Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот NOMER14 » 07 сеп 2025 13:36

miro_rz написа:
Eminem написа:
miro_rz написа:Изображение

Да я преместя напред, че още малко да й се порадваме.(макар, че има тъжен отенък - "На заден план, вдясно, се вижда образът на опечалена девойка, чрез която художникът представя съдбата на македонските българи, които към 1885 г. все още са в пределите на османската държава")

Качваме и на новата страница. А за девойката отзад не знаех факта. Даже не се и забелязва.

Едно време в часовете по изобразително изкуство учехме творчеството на създателя на тази картина - Николай Павлович. Няма как да не помните как е изобразил Петър Берон, седнал на стол-кресло с оня нахлупен каскет и си чете нещо. Виждали сте и неговия автопортет - сякаш е снимка.
Веднага след Берлинския конгрес Павлович рисува "Разделена България":
Изображение
Участва като доброволец в Сръбско-българската война. В нея участва и неговият племенник Цветан Радославов. Да, да... авторът на химна ни Горда Стара планина.
Който се чувства българин, да почете из нета за този българин, познавал Раковски, Берон...и останал обикновен учител след Освобождението, а не ламтящ за награди и постове.
Оставете тролчетата да пускат апокрифни линкове със срамни имена.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 07 сеп 2025 14:23

Колкото и да ни е неприятно на някои, глобализацията е необратим процес и Европа ще потъмнява все повече.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 07 сеп 2025 14:43

Споко, от изток идват русите казаци, а зад тях - жълтите пинини :) Няма да се плашите!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: NOMER14

Мнениеот Странджата » 07 сеп 2025 14:48

Как да четем посланието на тази картина - майка и две сестри или три сестри. Ако е майка с двете си дъщери, то майката е България - т.е. Мизия, ако са три сестри, коронованата е пак Мизия ....

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 07 сеп 2025 14:56

Мисля си, като не може да се построи нов национален стадион, поради липса на средства(и желание най-вече на ръководните среди в държавата), не може ли поне това прогнило корито, което ни прави за смях, да се реновира, колко скъпо и сложно ще излезе да му се постави олекотена прозрачна покривна конструкция на трибуните и още една видеостена на сектор Г?
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 07 сеп 2025 15:19

Drunken_Master написа:Ми, не помня някога Камата, да се е жалвал, че националите ни не говорили български. Разбираш ли парадокса...

Ми в нашия национален отбор по футбол няма не българи, няма и от какво да се жалва ....

Според теб нормално ли е в уж български национален отбор да се комуникира на чужди езици ??! Това какво ти говори ?!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 07 сеп 2025 15:26

Нали го коментирахме вече това. Пределно е ясно, че Станка гони всички кадри на Гриша Ганчев за да може да си назначи само свои, та да се краде на воля. Останалото са глупости, дето не ми се коментират. Не може, да уволниш треньор, щото не бил научил българският, който е доказано вършещ работа и доказано спортистите надграждат под неговото ръководство. И то по техни думи.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 07 сеп 2025 15:36

LoveAndPeace написа:Колкото до Швеция , Норвегия , Дания , знаеш им политиката или поне каква беше относно бежанците. При жители на страни с висок стандарт и добре уреден живот е много по-вероятно емпатията да е на няколко левъла по-високо от България , Сърбия , Полша , Унгария.

Да си вкараш убийци и изнасилвачи в страната, НЕ Е емпатия, а върховна тъпотия и престъпление срещу народа си! А част от народа ги прие, защото едните са платени, а на другите, мозъците им са промити с фалшива вина и дълг към тази утайка.
Drunken_Master написа:Нали го коментирахме вече това. Пределно е ясно, че Станка гони всички кадри на Гриша Ганчев за да може да си назначи само свои, та да се краде на воля. Останалото са глупости, дето не ми се коментират. Не може, да уволниш треньор, щото не бил научил българският, който е доказано вършещ работа и доказано спортистите надграждат под неговото ръководство. И то по техни думи.

Ако треньорът беше американец и се говореше на английски, пак ли така щеше да пишеш? Ама нали е руснак и няма проблем. Руското ни е по-важно от българското....
Последна промяна от Eminem на 07 сеп 2025 15:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: NOMER14

Мнениеот Der Schmarotzer » 07 сеп 2025 15:47

Странджата написа:Как да четем посланието на тази картина - майка и две сестри или три сестри. Ако е майка с двете си дъщери, то майката е България - т.е. Мизия, ако са три сестри, коронованата е пак Мизия ....

Павлович: "Разделена България": Три сестри: Коронованата е Княжество България, която е вдигнала ръка с молба за помощ е Източна Румелия(Тракия), а изоставената, която плаче е Македония.
Последна промяна от Der Schmarotzer на 07 сеп 2025 15:52, променено общо 2 пъти.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 07 сеп 2025 15:49

Drunken_Master написа:Нали го коментирахме вече това. Пределно е ясно, че Станка гони всички кадри на Гриша Ганчев за да може да си назначи само свои, та да се краде на воля. Останалото са глупости, дето не ми се коментират. Не може, да уволниш треньор, щото не бил научил българският, който е доказано вършещ работа и доказано спортистите надграждат под неговото ръководство. И то по техни думи.

Аз например, може и да не съм прав, но с чужденците трудът в детско юношеските школи отива на халос. И Станка се изказа в този смисъл. Същото е и с футбола, плачем за наши школи, а внасяме чужденци от кол и въже на килограм.
На мен лично ми е неприятно, когато някой незнаещбългарски печели медали и титли за България, това престижно ли е за страната ни, или антитакова?
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Левски”