Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

rane
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот rane » 02 авг 2025 22:11

Привържениците на Локо Пд гледам са закрили припоците с траспарант " Хубава работа, ама циганска".
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 02 авг 2025 22:21

Жалка циганска

Изображение
САМО ЛЕВСКИ!

Dani Kiki
Контакти:

Мнениеот Dani Kiki » 02 авг 2025 22:23

damyanov1963 написа:73-та и 74-та имахме касетофон Саньо и брат ми беше записал Мейд ин джапан на Пърпъл и Суийт фриидам на Юрая хиип, никой не е дошъл да ни тараши.

Не се изкарвам репресиран, просто пиша това което съм преживял. Голяма е разликата между провинцията и София по онова време. 1976 и аз записах доста неща от един софийски братовчед, след като намерихме касетки в ЦУМ. И вече бях номер 1 сред приятелите-рокаджии в родния град. Колкото до печатите и късите поли, поне в моя град ги е имало в началото на 60-те. Лично съм виждал как милиционерите водят брадати и дългокоси в бръснарницата, стригат ги и ги карат сами да си плащат. Това някъде 1967/68 година.
realno: Бройчо сега се оплаква като клиент изпуснал евтино олио? :)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 авг 2025 22:31

Dani Kiki написа:
damyanov1963 написа:73-та и 74-та имахме касетофон Саньо и брат ми беше записал Мейд ин джапан на Пърпъл и Суийт фриидам на Юрая хиип, никой не е дошъл да ни тараши.

Не се изкарвам репресиран, просто пиша това което съм преживял. Голяма е разликата между провинцията и София по онова време. 1976 и аз записах доста неща от един софийски братовчед, след като намерихме касетки в ЦУМ. Колкото до печатите и късите поли, поне в моя град ги е имало в началото на 60-те. Лично съм виждал как милиционерите водят брадати и дългокоси в бръснарницата, стригат ги и ги карат сами да си плащат. Това някъде 1967/68 година.

Аз лично не съм виждал, но това са били самоинициативи на комунистическите натегачи. Както и незнам някой пострадал от разказване на политически вицове, а си ги разказвахме съвсем свободно. Бай Тошо след като го свалиха беше гост на Кеворкян, той го попита за вицовете срещу него, верно ли че имало слушалки, които са му ги донасяли, а той каза същото, че разни натегачи му ги разправяли сутрин докато си пиел кафето да го разсмиват.
Интересно, как Радой Ралин оцеля при комунизма.
Той казваше, че много от епиграмите му били измислени от други, които ги приписвали на него
Признавам си, че на 11 ноември казах в работата една моя, която си измислих, уж че била от него и ефекта беше доста впечатляващ, а тя беше - Голяма катаКЛИЗМА в лагера на социализма.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 авг 2025 22:59

След Хелзинки'75 светът се промени. Белият свят - Европа + САЩ, Канада.
Кис си бяха забранени по държавното радио, но в провинцията брат ми си ги имаше, записани в градското студио.
В края на 70-те нахлу и Диското, появиха се дискотеките (младите да правят разлика от чалготеките на ИТН). Това бе възможно и от преминаването от грамофони през магнетофони към касетофони. Магнетофон Юпитер го имаше в училище във всеки кабинет по чужд език. Някои съученици си имаха от чужбина от роднини йасетофони Хитачи. Много късно (в средата на 80-те) братовчед ми си купи ГДР касетофон, брат ми - ВЕФ. Еднокасетъчни разбира се. Но дойде Демокрацията и аз 91-ва или 92-ра си купих Панасоник стерео двукасетъчен с отделящи се тонколони. Техниката се развиваше и още се развива динамично. Всеки 10-20 години нещо се променя. Няма да давам пример с телефона с шайба и смартфоните.
А някои момченца реват, че нашите заводи фалирали и били продадени за жълти стинки. Алоу, вече няма платки с транзистори, а с миниатюрни чипове. Прогрес, какво да го правиш, но това е материалното. Духовното загива...

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 авг 2025 23:00

От социализма да преминем към реалността - Какво става с ултиматума към Керкенез.
Това прелетна птица ли е м/у другото?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 авг 2025 23:02

Радой оцелява преди 9 септември и като член на Партията оцелява и след Девети. Е, има си там някакви нелитературни псевдоними, но да не ровим.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 авг 2025 23:03

damyanov1963 написа:От социализма да преминем към реалността - Какво става с ултиматума към Керкенез.
Това прелетна птица ли е м/у другото?

Налага се да гледам Каузата, че да видя след мача им какво е казал Керкенеза.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 02 авг 2025 23:03

Dani Kiki написа:
Halo написа:Трагична работа. Чочев извиква още преди да се е блъснал в играча на Добруджа, а съдията се е навел и само чака тоя вик. Дори ми се струва, че свири нарушението още преди да е станало. Не може един главанак да тръгва с топката и да се блъска в първия срещнат, без да има никакви шансове нито за удар, нито да стигне до нея и да получава дузпа. Защитника няма какво да направи, онзи се блъска в него. Вярно е, че посяга с крак, но и Чочев си повежда силно топката, която отива в друг играч на Добруджа, т.е. той вече я е загубил.
Дузпата би трябвало да се свири за сериозно нарушение, при което се предотвратява гол или пас към свободен играч, а не всяка игра с ръка, бутане, леко препъване и т.н. То така може да се свирят и по 20 дузпи на мач.

Това е Национална кауза, пич!

Ако така продължават да им свирят тия и 50 години никой няма да ги бутне от първото място. И ние да си имаме абонамент за всеки тегав мач за дузпа или ч.к за противник и нас няма да има кой да ни бие

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 авг 2025 23:10

На Добруджанец не им бе позволено да бият Делиормания.

Върни се в “Левски”