Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Re: Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Мнениеот noo » 12 авг 2025 14:11

helic написа:
noo написа:
helic написа:
noo написа:Да играеш с един централен нападател, а да имаш трима не е много удачно, да не използвам по-груба дума. На позицията имаме Рупанов, Сангаре и фалшива девятка. В краен случай ще се вземе от юношите. Всеки левскар иска да имаме трима зверове, дето да правят по 20 гола на сезон, но това е някаква фантастика.

добре, ама ето ти я сегашната ситуация - Сангаре контузен, ползваш Рупанов и при негативен резултат и ако трябва да обръщаш мача правиш какво? Бър-бър-бър?

По твоята логика трябва да имаме минимум 33 играчи. А голове да правят е разрешено и на другите играчи - не само централните нападатели. Ако Рупанов няма ден, то ще вкара някой друг.
Реал не може да си позволи да има повече от 8-9 защитника, ама ние сме Левски и задължително трябва да се подсигурим при всички негативни обстоятелства.

централния нападател е ключова позиция във всеки един футболен отбор.
Нали за нападател говорим в момента, не за защитници?

Те и за вратаря казват, че е ключова позиция - добър вратар, половин отбор. Същото важи и за ДХ, за плеймейкър, за ЦЗ и т.н. Футболът е колективен спорт, всеки пост е важен. Ние нямаме пари да купим поне един топ ЦН, а ти искаш да имаме трима.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 12 авг 2025 15:13

helic написа:централния нападател е ключова позиция във всеки един футболен отбор.
Нали за нападател говорим в момента, не за защитници?

За щастие, при Веласкес вкарвачите не са единствено деветките.
Марин е във форма и явно няма да бъде продаден (слухът, че включването му за мачовете с Брага е разтурил сделката, май ще се окаже верен). Сега как играе или не играе, дали го харесва някой или не, важно е, че вкарва. Ради вкарва. Имаме още двама човека, които се предполага, по тактиката на Вельо, че трябва да вкарват - Бала и Лима. За съжаление, първият е в лоша форма, вторият толкова си може. Фильо се надявам, но май...Тоест, с тактиката, с която играе треньорът тези, които трябва да вкарват съвсем не са само Сангаре и Рупанов. А да, забравих и Фабиен, но той е такава щета засега, че мани-мани.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 12 авг 2025 15:18

mrw8 написа:
metodito написа:
rane написа:
metodito написа:За съжаление, ръководствата на "Левски" имат богата история с вършенето на безсмислици. Мустафата е много полезен играч между другото. Да, не очаквай от него 15+ гола, но увлича защитата, движи се много без топка. Аз като дойде в началото го "сър"-освах. След това по едно време ме разочарова. И сега пък много си ме кефи. Нищо, че не е нито Робърта, нито Гарата.
Робърта някъде мернах, че е свободен агент. Поне преди 1-2 седмици беше.

Беше грешка да го продават. Ей този беше вкарвач. Въобще, от холандците, които са идвали при нас, малко са били ментета. Само за Слори се сещам.

За каква грешка пишеш, при положение, че тогава погнаха Черепа и нямаше пари. Заплатите се плащаха, колкото да не разтрогне някой.... Всичко каквото можа се продаде, а от този отбор най ми харесваше Спиерингс. Въобще не беше планирано да се продава Робъртс, а обстоятелствата го наложиха.

Прав си. Забравил съм.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 12 авг 2025 15:29

csimoen2 написа:
Извинявай, че ще ти го кажа, но именно АКО влезем причината ще е Веласкес, да напишеш обратното е леко казано несериозно. :)

Само с това, че остави всички титуляри да почиват преди реванша в Португалия ти говори само едно - човека не беше отписал ЛЕ, напротив, именно той иска и до момента го прави, е да се надиграва с всеки отбор, според моментните ни възжмонисти.

Значи, аз съм написал какво мисля за него:
Той е много интересен треньор, много интелигентен човек, в час е с модерните тенденции
. Много ясно, че АКО влезем, той ще е с най-голям принос. Но пр мача с Беер Шева тук имаше едно двойно подсигуряване сякаш. А дузпите, както казват, са рулетка. Можеше сега да играем само за вторвенството. Макар че не се знаеше, ако беше излязъл да "мачка", дли Беер Шева нямаше да си решат срещите още в София. Малко в частта с подсигуряването ми прилича на Роси и Хубси.
П.С. Надявам се след вече толкова ръководени срещи от Веласкес да са разбрали много от тези, които говорят как Разград ни били дали оная победа, не са напрягали и тъ нъ, че са сбъркали. Още тогава се видя, че Веласкес е трудолюбив и си пише старателно домашните. Изиграхме мача умно, без излишна емоция в стил "Фърлайте телата".

