1. Алкмаар НИ надиграха. Надиграване Е когато от две положения вкараш 2 гола и си тръгнеш със суха мрежа. Надиграване НЕ Е да биеш 15 корнера, да "обрулиш крушите" зад вратата и да държиш топката 90% от времето.
2. Преди години, когато трябваше да играем реванша с Ливърпул, един журналист попита Гонзо какво е настроението преди "мача на сезона". Той каза, че отбори като Ливърпул (съответно Брага, Алкмаар и т.н.) ВСЯКА седмица играят "мач на сезона". За тях всеки мач от шампионата е "мач на сезона". А ние играем 4-5 сериозни мача на сезон, през останалото време се шматкаме по терена и когато дойде Ливърпул ще играем "мач на сезона". Така НЕ СТАВА. Томислав каза навремето, че нашата лига е най-смешната в Европа. С мачлета в най-смешната лига пробив в ЕКТ не се прави.
ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- blue avalanche
- Контакти:
Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа
Абе, каквото и да си говорим, хората взимат златни медали на олимпиади, без никой да ги е чувал преди това, а нашите още се гордеят с участието си там. Това е манталитет. Играеш, биеш. Това е! При нас все има някакъв страх, да не надскочим себе си. Все постепенно трябва да стават нещата.
Halo написа:Първият гол за АЗ не беше от 100%-ва ситуация, защото най-ниския на терена го вкара и то след балонно центриране.
Напълно съм съгласен за мишото сърце на Марин, а и не само. За огромно съжаление, от школата на Левски излизат все такива плахи състезатели, не бих казал футболисти.
Да, първият им гол не беше 100% положение, но беше по-чисто от прословутите пропуски на Марин в ект. Абсолютно сам с глава отблизо и вратар в крачка. Само това, че не е фронтално го дели от това да е 100%-во(като на Сангаре в Унгария).
Мишите сърца са толкова зле, че пак успяват да са над раевата селекция. Андреев и Вуцов спрямо Маркович, Митков спрямо Охене и Марин спрямо Лими, Бали, Фабиени и Рилдовци. А за вторите плащаме сериозни суми. Цялата идея на чужденците трябва да е да са малко, но много добри и да вдигат класата. Не така мислят Сираков и Дани Бо, когато разкарат Марин ще можеш спокойно да се наслаждаваш на любимите си чернилки. Явно за теб те не са се изчерпали за Левски, винаги може още от тях.
Спечелихме каквото можеше като пари и коефициент тоя сезон, било то и с малко късмет. Сега е време да се концентрираме в домашните турнири, които винаги са били най-важни за Левски. Там ще се види какво може Веласкес, за щастие Тирето пак са се осрали и ни дават солидна преднина. Няма обаче никакво извинение другите отбори с по-малки заплати и публика да завършват пред нас и да ни отстраняват за купата. Всичко различно от 2-ро място и финал(или достойно отпадане от Разград) ще бъде провал.
metodito написа:realno написа:Не говоря само за последния мач, а по принцип. Пример, мъката ни да отбелязваме в селската ни лига.
От години "Левски" е много зле в атакуващ план. Мисля, че част от вината е на треньори, като Дельо, Хубси, Генчев, а сега и Веласкес. Всички те изповядват философията: по-добре да не получим гол. Вместо: "Сините в атака". На второ място са изпълнителите разбира се. Но при един Ясен, головете не ги вкарваше само Гарата.
Точно обратното е. Атаката до голяма степен се базира на индивидуалната класа по простата причина е, че се играе в 99 % от случаите при числено отстъпление на атакуващия и за да пробиеш трябва 1) да надделееш над пряк противник в единоборство/с дрибъл 2) да дадеш страхотен пас, с който да елимираш няколко защитници 3) да шутираш силно и точно през играчи. Всичко това му викат класа, която се забелязва от хиляди скаути по света и тези играчи са добре оценени. С Организация и тренировки Атака не се прави, защита да, там е обратното, понеже си с числено предимство може и много по-слаби играчи с добро заставане и добро подсигуряване да се справят.
