ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

helic
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Мнениеот helic » 20 авг 2025 14:02

futbolqga написа:
helic написа:
futbolqga написа:Класика - кажи сега как първо се плаща главницата, а после лихвата по стандартен заем, отпуснат от банка ;)

този ви офтопик спор честно не го разбрах от самото начало :)

хем съм във финансовия сектор от има няма двайсе години :)

ОФТОПИК:
Тръгна от друга тема, където Странджата попита предварително внесените от клуба накуп пари по дълга към НАП дали са платили първо лихвата и сега ни остава главницата. Опитах се да му обясня, че внесените накуп пари за погасяване на просрочено задължение или стандартен потребителски кредит отиват винаги към погасяване първо на главницата (отвъд дължимата за съответния месец лихва) и чак след това към лихвата. Ама Манолката има друга теза, явно.

по принцип зависи от съответния договор.
Но стандартното при ПРОСРОЧЕНИ задължения е точно обратното - първо погасяваш лихвата по просроченото, после главницата.
Поне в Европа и България това е типичното и в общите условия на банките.
Винаги може да се договори и обратното, но с банка трудно.
При непросрочените, т.е. предсрочно погасяване е така, както си посочил в линка.
Ето ти извадка от общите условия на произволно избрана банка
В случаите на забава по т. 20.1., размерът на месечната погасителна вноска не се променя, но при постъпване на средства за плащането й, първа се погасява начислената към съответната дата лихва (договорен лихвен процент и надбавка за забава)

Извинете за офтопика на тази тъй важна мачова тема :)

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 20 авг 2025 14:03

blue avalanche написа:Само да припомня, че ние вече сме играли с Алкмаар. И ни спукаха гьона.
Иначе, само двама от играчите на Алкмаар струват колкото целия Левски. Това за феновете на Трансфермаркет.

А имахме отбор тогава, макар че Панов след счупването не бе същият. Бяхме излъгали Динамо Киев. Те имаха Златна обувка Кист и Метгод, който по-късно отиде в Реал. А с Нотингам го гледах във Варна. Лавина, писах го вече това, но явно си бил на рейс.
От мача помня, че второто бързо ни вкараха 3 гола, та пуснаха Барзов да задържа топката, за да не стане резилът по-голям.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 20 авг 2025 14:08

futbolqga написа:
tmanolov написа:
helic написа:
futbolqga написа:Класика - кажи сега как първо се плаща главницата, а после лихвата по стандартен заем, отпуснат от банка ;)

Аз и от малко повече - футбол Яга та е финансово неграмотен - как да му обясня, ме подобни на тези статии, дето ми дава, се пишат под моя диктовка ;) все едно, тук говорим за избора на националния - 35000 левскари на тези цени и в този отпускарски сезон с нашата игра и сус съперник тип Цволе, са повече от супер. А 1 милион лева отгоре чист приход при скъсан собственик, са невероятно постижение

Хахах, забавляваш ме. Ще видим къде ще се криеш другата година, когато излезе отчета. Ще изместиш "фалита" за към 2050-та г. сигурно :))

аз за Левски не знам, там е наистина трудно прогнозируемо за години напред, щото както може да ни излезе късмета и да натрупаме прилични приходи, така и при къса клечка може да се сбъдне черния му сценарий и ако секнат приходите, тогава гусин Мажоритаря да му припари под заголения гъз и всички вкупом тука да ревем. Ама футболът все повече е бизнес, а бизнеса винаги е поемане на риск. След после винаги се говори лесно.
Но пък съм си записал тука в теФтеря твърденията му за гръцки сценарий в националните ни финанси, и смятам, живот и здраве, след пет години, когато всички пишем дай боже пак в тоя форум, да му го припомня, щото помня като слон и съм злопаметен :) :) :)

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 20 авг 2025 14:09

NOMER14 написа:
blue avalanche написа:Само да припомня, че ние вече сме играли с Алкмаар. И ни спукаха гьона.
Иначе, само двама от играчите на Алкмаар струват колкото целия Левски. Това за феновете на Трансфермаркет.

А имахме отбор тогава, макар че Панов след счупването не бе същият. Бяхме излъгали Динамо Киев. Те имаха Златна обувка Кист и Метгод, който по-късно отиде в Реал. А с Нотингам го гледах във Варна. Лавина, писах го вече това, но явно си бил на рейс.
От мача помня, че второто бързо ни вкараха 3 гола, та пуснаха Барзов да задържа топката, за да не стане резилът по-голям.

и аз помня, че каза, че искаш да ни се паднат Алкмар, само за да получим възможност за отмъщение.
И силно се надявам отмъщението да е факт.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 20 авг 2025 14:11

futbolqga написа:
mikata написа:Холандците не са голям отбор за това интереса е по-малък.
Над 10к свободни места има.

