Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

ElCochino
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот ElCochino » 21 сеп 2025 23:01

Halo написа:Каквото и да си говорим, да си честен е изключително трудно в днешно време. Възможности за измами/кражби ти се предлагат отвсякъде. Това е като "Светът е голям и възможности за крадене дебнат от всякъде."

Образован е твърде общо казано. Светът е пълен с образовани дебили. Образованието е най-добрият и сигурен начин да ти промият мозъка. Равносилно е на религията. Това е от векове. Образован нищо не значи. Непрекъснато се сблъсквам с образовани идиоти, които нищо не са научили по време на образоването си, така да се каже. Просто има много хора с дипломи. Безполезни говорители на опорки, без значение на каква тема. Това са хора без мозък, които получават мненията си от даден център. Не осмислят, просто получават финансова облага за цитирането на чужди мисли.

Значи, ти слагаш знак за еквивалентност между човек с тапия и образован човек и използваш двете думи взаимозаменяемо? Всичко е ясно, в такъв случай. Продължавай да избираш такива като Боко и Шиши.

Halo
Контакти:

Мнениеот Halo » 21 сеп 2025 23:13

Явно не схващаш смисъла на думите. Под образован винаги се е разбирало човек, който има някаква/ви диплома/ми. От точно такива "образовани" съм го чувал много пъти. Същите тези заемат местата на можещите и знаещите, и защо после сме в блатото. Ще ти дам и пример, онзи празноглавец Ганев, дето беше в ръководството на Левски. Тоя е като паднал от Марс. Живее в собствените си фантазии.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 21 сеп 2025 23:20

Halo написа:Явно не схващаш смисъла на думите. Под образован винаги се е разбирало човек, който има някаква/ви диплома/ми. От точно такива "образовани" съм го чувал много пъти. Същите тези заемат местата на можещите и знаещите, и защо после сме в блатото. Ще ти дам и пример, онзи празноглавец Ганев, дето беше в ръководството на Левски. Тоя е като паднал от Марс. Живее в собствените си фантазии.

образо̀ван
Значение на думата образован

образована, образовано, мн. образовани, прил. Който има добро образование и/или разностранни познания.
същ. образованост, образоваността, ж.

Не виждам дипломи да се споменават някъде.

Aronaks
Контакти:

Мнениеот Aronaks » 21 сеп 2025 23:26

Пуснах за малко Барса и Хетафе и какво да видя, празни места на 7-8 хилядния стадион, на който в момента домакинства Барса. И си викам, щом на отбор като Барса, с такива звезди, който играе феноменално, не могат да напълнят 7-8 хиляден стадион, значи няма какво да се оплакваме, че Левски събира по 7-8 хиляди средно на мач. Да гледаме нашите "звезди" срещу Враца и Монтана и условията на стадиона ни. Трябва да сме по-позитивни.

Halo
Контакти:

Мнениеот Halo » 21 сеп 2025 23:29

tiamat написа:
Halo написа:Явно не схващаш смисъла на думите. Под образован винаги се е разбирало човек, който има някаква/ви диплома/ми. От точно такива "образовани" съм го чувал много пъти. Същите тези заемат местата на можещите и знаещите, и защо после сме в блатото. Ще ти дам и пример, онзи празноглавец Ганев, дето беше в ръководството на Левски. Тоя е като паднал от Марс. Живее в собствените си фантазии.

образо̀ван
Значение на думата образован

образована, образовано, мн. образовани, прил. Който има добро образование и/или разностранни познания.
същ. образованост, образоваността, ж.

Не виждам дипломи да се споменават някъде.

Дефиниция на високо образован ми напиши. От там беше тръгнала полемиката. Че някои хора били високо образовани, а другите не са. И вторите били тъпи, а първите умни. Образованието винаги трябва да се доказва с документи, но за съжаление, тези пък се купуват и придобиват по най-различни начини, все по-рядко с ерудиция. Иначе има и улично образование.
Последна промяна от Halo на 22 сеп 2025 10:05, променено общо 1 път.

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 22 сеп 2025 09:38

Това ми мирише на компексарщина - дипломите са лоши, защото ги нямаме и зад всяка диплома седят неможачи?

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 22 сеп 2025 10:26

Честит празник на Съединението. Дано дочакаме и обединението.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 22 сеп 2025 10:32

Има образован, има високо образован, но има и дипломиран, но няма високо дипломиран. Човек се образова цял живот, но какво да кажем за тия, дето цял живот се дипломират... Образованието следва дипломирането, но то не е задължително. Затова има самообразование, но няма самодипломиране.
Хайде, празник е. Но жалко за Съединението - енергията му изтече във Вардар, а беше за Марица....

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 сеп 2025 10:42

realno написа:
metodito написа:
realno написа:Що недоволствате щом като в страната ни да си "умнокрасив" т.е. образован човек е порок, а да си прост като Банкянски пожарникар и глашатай на голямото Д е предимство. Нормалните държави избират образовани хора и просперират, а ние доказани мутри и копейки и сме кочина. Избора е наш, а не на други. Ще си носим последиците, защото предпочитаме да е доверим на неправилни и безродни хора.

"Умнокрасив" е иронично. Пример за умнокрасив е Иво Инджев. Завършил в Санкт-Петербург, пардон - Ленинград, но е пръв русофоб и трол. Има ефирно шалче около врата си, недобре измита коса, леко неприятно миришещ, 60+ wannabe младеж. Който, ако не са били техните на времето, никой нямаше да го знае. Той няма интелектуалния потенциал да е умен, а начинът му на обличане и целият му вид+природно-биологични особености, му пречат да е красив. Той е wannabe умен и wannabe красив. Но нито е едното, нито другото. Той е ходещо значение на определението "умнокрасив".

Пак глупости. Да персонализираш един израз е глупаво. Да наричаш някого "умнокрасив" е признание, че си глупав и начин да кажеш: а съм глупав и разчитам и мнозинството да са като мен и да се разбираме. Глупавите и мързеливи деца в училище, някои от които хулигани, завиждайки на ученолюбивите и примерни деца ги наричаха зубъри или с други обидни епитети избивайки своите комплекси. Освен това когато говоря за обраразовани хора способни да дадат нещо на тая страна и през ум не ми минава, че това може да стане без морал, нещо което липсва в прогнилата Тиква на На новото начало. А обидените и "отвратени" "умници" , които се правят на сърдити и не гласуват имат толкова вина за да ни управляват двете правете, колкото и гласуващите за тях.

Грешна тактика от твоя страна. Да минеш в нападателен режим. Реалността е такава, приятелю. Умно-красивите са wannabe. Масово са обърнигъзюга блидолизци. Бабичка със синя коса, до вчера списвала в "Народна култура", хвалейки някакъв съветски културтрегер, днес защитава с гърди и нокти джендър-идиотията и се захласва по Камала Харис и нейната словесна салата. Тя, бабата има слаби познания по английски и въпреки претенциите си, доста ограничени интелектуални възможности. Но вика: "Я виж, колко интелигентно говори жената...". Интелектуалният псевдоелит преди 90-та е същия като днешния псево-интелектуален елит. Ибрикчии без морал. Истинските интелектуалци, и преди 90-та, и днес, няма да ги видиш по медии и във "фокуса на вниманието". И в тази връзка, почитащите подобни хора са даже по-жални ("жалък" не бих нарекъл никой) от самите wannabe интелектуалци. Умнокрасив и тъ нъ.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 22 сеп 2025 10:58

Честит празник!

Върни се в “Левски”