efbet Лига: Ботев (Враца) - Левски (София), Неделя от 21:15 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Dust
Контакти:

Re: efbet Лига: Ботев (Враца) - Левски (София), Неделя от 21:15 ч.

Мнениеот Dust » 18 авг 2025 11:34

Aronaks написа:но не и по отношение на отлагането и срещата с АЗ. Ами ако паднем в четвъртък? Какъв тогава ще е смисъла в отложения мач следващата седмица.

Точно за това са неизвестните и трябва да се вземат трудни решение. Все пак първенството е дълго, докато мачовете с АЗ са само два и в тях право на грешки няма. Какво ще се случи в четвъртък никой не знае, но пък до реванша ще мислят само за него, а за не гостуване в Пловдив. Така мисля аз и това е мнението ми, което неозначава, че е меродавно, правилно и т.н.
Aronaks написа:Шансът да отстраним АЗ е минимален, докато битката за титлата е съвсем реална и там трябва да бъде съсредоточено всичко.

Лудогорец също ще губят точки и това не го казвам защото мачът им вече е минал, а защото този сезон за мен са по-слаби от предишния.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 18 авг 2025 11:40

realno написа:
Загубените точки са факт. Но ислям да коментирам един друг въпрос. Според някои Хулио е трябвало да започне със титулярите вместо да ги пуска през второто полувреме. Аз питам: кога ще са по - ефективени те, когато играят срещу отпочиналите им титулярите от началото или срещу вече изморените им смени, които със сигурност не са толкова добри като титулярите им? От къде са толкова убедени, че титулярния ни състав ще вкара бързо и лесно две гола и после ще си цъкат за забавление? Според мен Хулио взе правилното решение, че пусна титулярите почти в началото на второто полувреме и същите тези титуляри имаха достатъчно време да направят това, което някои предполагаха, че ще направят през първото полувреме и то срещу вече изморен противник.

Да, според мен Хулио трябваше да започне с титулярите. При възможност трябва да започва така във всяка една среща.
Според мен титулярите биха били по-ефективни през първото полувреме, защото спокойно ще могат да разгърнат играта си. Докато пуснати след почивката под напрежение и натиск има по-голям шанс да се скъсат да грешат или в бързината да се случи някоя тежка контузия.
Не случайно в последните няколко мача започнати с резервите имаше ясни сигнали, че не трябва да се продължава с това.

На мен ми е ясно, че форумните адвокати от 15 години имате цял репертоар от заучени и добре подготвени оправдания за всеки неуспех и резил. Ако имаше как да се прехвърля 10-15 години напред в бъдещето и този форум съществуваше, а всички бяхме живи и здрави, вие пак щяхте да пишете абсолютно същите неща.
Не ми се навлиза отново в тази тема, но на моменти тази масова славизация е отвратителна и срамна за гледане...
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 18 авг 2025 11:54

Highlander написа:Ключов мач за целия сезон на Левски. Победата беше абсолютно задължителна. Сега ще се скапе и тонуса, и настроението на отбора, като това нещо ще се пренесе и в мача ни в четвъртък, което може да има фатални последици. Отделно и след грешката на делиорманци, да направиш същата грешка веднага след тях е престъпление.

Не е престъпление, а славизация! Ако и след този нареден от г.з. и неговите господари мач не светне ламБата, значи си заслужаваме славизацията изцяло. Жалко или пък не - повечето фенове са славизирани вече и всичко е точно.
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 18 авг 2025 11:54

koisa написа:
realno написа:
Загубените точки са факт. Но ислям да коментирам един друг въпрос. Според някои Хулио е трябвало да започне със титулярите вместо да ги пуска през второто полувреме. Аз питам: кога ще са по - ефективени те, когато играят срещу отпочиналите им титулярите от началото или срещу вече изморените им смени, които със сигурност не са толкова добри като титулярите им? От къде са толкова убедени, че титулярния ни състав ще вкара бързо и лесно две гола и после ще си цъкат за забавление? Според мен Хулио взе правилното решение, че пусна титулярите почти в началото на второто полувреме и същите тези титуляри имаха достатъчно време да направят това, което някои предполагаха, че ще направят през първото полувреме и то срещу вече изморен противник.

Да, според мен Хулио трябваше да започне с титулярите. При възможност трябва да започва така във всяка една среща.
Според мен титулярите биха били по-ефективни през първото полувреме, защото спокойно ще могат да разгърнат играта си. Докато пуснати след почивката под напрежение и натиск има по-голям шанс да се скъсат да грешат или в бързината да се случи някоя тежка контузия.
Не случайно в последните няколко мача започнати с резервите имаше ясни сигнали, че не трябва да се продължава с това.

На мен ми е ясно, че форумните адвокати от 15 години имате цял репертоар от заучени и добре подготвени оправдания за всеки неуспех и резил. Ако имаше как да се прехвърля 10-15 години напред в бъдещето и този форум съществуваше, а всички бяхме живи и здрави, вие пак щяхте да пишете абсолютно същите неща.
Не ми се навлиза отново в тази тема, но на моменти тази масова славизация е отвратителна и срамна за гледане...