Но аз искам да те питам колко топки изнесе Търдин във вчерашния мач, колко пъти се показа да получи топката от вратаря или Макун. Не ми се иска да напиша 0 за целия мач, но е близо до тази цифра. Понеже нали много високата оценка
ananas написа:Halo написа:Първият гол за АЗ не беше от 100%-ва ситуация, защото най-ниския на терена го вкара и то след балонно центриране.
Напълно съм съгласен за мишото сърце на Марин, а и не само. За огромно съжаление, от школата на Левски излизат все такива плахи състезатели, не бих казал футболисти.
Да, първият им гол не беше 100% положение, но беше по-чисто от прословутите пропуски на Марин в ект. Абсолютно сам с глава отблизо и вратар в крачка. Само това, че не е фронтално го дели от това да е 100%-во(като на Сангаре в Унгария).
Мишите сърца са толкова зле, че пак успяват да са над раевата селекция. Андреев и Вуцов спрямо Маркович, Митков спрямо Охене и Марин спрямо Лими, Бали, Фабиени и Рилдовци. А за вторите плащаме сериозни суми. Цялата идея на чужденците трябва да е да са малко, но много добри и да вдигат класата. Не така мислят Сираков и Дани Бо, когато разкарат Марин ще можеш спокойно да се наслаждаваш на любимите си чернилки. Явно за теб те не са се изчерпали за Левски, винаги може още от тях.
Спечелихме каквото можеше като пари и коефициент тоя сезон, било то и с малко късмет. Сега е време да се концентрираме в домашните турнири, които винаги са били най-важни за Левски. Там ще се види какво може Веласкес, за щастие Тирето пак са се осрали и ни дават солидна преднина. Няма обаче никакво извинение другите отбори с по-малки заплати и публика да завършват пред нас и да ни отстраняват за купата. Всичко различно от 2-ро място и финал(или достойно отпадане от Разград) ще бъде провал.
Тирето няма да са все така. Парите в един момент ще дадат качество. Там нашата надежда е смешният им Керкез. Поне за тази година. Но както имаше преднина, вече 2 точки профукахме. След нидерландското фиаско, ако загубим и от числото и нещата ще трътнат главоломно назад.
Serafim написа:Реално АЗ не ни надиграха. Разликата в класите си пролича, когато те вкараха двата си гола, а ние изпускахме при положението на Петков, плюс няколко грешни паса в наказателното поле, където се подаваше на посоки. Нямаше момент, в който да сме били смачкани, да сме загубили центъра, единия ни фланг да е бил направен смешен и тн, но такива отбори имат класата да си вкарват положенията. Било то и някой от по ниските им играчи да вкара с глава.
С оглед на това, не сме се изложили и Левски изигра нелош мач.
Това е абсолютно невярно. Надиграха ни напълно и тотално
-
- Контакти:
vvessel написа:Рупанов и той много дървено я пипа, завалията. Напомня ми на Спас Джевизов.
Извинявам се, че се меся в темата, но сравненията ви ми идват малко в повече, единият сравнява Хан Крум с Мъри, другият Рупанов със Спас Джевизов. Това не е никак коректно.
Do Something Different!
Българинът винаги си намира повод, що касае пиене и ходене по заведение. Манталитет и разбиране за живота.alexdb написа:rane написа:alexdb написа:Никой не ги е карал. Просто холандците винаги са играли силов футбол и са много добре физически подготвени. Когато се бранеха играеха с 9 в защита и имаха поне 5 човека в нак. поле. После преливаха много бързо и добре в атака. Нашите ако играят така 30 мин. после няма да могат да ходят.
Нашите не са научени да играят така! Ако ги учеха на такъв футбол, щяха да се научат и да тичат по 90 минути.
Ама са научени на пасчета по земя, на сигурно и на не повече от 10-а метра. Да не споменавам, че пасчетата са предимно назад и настрани...
Как да ги научат като те не правят нищо за научаването? Спомням си едно интервю на Зидан за това как протича седмицата му. Човекът обясни - треньорите седят и наблюдават тренировката като са поставили конкретни задачи (обикновено две на ден). След това разбор в който се анализира къде бърка, къде са слабите места и какво трябва да подобри. На тази база извън официалните тренировки следва самостоятелна, която набляга на отбелязаните слабости. Отделно самостоятелни кросове и във фитнеса, плюс лягане най-късно в 10 и ходене по заведения само по поводи. И тъй всеки ден. При нашите дали е тъй? Като го гледам таланта Митков (и други разни анорексични наши таланти) те с месеци не трябва да излизат от фитнеса.
