Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Мнениеот metodito » 15 юли 2025 18:33

noo написа:Всеки нов треньор трябва да има право на не повече от един трансфер по негово усмотрение - и то ако можем да си го позволим. Иначе какво се получава? Всяка смяна на треньора води със себе си и смяна на състава.

Два да са. Ей оня испанец де докара Аньете и Бедоя, баси футболистите доведе.

На линия
Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 15 юли 2025 18:46

metodito написа:
noo написа:Всеки нов треньор трябва да има право на не повече от един трансфер по негово усмотрение - и то ако можем да си го позволим. Иначе какво се получава? Всяка смяна на треньора води със себе си и смяна на състава.

Два да са. Ей оня испанец де докара Аньете и Бедоя, баси футболистите доведе.

За мен и двамата не ставаха. Може би не е случайност, че тогава се борихме за 7-мо място.
Затова съм твърдо за един.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 15 юли 2025 19:31

metodito написа:
mikata написа:Ради Кирилов и Луков трябваше да ги привлечем преди 5-6 години.

Важното е, че са тук. Инак и Алекс трябваше преди толкова.
Мен Ради много ме радва. Само се надявам Хулио да не прилага тая тактика с обърнатите крила постоянно. Нито Марин се чувства комфортно от дясно, нито пък сякаш на Ради му е от ляво мястото.

Това не знам как не спираш да го повтаряш постоянно. Явно упорито вярваш в това, че обърнатите крила са нещо непродуктивно във футбола. Да, не е за всеки отбор тоя тактически прийом, да не става всеки играч да играе от обратната страна на силния му крак, особено ако не може да се надиграва един на един и да преодолее противник (както например Марин не умее това, но пък като цяло има добър удар от дистанция). Тактиката е според наличните футболисти. Или пък ги учиш на това, което искаш, като треньор. Марин откак е пробил в първия отбор играе почти винаги, като дясно крило. Не знам колко треньори са се сменили от тогава. Ради Кирилов има над 230 мача като ляво крило...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 юли 2025 19:40

metodito написа:Мен Ради много ме радва. Само се надявам Хулио да не прилага тая тактика с обърнатите крила постоянно. Нито Марин се чувства комфортно от дясно, нито пък сякаш на Ради му е от ляво мястото.
Добре де, и двамата казват, че любимата им позиция е на "обърнато крило"/флангови нападател.
Демек, те не искат да тичат като житни бегачи по тъча и да центрират... Към, кого ?
Това са играчи с добър удар.
А футболът към момента е такъв, че имаш два пъти повече шанс да отправиш удар, ако влезнеш от фланга навътре, от колкото, ако продължиш по крилото, където противниковият бек, единият вътрешен халф и единият централен защитник, ти оставят единствената опция - 'фърли я към наказателното". :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 15 юли 2025 20:15

ananas написа:
honda написа:Би ли посочил източника на информация за статистиката на Бала и Лима преди да дойдат в Левски?
... Най-вероятно асистенциите му са много повече от това, което си посочил ... Освен головите пасове , се броят и пасовете преди головия пас . Статичните положения са едно от най-силните оръжия в съвременния футбол...Бала има участие в 30 от головите атаки на Левски през миналия сезон ,повече от който и д е друг футболист на Левски. Желанието на Генчев да бъде освободен буди само недоумение. Без Бала ,Генчев нямаше да остане треньор до декември. Между другото разликата във възрастта на Бала и Стаси е ... 3 месеца.
Много добре познавам качествата на Панайотов , Краев и Ил.Стефанов - те са наши юноши и мнението си за тях съм го написал преди да са изиграли и 1 минута в официален мач за първия отбор на Левски и се оказах прав.
От останалите единствено Боби Цонев според мен може да ни полезен и донякъде Св.Ковачев и Вутов .
От нападателите - и в момента имаме 2-ма тежки ЦН . Кой от споменатите от теб е по-добър и по-перспективен от Рупанов според теб? Само за протокола М.Илиевски не е българин .

Информацията е от наличните сайтове за статистика. Много ясно,че там не фигурират всички селски мачове и за нивата под Серия Ц е по-оскъдна. Аз гледам какво пише, а не предполагам колко би могъл да има.
Официално се броят голове и асистенции. Вече в професиналните бази данни, за които се плаща абонамент, има най-различни неща, но няма откъде да изсмучеш статистика, която да ме остави супер впечатлен от Бала, все пак имам очи. Той има 2 асистенции от игра като едната е пас назад около центъра към Алдаир, който сам си проби и вкара на Локо Сф. Велик принос, велико "участие" в атаката! На Марин на същия стадион му отмениха редовен гол срещу Септември примерно, има и такива аномалии.
Статичните наистина са много важни, затова ме е яд на съсипването им от Хулио. А за биенето им Марин е на почти същото ниво като Бала, просто изпълнява по-рядко.
Бала "имал участие", Генчев "нямало да е треньор без него". Смехотворни твърдения, второто поне можеше да се докаже, но Раев не го допусна, защото знаеше вероятния отговор и побърза да го махне преди да завърши 2-ри и да станат още по-неудобни нещата.
Разликата във възрастта е 3 месеца и е в полза на Иванов, а с Лима е доста повече. Стаси е по-полезен от двамата взети заедно и щеше да е много по-евтин от тях, ако го бяхме взели навреме.

Какво ти е било мнението и колко си бил прав?