Топ 5 отбор в Нидерландия, участвал на 1/16 финал в Лига Европа миналия сезон. Реал Мадрид ли трябва да дойде, за да напълним стадиона? Не смея да питам за колко души ни трябва стадион тогава, ако вземем предвид отборите, с които играем в първенството. Да не излезе, че трябва да оставим трибунки за 5-6 хил. души на Герена.

Айнтрахт си бяха отбор спрямо тези.
Скъпи билети,отпуски. Слаба игра може заради това.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 20 авг 2025 14:16

Ако 2-милионна София не може да напълни 20-хиляден стадион за какъв "отбор на народа" говорим изобщо?
И нямам предвид само ЕКТ.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 20 авг 2025 14:22

mikata написа:
futbolqga написа:

Топ 5 отбор в Нидерландия, участвал на 1/16 финал в Лига Европа миналия сезон. Реал Мадрид ли трябва да дойде, за да напълним стадиона? Не смея да питам за колко души ни трябва стадион тогава, ако вземем предвид отборите, с които играем в първенството. Да не излезе, че трябва да оставим трибунки за 5-6 хил. души на Герена.

аз бих го по-скоро отдал на отпуските.
Сега гледам в решителния мач за влизане в ШЛ с Киево, пак на национала, официална цифра 18К зрители. В началото на август!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 20 авг 2025 14:28

helic написа:
futbolqga написа:
tmanolov написа:
helic написа:

Аз и от малко повече - футбол Яга та е финансово неграмотен - как да му обясня, ме подобни на тези статии, дето ми дава, се пишат под моя диктовка ;) все едно, тук говорим за избора на националния - 35000 левскари на тези цени и в този отпускарски сезон с нашата игра и сус съперник тип Цволе, са повече от супер. А 1 милион лева отгоре чист приход при скъсан собственик, са невероятно постижение

Хахах, забавляваш ме. Ще видим къде ще се криеш другата година, когато излезе отчета. Ще изместиш "фалита" за към 2050-та г. сигурно :))

аз за Левски не знам, там е наистина трудно прогнозируемо за години напред, щото както може да ни излезе късмета и да натрупаме прилични приходи, така и при къса клечка може да се сбъдне черния му сценарий и ако секнат приходите, тогава гусин Мажоритаря да му припари под заголения гъз и всички вкупом тука да ревем. Ама футболът все повече е бизнес, а бизнеса винаги е поемане на риск. След после винаги се говори лесно.
Но пък съм си записал тука в теФтеря твърденията му за гръцки сценарий в националните ни финанси, и смятам, живот и здраве, след пет години, когато всички пишем дай боже пак в тоя форум, да му го припомня, щото помня като слон и съм злопаметен :) :) :)

Не са 5, напротив, точно 5 ще са годините на рахат, щото ще теглим кредити на корем и през инфлацията ще вдигаме изкуствено доходите и бвп, убивайки индустрията и разчитайки само на услугите. След това още 5 години ще има обвинения кой и зашо започна всичко и на 10-та година сме чаЛ по гръцки. То и преди ЕЗ беше предначертано от глупостите на комунистката кака кокорка, сега с ЕЗ само се ускори - Марк май уърдс. За съжаление, ако не стане чудо, Левски също ще фалира сетерис парибус
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 20 авг 2025 14:30

helic написа:
mikata написа:
futbolqga написа:

аз бих го по-скоро отдал на отпуските.
Сега гледам в решителния мач за влизане в ШЛ с Киево, пак на национала, официална цифра 18К зрители. В началото на август!

Тогава имаше още 2 фактора - пренасищане от евроуспехи и сравнително бедно население, което не иска да плаща за билети. Но да, киево откъм интерес са точно на нивото на АЗ
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 20 авг 2025 14:42

tmanolov написа:
helic написа:
futbolqga написа:
tmanolov написа:
helic написа:

Не са 5, напротив, точно 5 ще са годините на рахат, щото ще теглим кредити на корем и през инфлацията ще вдигаме изкуствено доходите и бвп, убивайки индустрията и разчитайки само на услугите. След това още 5 години ще има обвинения кой и зашо започна всичко и на 10-та година сме чаЛ по гръцки. То и преди ЕЗ беше предначертано от глупостите на комунистката кака кокорка, сега с ЕЗ само се ускори - Марк май уърдс. За съжаление, ако не стане чудо, Левски също ще фалира сетерис парибус

добреее, записвам си и местя таймера на десет години (за държавата ни де)
Съгласен? :)

Върни се в “Левски”