honda написа:[q
Извинявайте, че се намесвам в дискусията ви, но не мога да се сдържа. За мен и двамата сте прави .
Разбира се,че много по-устойчив модел е да произвеждаш домати и след това да си ги консумираш и да ги продаваш. Но винаги когато произвеждаш нещо има по-голям риск отколкото да прекупуваш отделно първоначалната инвестиция е доста сериозна ,, времето на възвръщаемост на инвестицията е много по-дълго.
Но да се върнем км нашия Левски и да оставил производството на доматите на земеделските производители ;)
Несъмнено възможно най-добрия път за развитие на Левски е изграждането на силна школа и производството на собствени кадри . ...
Разбира се със земеделската продукция - собствено производство - винаги има рискове. Предвид климатичните обстоятелства не може да пльоснеш разсада тей така на слънцето. Шиваните киселинни дъждове да го валят, прежурящото слънце на 43 градуса да го бие. Трябва да го поливаш, но да внимаваш да не го преполееш, щото после това къде го ядеш е някаква каша. С това трябва да се заемат, да наемеш, хора, където са отглеждали реколти домати в годините назад успешно. А не като мен, къде първите ми два опита бяха пълен провал. После разбраха, ама келфайда. Тука са требе агрономи с опит. Скъпо е, ама е отблагородяващо. Помежду другото, няма лошо да си купуваш домати от доказани производители. Аз като ходя на пазар купувам от едни баби едни грозни, неугледни домати от по 600-800 грама единия. Чужда продукция. Е, няма такава сладост. Аз такива не мога да произведа и след 20 години. Некадърен съм. Хем купувам от тях домати, хем и ноу хау от тях вземам. Няма лошо. В крайна сметка се храня здравословно, червата са ми в добра кондиция и здравословно съм много по-добре от онези къде се тъпчат само с турски домати. Нали, всичкото това го възприемай преносно, което написах. Извинявай за уточнението.