За останалите ти казах, че са само свободните това лято и всичките биха ни свършили работа, просто не всички са за титуляри. Някои са по-скъпи и нереалистични, други не са. Раев явно никого не може да убеди да дойде в Левски, а по-скоро няма желание.
Вутов има почти същата статистика в Спартак, каквато е на великия Бала в Левски, но пък не струваше 150-250 хил. еврака.
Сангаре трябваше да се шитне при първа оферта зимата и да се замени със свободен нападател през лятото.
Целият смисъл на чужденците е да са много по-добри от българите и да вдигат класата. Бала не е по-добър от Стаси, Русев, Вутов, Цонев, Кирилов. Иначе нямам против да го имаме в отбора, просто не за тяхна сметка.

Илиевски не бил българин. Браво, македонисте! Груев, Александров, Михайлов може би също не са! Важното е хартиения паспорт, а там пише, че Цунами играе хоро и пече баници, бъдещето е светло! Наздраве, Раев, удриииии!

Между няма информация и " има 1-2 асистенции на сезон" има много сериозна разлика.
Решението Стаси да не се завърне в Левски е на ....Мъри. За мен това решение е правилно, посочил съм по какви причини . Без да мога да се сравнявам с него , ако аз бях на негово място бих постъпил по същия начин.
Вече написах ,какво ми е било мнението за Ил.Стефанов, В.Панайотов и Адр.Краев- не върви да цитирам себе си. Ако те интересува ,мненията ми са във форума ,не е толкова трудно да бъдат намерени.
Защо Стаси , Г.Русев , братята Цоневи , Здр. Димитров , Д.Костадинов не са в Левски може да попиташ Мъри. В интерес на истината и аз да бях също Здр.Димитров, Д.Костадаинов и ГРусев нямаше да са в Левски по причини извън терена.
Цитирания от теб М.Илиевски не е български гражданин и заема мястото на играч извън ЕС .
Аз лично не деля футболистите на Левски на българи и чужденци ,ако зависеше от мен биха играли тези ,които са най-полезни за отбора.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 15 юли 2025 20:37

THE G.A.M.E написа:
metodito написа:Мен Ради много ме радва. Само се надявам Хулио да не прилага тая тактика с обърнатите крила постоянно. Нито Марин се чувства комфортно от дясно, нито пък сякаш на Ради му е от ляво мястото.
Добре де, и двамата казват, че любимата им позиция е на "обърнато крило"/флангови нападател.
Демек, те не искат да тичат като житни бегачи по тъча и да центрират... Към, кого ?
А футболът към момента е такъв, че имаш два пъти повече шанс да отправиш удар, ако влезнеш от фланга навътре, от колкото, ако продължиш по крилото, където противниковият бек, единият вътрешен халф и единият централен защитник, ти оставят единствената опция - 'фърли я към наказателното". :lol:

Има различни видове крила - някои треньори ще кажат ,че най-трудната задача на една защита е да играе с лице обърнато към собствената си врата , а това да се случи е необходимо крилото да пробие по тъча. На всеки бек му се обяснява, че не трябва да допусне да бъде преодолян от външната страна , и ако не може да неутрализира крилото , да го фаулира ако крилото тргне да го минава от външната страна и го пускаш ,ако тръгне да те минава от вътрешната страна . Това е така,защото ако крилото преодолее бека от външната страна ,няма кой да подсигури бека и дори и ЦЗ да тръгне да подсигурява преодоления бек, то е много вероятно зад гърбовете им да остане свободен нападател , който защитниците не виждат дали топката ще стигне до него е отделен въпрос. Отделно при подаване успоредно на голлинията играта на защитниците е много сложна - всяко посягане към топката може да значи и автогол.
Докато ,ако крилото тръгне да преодолява защитника от вътрешната страна(обърнато крило) то и бека и ЦЗ остават с лице км нападатели и ги виждат и с по големи шансове да ги неутрализират.

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 15 юли 2025 21:06

honda написа:...
Продължаваш да се правиш на интересен и да избягваш същината. За Бала няма статистика с повече от 2 аситенции, дори при изиграни 30-40 мача за въпросния отбор. Не ме интересува какво правел по селските групи, а дори ти не знаеш.
Мъри също има вина за българите- това е факт и аз не съм го отричал, дори съм му го казвал, както и за безумното му вманиачаване по базите и терените. Особено за Иванов, Русев, Х. Хубчев и Цонев много ме беше яд. Но чуждопоклонничеството го имаше преди Мъри и продължава и след него. А той поне доведе Кръстев и Миланов и разви Краев, Андреев и Стефанов.
Няма да ти търся никакви мнения. Ти отказваш да го напишеш в 1-2 реда и това е ясно.
Говориш ми глупости за места в ЕС, които изобщо не ме интересуват. Македонистките ти приказки и това, че не делиш българите и чужденците говорят достатъчно. Говорят, че не те интересуват истинското съществуване на Левски и България, а повърхностни неща- паспорти и екипи. Явно се наслаждаваш на Афролевски и Мангалия и това е.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 15 юли 2025 21:25

THE G.A.M.E написа:Добре де, и двамата казват, че любимата им позиция е на "обърнато крило"/флангови нападател.

Всяко уважаващо себе си крило трябва да може да играе и по двата фланга.

Потребителски аватар
evgenimilenov
Контакти:

Мнениеот evgenimilenov » 15 юли 2025 23:31

Пише се за Реналдо Сифъс ..... помня, че ми направи добро впечатление срещу нас.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 юли 2025 03:43

THE G.A.M.E написа:

За Ради не знам, Марин съм го чувал, че обича да е от ляво. Както и зад нападателя.

Върни се в “Левски”