Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Венелин
Контакти:

Re: Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Мнениеот Венелин » 02 юни 2025 10:21

blue avalanche написа:
scooool написа:
blue avalanche написа:Да пълним, да пълним...колко да го пълним?
Сангаре, Колев и Рупанов ми се виждат множко за ЦН.
В средата: Охене, Костадинов, Стефанов, Митков, Мислович, Търдин, Джемили, Фадига, Цунами, Икена, Чандъров + новото бразилейро (евентуално)
Отстрани: Кирилов, Бала, Петков, Лима, Камден, Фабиен, Алдаир, Майкон, Галчев, Бачев
Малийййй...

Пич, изредил си точно 25 човека, от който Галчев и Чандъров са преотстъпени до Нова година. Стефанов и Джамили им изтичат договорите, и без това двамата играят като са на кеф. Икена със сигурност няма да е част от отбора, а за Марин в момента преговарят до колкото дочувам, сигурно ще има и други заминаващи, личното ми наблюдение е, че претендиращите да са големи отбори не правят много промени, а треньора развива материала който има, сигурно ще има продадени и още взети..ще видим, този път има някаква основа.

В момента, подчертавам В МОМЕНТА, М.Петков, Джемили, Стефанов и Икена са футболисти на Левски. "Една жена казала" не е актуално. Ние от 100 години "чуваме", че имало оферти за Сангаре. И кво?
"Сигурно ще има заминаващи" е пожелателно мислене. Тук се опитваме да боравим с факти.

За Икена беше обявено официално, че няма да се връща. На Фадига му изтече договора и въобще не трябва да се споменава. Всички други ще останат до края на евромачовете. Ако се класираме в групите, вероятно ще се вземат още играчи. Ако не - само ще се продават тези, за които има добри оферти.
Един отбор който преследва някакви цели трябва да има 25-26 футболисти, по двама равностойни на всеки пост, на вратарския - трима. В момента горе-долу сме постигнали тази цел.

csimoen2
Контакти:

Мнениеот csimoen2 » 02 юни 2025 10:22

wilge написа:
csimoen2 написа:
Aronaks написа:Поредния млад и перспективен играч, който експертизата взима в Левски. Да не говорим за футболните му пристрастия, но това е без значение, той е професионалист :lol:

Ти ако седнеш и се напънеш да помислиш, ще видиш, че става...
Ако разбираш малко от финанси и футбол, още по-добре, но надали...
Всеки отбор се гради и прави по няколко принципа:
1. Привличане, разбирай купуване, на млади футболисти с цел достигане на определена краткосрочна или дългосрочна спортна цел, развиването и покачване на цената им, в опита за постигане целта и тяхното продаване, за генериране на печалба. В този цикъл се включва калкулация на трансферна сума, месечна заплата, бонуси и т.н.
2. Внедряване на кадри от школата в първи отбор, за постигане на цел посочена в т.1.
3. Прилвличане на изключително важните ОПИТНИ български футболисти, по възжмоност без трансферна сума, на прилична за клуба заплата, за постигане на посочена цел в т.1.
Същия този Р. Кирилов е доказан български футболист на над средното ниво, който би свършил ПЕРФЕКТНА работа (ако е във форма и т.н.) вътре в съблекалнята, на терена и за достигане на краткосрочни цели за следващите две години.
БЕЗ ТРАНСФЕРНА СУМА.
Пример за привличане на такъв профил футболисти в Европейски мащаб мога да ти посочвам до утре, но надали има смисъл...
За домашно - на колко години беше привлечен Попето в Левски от хасковския, но съм сигурен, че тогава си нямал нищо против онзи трансфер, нали пичага? :)
Отговарям ти - 35 години...

1. За точка 1 си абсолютно прав.
2. Поясни на футболен лаик като мен как ще стане написаното в точка 2 с настоящия директор и треньори работещи по методики от края на миналия век. Бачев и Стоянов не могат да хванат ръка в игралия бараж за оставане в групата Ботев Враца. Виж резултатите на Левски II.
3. Сещам за съдбите на Г. Миланов и И. Попов. Бих добавил В. Панайотов, Д. Димов, И. Иса, П. Андреев, А. Вутов, С. Иванов, В. Генев и да не изброявам още левскари играли успешно в други отбори. Хайде сега да видим дали ще се преборят с Арда и предложат договор на Мазир Сула, чийто договор с Черно море изтича в края на юни 2025.
Имаш ли инфо дали ще менкат Колев за Аралица? За мен хърватина е по-класен от Офор.

Относно коментара ти в т.3 - Левски не е Арда, Черно Море и др. отбори, за жалост чакането е в пъти по-малко от отборите извън София, казвам ти го направо - трябва психика, силна при това...

За Попов имам достоверна информация, че е искал гарантирано ТИТУЛЯРНО място, а освен всичко друго е и ГЛАВНИЯ виновник за формирането и разделението на групички в отбора.

Нека всеки сам си прецени отборната принадлежност на едни бразилци примерно и същата на юношите ни, които си мислят, че всичко трябва да им се дава даром - НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ.