С играчи от трета дивизия титла не се печели. С мърди като Марин Петков също. Титла се печели с класа и воля и постоянство. Този отбор няма никакви шансове за титла, но се вижда ясно кои играчи имат такава класа и след два три трансферни прозореца, ако се привличат подобни на Вуцов, Макун, Кирилов и се развиват играчи като Рупанов е възможно вече и да има отбор, способен първо ментално да се бори за титла. Ако...Вчера Рилдо ми скъса нервите, но как пък Марин веднъж не потърси той позициите на Рилдо да отправи удар.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 18 авг 2025 12:20

Срещу числото и отбора от Илиенци също ще загубим точки.
Нивото на играчите е много ниско.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 авг 2025 12:29

drvasko98 написа:
metodito написа:Поначало, когато един отбор почва да приоритизира едни мачове пред други, започва да губи. Тя нивата, че е дълга, дълга е, ама да не се счупи ралото още в началото. Евентуални издънки в гостуванията ни в Разград, Варна, Кърджали и Пловдив, трябва да се компенсират от победи във Враца и подобни. Чувал съм от самите футболисти, че сгъстения цикъл им харесва. Положителното е, че нямаме мач между двата с АЗ, че и там щеше да има издънка.

Много малко са отборите, които изиграват 11 мача за 36 дни, вкл. тези, за които цъкаме от възхищение. Ефбет е слабо първенство, но се играе силово на ниви и то още от лятото и без силов нападател всеки мач е потенциално 0-0, а ние този резултат го можем. Това са реалностите, ако някой очаква друго.

Аз нямам големи очаквания. За мен програма-оптимум пред Веласкес миналия сезон беше второ място и Европа. Той го изпълни. Сега да ти кажа нямам очаквания/изисквания към него. Назад написах за няколко футболисти, които не прибавят никаква стойност. Ако бъдат махнати и на тяхно място дойдат някакви нормални футболисти (не казвам "качествени" или "класни"). Просто да се намери някой, който ще допринесе повече от Фабиен или Лима, не е въобще трудно.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 авг 2025 12:39

mikata написа:Нивото на играчите е много ниско.

Спрямо кого е ниско нивото? Спрямо физкултурниците треньори или бонгобонговците на Враца? Ако имаш предвид спрямо Брага... По може да се съглася. Но и там нещата бяха на кантар общо взето.
"Левски" играе един доста грамотен футбол всъщност, а "нивото" въобще не е "много ниско". Не знам защо го повтаряш. Значи пълни тактически неграмотници, mikata, не могат да играят грамотен футбол. Рилдо е пълен тактически неграмотник например. Хваща топката и първата му мисъл е да боци, а не да подава.

Air_Smuggler
Контакти:

Мнениеот Air_Smuggler » 18 авг 2025 12:48

Всички имахме тегаво чувство и кофти предчувствия за този мач, само Дон Хулио явно е нямал... е, и футболерите.
Наистина топката не пожела да влезе, и както казвахме навремето "ние сме моралните победители", въпреки, че мазното им треньорче подскачаше и размахваше юмруци, все едно е партизанин, освобождаващ Враца...

Да, и Лудогорец ще губят точки, но пък те имат по-здрав финансов и съдийски гръб. При равни други условия, това ще е решаващо. Разбира се, ако сме 9-10 точки напред, Кабака да го играе едновременно и главен и двамата странични, няма да има значение.

Както и да е, станалото-станало, такъв ни бил късмета, и това не са само думи, КЪСМЕТА НЕ БЕШЕ С НАС.
САМО ЛЕВСКИ !

П.П. - А представяте ли си ако опраскаме калмарите с едно 2:0 в четвъртък, а ?! :-))

Aronaks
Контакти:

Мнениеот Aronaks » 18 авг 2025 12:53

Лудогорец имат и по-качествени футболисти, не само съдийски гръб и огромни финансови възможности. Те тепърва ще играят все по-силно, докато при нас това беше върха. Без сериозни попълнения нищо няма да стане, но със скъсаняк и лъжец за Мажоритарен собственик, друго не може и да се очаква.

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 18 авг 2025 13:02

koisa написа:
realno написа:

Твърдо съм на мнение, че трябва да се започва с титулярите такива мачове. Съперника да бъде натиснат с висока преса, да бъде пробит и влезе ли един гол, подобни мачове стават супер лесни. Тия негодници от Враца щяха да се поотворят, да им мушнем втори гол, след това пускане на резервите и максимално намаляне на темпото. Веднъж стомната за вода със Септември, втори път със Славия, на третия се счупи точно със сателита на тирето. Със Спартак Варна нещата се получиха, защото първото полувреме игра Жоро Костадинов, вместо Мислович, и от първата минута имахме централен нападател. Съжалявам, но от Мислович не става нищо, и благодарение на него и Лима все едно играхме първото полувреме с двама човека по-малко. Ужасяващо слаб Рилдо, който пак с положения, които е по-трудна да пропуснеш отколкото да вкараш - и тоя неможач беше оставен до края. Ще се запомни и с едно изпречване пред Цунами, който щеше да отправи бомбен шут с левия крак, но Рилдо му попречи и може би предотврати гол. Трагични Митков и Фабиен. Митков мястото му е в точно отбор като този от Враца. Червената лампа светеше много силно, и беше въпрос на време да се издъним, разбира се, в наш стил точно в най-неподходящия момент. И това не го прави само Веласкес с резервите, всички сме го виждали да го правят и най-големите отбори в Европа, които също обикновено се дънят брутално, когато приложат тази тактика. За мен трябва да се натисне яко в началото - не в края на мача. Така шанса за успех е стократно по-голям.

Върни се в “Левски”