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 12 авг 2025 15:40

Гледам го новото момче с което сме подписали договор - Стивън Стоянчов. Дали пък той няма да е бъдещият ни ЦН мечта!?
На снимката до Борето е с едни 10-а сантиметра над него, сиреч е близо 2 метра. Има и отлична физика за 18 годишен(другия месец ги навършва). Статистиката също му е добра в юношеските отбори. Има вид на хладнокръвен убиец. Изглежда, като добра бъдеща 9-ка.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 12 авг 2025 15:56

И аз това смятах .
Поне 1,95.
Някой има ли впечатления на живо?
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 12 авг 2025 16:01

rane написа:Гледам го новото момче с което сме подписали договор - Стивън Стоянчов. Дали пък той няма да е бъдещият ни ЦН мечта!?
На снимката до Борето е с едни 10-а сантиметра над него, сиреч е близо 2 метра. Има и отлична физика за 18 годишен(другия месец ги навършва). Статистиката също му е добра в юношеските отбори. Има вид на хладнокръвен убиец. Изглежда, като добра бъдеща 9-ка.

Дано!
Няма как да сме доволни от юношите ни. За добра работа трябва да се счита, ако всяка година поне двама от тях са готови за първия отбор. Даваш ги под наем, подобно на Рупанов и след завръщането им да си сигурен, че ще конкурират титулярите.
А какво наблюдаваме? Юношите ни все са в челните места на класирането, а повечето идвайки в първия отбор не стават. Треньорите на школата не трябва да наблягат на класиране, а да се концентрират към няколко от състава. Отборът от 80-те години трябва да е за пример - от всеки набор по няколко футболисти влизаха в първия състав.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 12 авг 2025 17:54

Македонският защитник днес е разтрогнал с унгарците, има официално съобщение от клуба. За без пари ми се струва екстра трансфер.

Потребителски аватар
Kris_men2000

Мнениеот Kris_men2000 » 12 авг 2025 21:21

Стивън Стоянчов е следващият Чиликов. И за да няма пак недомлъвки той не е наш юноша макар и дошъл в отбора на Левски чрез 2018г. Аман от наши юноши. По добре такива прешълци отколкото сини млека цицали Левски.15 години и после избягали в Делиормана или тирето без тире.
Левски е като заспал вулкан.Стои си там горе на върха величествен,кротък и заспал.Но изригне ли всички горещо се молят на Господ да ги пощади. БОГ ПРОЩАВА НО ЛЕВСКИ НЕ.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 13 авг 2025 11:20

...Македонският защитник днес е разтрогнал с унгарците, има официално съобщение от клуба. За без пари ми се струва екстра трансфер.

Няма такава схема за "без пари", тая лъжа и тъпотия я наложи един подлец и комисионер от село Плоски, за да се издига в очите на червения и не особено умен плебс, докато смучеше комисионни и кеш под масата до посиране. Изумително е, че минава и пред левскарите...

Явно трябва да се обясни схемата, ще пробвам с произволен и импровизиран, но в никакъв случай много далеч от реалността пример: Футболистът Ритнитопковски струва 300 000 в произволна валута. При трансфер клуб <->клуб, купувачът ще трябва да плати приблизително 300 000 + 80 000 ("на ръка" на футболиста) + 20 000 ("на ръка" на агента). Тоест, купувачът трябва да кихне 400 000.
Ако Ритнитопковски обаче е свободен агент, най-вероятно сделката ще протече така: Купувачът ще плати 160 000 на ръка на играча и 40 000 на ръка на агента. Тук го има елементът на номера и фасони от страна на футболиста, за да бъде освободен.
Извод: Във втория случай футболист, агент и купувач са много по-доволни. Първите двама ще вземат повече пари на ръка, а купувачът ще плати два пъти по-малко. Продавачът очевидно го духа, но в това няма нищо незаконно, в съвременния футбол е популярен подход.

Сега, добре помислете с какви очи плюете и кълнете играчите на Левски, докато не искат да преподписват, а предпочитат да бягат като свободни агенти, след като толкова доволно потривате ръце, когато пък ние привличаме играчи по същата схема.
Последна промяна от TristaNNN на 13 авг 2025 12:19, променено общо 1 път.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Левски”