Иначе и на живо съм го виждал. Преди години бяхме на някакъв семинар на Албена в началото на юни. Та там в хотела се засякохме с Бербанов, Велизар Димитров и Вальо Илиев. Бербатов беше направил първия си сезон навън. То картинката беше, че още в ранни зори беше на кросче по брега, после докато ние закусвахме вече беше на спортната площадка и си тренираше с топка. Следобедите нямаше мачле в което да не се включи, отделно във фитнеса и вечерен крос. Другите двама не излизаха от капанчето и цял ден лежане от кълка на кълка. Та това е разликата между нашите пишман ритнитопковци и другите
Същото ни спира и във футбола, а и в живота като цяло. Кофти възпитание и кофти манталитет!
Гледаме с минимум усилия да постигнем максимум ефект. В спорта това се получава много рядко.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
пак ще кажа и с това ще да свърша."
olfix написа:Тирето няма да са все така. Парите в един момент ще дадат качество. Там нашата надежда е смешният им Керкез. Поне за тази година. Но както имаше преднина, вече 2 точки профукахме. След нидерландското фиаско, ако загубим и от числото и нещата ще трътнат главоломно назад.
В дългосрочен план е ясно, аз говорех само за тоя сезон. Дано Черкез се задържи по-дълго, но той вече си свърши работата. Трудно може да искаме повече от него. В най-добрия случай ще изгуби още 5-6 точки преди да го изритат. Евентуално, ако фалират Спартак и да им анулират резултата с тях, може да направят нещо пролетта, но трудно за 2-ро място.
Но Веласкачо няма да го бъде само с равенствата, трябват много победи, а това е по-трудно като отмине еуфорията от лятото в ект. Костов го разбра ударно, всъщност сега има много прилики с оня сезон. Още ноември-декември вероятно ще знаем накъде отиват нещата, но сега поне имаме 1 място буфер в класирането, благодарение на тирейците.
- metodito
- Контакти:
drvasko98 написа:metodito написа:realno написа:Не говоря само за последния мач, а по принцип. Пример, мъката ни да отбелязваме в селската ни лига.
От години "Левски" е много зле в атакуващ план. Мисля, че част от вината е на треньори, като Дельо, Хубси, Генчев, а сега и Веласкес. Всички те изповядват философията: по-добре да не получим гол. Вместо: "Сините в атака". На второ място са изпълнителите разбира се. Но при един Ясен, головете не ги вкарваше само Гарата.
Точно обратното е. Атаката до голяма степен се базира на индивидуалната класа по простата причина е, че се играе в 99 % от случаите при числено отстъпление на атакуващия и за да пробиеш трябва 1) да надделееш над пряк противник в единоборство/с дрибъл 2) да дадеш страхотен пас, с който да елимираш няколко защитници 3) да шутираш силно и точно през играчи. Всичко това му викат класа, която се забелязва от хиляди скаути по света и тези играчи са добре оценени. С Организация и тренировки Атака не се прави, защита да, там е обратното, понеже си с числено предимство може и много по-слаби играчи с добро заставане и добро подсигуряване да се справят.
Но аз искам да те питам колко топки изнесе Търдин във вчерашния мач, колко пъти се показа да получи топката от вратаря или Макун. Не ми се иска да напиша 0 за целия мач, но е близо до тази цифра. Понеже нали много високата оценка
Ми поне за две-три се сещам.
Иначе няма как да отречеш, че Роси, Хубси, сега Веласкес, Генчев (донякъде), Петрович и не знам кой... изповядват по-дефанзивен стил на игра, с малко повече от нужното презастраховане. Последният, при който играхме агресивно беше Ясен. Хубси можеше с всеки да направи хикс. И с Милан и с Арсенал (Чапръчене). Роси беше италианец. При него помня два мача, в които играхме атакуващо. Вчера Бала краде топката, тръгва напред, то няма никой напред. За мен, вчера излязохме да клатим и на първо място с мисъл да не получим гол, а не да отбележим такъв.