Един Папи, Асен, Марин, Пламен - получиха толкова време за доказване, колкото няма да получат в никой друг отбор...

За да се формира футболист по т. 2 трябват мноого неща - скаутско звено, коеот да е фокусирано да обикаля и гледа България, още от малка възраст - както вратерчето от Септември (на 15 години).

За жалост голяма вина имат и родителите на "съвремения" юноша - претенции, болни амбиции и т.н, сещам се за 2-3 отишли в Ловеч, които скоропостижно прикличина, даже и нашето момче в Рен, дюнерджията в Спаркта Вн и т.н.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 02 юни 2025 11:29

metodito написа:
wilge написа:Журналята пишат, че Колев отива в Израел, за Марин, Сангаре, Алдаир и Майкон има мераклии, Икена го искат руснаците където е преотстъпен, Джавалето е пътник, за Лима се търси отбор, на Фадига договора няма да бъде подновен, Маркович не искал да бъде резерва. Освен Рупанов друг преотстъпен няма да се връща. То и не трябва защото не струват. Ако успеят да разкарат Митков, Мислович и Търдин и на тяхно място да вземат читави и грамотни футболисти може и да "яде Асан баница". Стига отново да не напълнят отбора със статисти. Аз не виждам смисъл от присъствието на Стефанов, Митков и Фабиен. Много са чупливи. Играят един мач и после два-три месеца контузени. От тримата само Нани има качества за Левски, но тези контузии...

Мисля, че прибързваш със заключенията си за Мислович и Трдин. Или по-скоро надявам се, че прибързваш. Трдин си признава, че за него е било културен шок - от някакво малко отборче, изведнъж пред толкова публика. Мислович е млад и бих се доверил на мнението на Прохи, който яко го изчетка. Проблемът с чужденците, идващи директно от чужбина, а не от нашето първенство, поначало е, че попадат в много различна среда. И обикнвено им трябва време за адаптация. В този случай може да се поучим от Луноходец, които са търпеливи към чужденците си. И им се отплаща. А може и да не стават, знам ли?! Все пак, Уелтън дойде и почна да вкарва. На него не му трябваше адаптация.

за мен Търдин е загадка наистина, но бих му дал шанс.
Мислович изобщо не е лош футболист. Гледам гола му срещу Арда - наистина класно изпълнение, 90% от нападателите в А група ще търсят удар около и в центъра на вратата от страх да не би да не я уцелят. Пича си я бодна технично. Според мен проблема на Мислович е, че е прекалено плах в дадени моменти, т.е. липсва му самочувствие, както и че като почнат да играят твърдо срещу него и почва да се крие. А в БГ футбола дървосекачи и балтийници сред защитниците и опорните халфове дал господ.
Другия проблем при Мислович е, че в нападение досега е играл предимно с Колев и Сангаре, за които бързината на мисълта и отиграванията са леко чужда материя.
Във Варна пусна пет страхотни паса, всичките за съжаление пропиляни и от Колев, и от Лима. Т.е. има поглед върху играта, какъвто май Асен Митков няма, да не говорим за Охене. И не е такъв лигльо като Джемили.
Пък и злите езици говорят, че е присламчен към групичката на българските играчи, което сякаш е добре за него от психологическа гледна точка.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 02 юни 2025 12:17

blue avalanche написа:Да пълним, да пълним...колко да го пълним?
Сангаре, Колев и Рупанов ми се виждат множко за ЦН.

Тия тримата общо не правят един читав...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 02 юни 2025 13:30

От Сангаре, Колев и Рупанов - излишният е Колев. Защото е бавен, много бавен. Смятах го за рогач, но в последния мач с Черно море не успя да вземе нито една висока топка. Ако успеем да се отървем от него, ще е супер - евентуално освобождава място за Рупанов.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 02 юни 2025 13:38

csimoen2 написа:....

За Попов имам достоверна информация, че е искал гарантирано ТИТУЛЯРНО място, а освен всичко друго е и ГЛАВНИЯ виновник за формирането и разделението на групички в отбора.

.....

Ми съвсем нормално е да иска титулярно място, след като изпълни поръчката на г.з. с онази дузпа срещу отбора с тире. И аз бих искал да се изпълни другата част от уговорката, след като съм изпълнил много точно моята.

А изгонването на Миланов и Попов заради смешката АсАнчо (първият изгонен от Мъри, вторият от г.з.), е повече от дебилно изпълнение. Единствената друга идиотия, която му е равностойна, беше налагането на Кашкавалчето, но да речем, че там взехме някой лев за него, та не сме съвсем капо.

