, но има пласиране, ръст и добра техника за височината си. Последните 2 мача се видя, че с таран играта на Левски върви по-добре. Естествено, зависи и как ще се представя до края на сезона, но съм за оставането му.
Тасевски с влизането си на терена преобразява отбора в предни позиции. На негово място могат да играят Йовов, Кривия и Бардон, но средната им възраст през следващото първенство ще е 35 години, което не се нуждае от коментар. А и за мен той е най-добрият избор за атакуващ полузащитник. Иска се само да е малко по-твърд в единоборствата.
Тевия е единственият, когото смятам, че трябва да продадем. Вярно, че не е получавал много шансове, но от малкото показаното и от по-слабата му физика в сравнение с Гаджев, Сърмов и Балтанов- не мисля, че би ги изместил
Петков допусна ужасно много голове от далечно разстояние, но само 1-2 можеше да бъдат спасени и то с не малко късмет. Буфон, който спокойно може да бъде наречен легендарен вратар, снощи беше разстрелян от Майкон, но вината бе на защитата, а не негова. Същото бе и в Левски. Много глупаво подценяване от страна на полузащитниците, които не са свикнали в БГ да се стреля извън наказателното и Дебрецен ни напълни кошничката и след този мач нещата тръгнаха на зле.
Петраш е с противоречиви изяви. Затруднявам се да го оценя в момента. Да видим колко ще играе оставащите кръгове и какво ще покаже. От конкурента му Станчев съм приятно изненадан. Не блести с нищо, но предвид младостта си и липсата на опит имам надежди за него. Все пак само с него цял сезон е крайно неразумно, защото рано или късно ще натрупа картони, може да се контузи или пък да бъде изгонен и това да е точно преди важен мач.
Сърмов не прави успешен сезон и вероятно е рекордиор по греди в А група след изстрели от далечно разстояние. Все пак считам, че може да се бори за приза най-добър дефанзивен полузащитник в А група, а и тези греди е крайно време да почнат да влизат. Против съм да се продава, защото е на добра футболна възраст и има много хляб в него.
Жоазиньо - същото важи и за него. Не добър сезон. Формата от миналата година няма нищо общо със сегашното му състояние, но това важи за почти целия отбор.
Кръстовчев-
Възможни покупки:
Иво Иванов- да, но трябва да си заслужи мястото, а не да го получи даром. Ще стане отлична конкуренция между него, Милиев и Бензукан. Имаме също Топузаков и Генев.
Искрен Писаров е на 25 години, което не е зле, но е висок 169. По крилата имаме Телкийски, Жоазиньо и Хичо, които за мен са достатъчно.
Даниел Младенов- определено го харесвам, но и той не става за единствен нападател. Просто няма физиката да мачка и да ангажира и втори защитник. Не знам дали може да играе зад нападателя. Ако може и продадем Тасевски, тогава ще е добро попълнение.
Иса днес пак бележи за Локо Мездра. Това момче задължително трябва да получи шанс в първия отбор и да се завърне от следващия сезон.
Георги Христов- той е идеалният пример за Иса, че едно е да бележеш за отбор от средата или долната половина за таблица, друго е да водиш атаката на Левски. Не лош футболист, но ми се струва, че е слаб психически и това му натежа.
Мицански,
Макриев,
Ивелин Попов- и тримата биха били отлични покупки, но нито имаме пари да ги вземем, нито те имат желание да дойдат при нас, когато алтернативата е да играят в голямо първенство. А и футболисти, които напуснаха скандално Левски не знам какво би ги довело на "Герена".
Домовчийски- не намира място в състава с една от най-яловите атаки в Германия. Ако го вземем, трябва да му се обясни, че напусна като талант, но се завръща като неуспял да се реализира и не може заради него да се натоварва и без това малкия бюджет.
Драги Коцев- ако Пирин са съгласни да ни го предотстъпят за 1 година с опция за закупуване- може да го пробваме.
Относно треньора, да видим какво Гонзо ще покаже в оставащите мачове. В някои двубои бях доста озадачен от схемата и самото водене на мача, но нека да запазим изводите за след края на сезона.
Илиан Илиев- много ме разочарова с троснатото изказването, че не бил Левскар, а Черноморец. ОК, нека си бъде, ама това си беше все едно, че не би го довело нищо освен парите и перспективата при нас. Е, не става така.
Стефан Грозданов- това е моят фаворит ако Гонзо остане само спортен директор.