Селекцията ни зимата е тотален леш, а бяха дадени пари - единственото възпитаникът на Урсула има данни, но с неговотите тото изяви тепърва ще берем ядове. Иначе търдиновци, фабиени и т.н. се видя как и колко струват, а се дадоха пари за тях, отново да подчертая :oops:

П.С. Лятос очаквам още от същото от "експертизата" - искрено се надявам да греша, но едва ли. Дано поне Хулио има късмета на Кольо. Дано
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

На линия
ikar
Контакти:

Мнениеот ikar » 02 юни 2025 14:27

Навремето имаше едно култово предаване "минута е много" в което Петър Вучков казваше "гадаете, гадаете..."
Едва ли ще бъдем свидетели на нещо ново при селекцията ? Както обикновенно ще се разделим със 4-5, и толкова ще привлечем. Както обикновенно надеждата новопривлечените да бъдат поне малко по класни от напусналите бързо рухва. Така трудно се получава надграждане. Потенциала на един отбор си проличава когато минем табелата Калотина. В Европа няма Хебър и Крумовград?
Ако вярваме на Боримиров че приемаме новото правило това означава , че задължително трябва да имаме поне 10 българи които могат да бъдат титуляри. Дали ги имаме в действителност. Меду другото вчера на бенефиса са го питали отново и той е отговорил уклончиво, че след събранието е изразил собствено мнение? Това означава ,че все още клубът няма крайно становище.
Всички смятахме че новият бразилец идва с минимален трансфер? Сега се оказа че Санта Клара желаят поне 500хЕ ? Струва ми се силно надценен?
За подобна сума може да се вземе млад добър футболист от второто ниво в Нидерландия , Португалия или от третото във Англия? Прекалено много разчитаме на пазара във Бразилия?
Да се надяваме да направим поне 6 мача в Европа, но за това е нужно класа?

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 02 юни 2025 14:39

ikar написа:Навремето имаше едно култово предаване "минута е много" в което Петър Вучков казваше "гадаете, гадаете..."
Едва ли ще бъдем свидетели на нещо ново при селекцията ? Както обикновенно ще се разделим със 4-5, и толкова ще привлечем. Както обикновенно надеждата новопривлечените да бъдат поне малко по класни от напусналите бързо рухва. Така трудно се получава надграждане. Потенциала на един отбор си проличава когато минем табелата Калотина. В Европа няма Хебър и Крумовград?
Ако вярваме на Боримиров че приемаме новото правило това означава , че задължително трябва да имаме поне 10 българи които могат да бъдат титуляри. Дали ги имаме в действителност. Меду другото вчера на бенефиса са го питали отново и той е отговорил уклончиво, че след събранието е изразил собствено мнение? Това означава ,че все още клубът няма крайно становище.
Всички смятахме че новият бразилец идва с минимален трансфер? Сега се оказа че Санта Клара желаят поне 500хЕ ? Струва ми се силно надценен?
За подобна сума може да се вземе млад добър футболист от второто ниво в Нидерландия , Португалия или от третото във Англия? Прекалено много разчитаме на пазара във Бразилия?
Да се надяваме да направим поне 6 мача в Европа, но за това е нужно класа?

Ей, голям лаф за "Минута е много" - ще кажа една лична история и един виц по повода, малко офтопик и двете, ама не бачка бутончето за офтопик:

Бях още ученик и с едни приятели се засилваме към предаването - снимаха в завод Витоша тогава. ЧОвек, бях потресен колко мизерия има сред умните хора, от една страна, а от друга - до каква степен на инфантилизъм и буквоядство се стига, когато поставиш науката над всичко. Това беше в края на 90-те и мизеряита беше повсеместна тогава, но това, което видях в студиото, ме покърти, особено как изключително интелигентни хора стигнаха почти до бой за една книга. Научих огромоне житесйки урок и сам се отказах от участие, а урокът и споменът промениха голяма част от мирогледа ми

Колкото до вица - лафчето беше, че задават на участник въпрос "Какво е минет". Седи той и мисли, мисли, а по едно време излиза човечето и вика "няма време", при което участникът казва "Тихо бе, да те евъ в устата", а Вучков отчита "Верен отговор" :) Малко тип Къци се получи :mrgreen:

Та и с нашия клуб така - как пък не се научихме от преживянето и все се пробвам с идеята, че "този път ще е различно"? 6 мача в ЕКТ - ех, дано, дано, но това значи да отстраним 1 отбор, а ние сме непоставени навсякъде? Но то и предишните 2 пъти бяхме непоствени, та не се знае - дано, стискам палци!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 02 юни 2025 20:49

Моето мнение е, че трансфери се правят зимата, ако искаш отбора да ти е окомплектован за началото на сезона (т.е. лятото). Особено ако имаш някакви амбиции за европейски мачове (под амбиции имам предвид повече от рутинно участие в колкото мача са ти определени по регламент). Няма как да вземем бразилци, португалци или французи от 3-4-та полу-професионална дивизия и да чакаме да имат решаващ принос в първите два официални мача (които са толкова важни за нас от финансова гледна точка). Тия играчи не ги знаеш в какво физческо състояние ще ти дойдат, дали някой ще закъснее, колко професионален подход имат към тренировъчния процес и самодисциплина и тн. И това при условие, че тия играчи въобще са осъществили трансфер, а не си отишъл на втори или трети вариант.
За това - зимата правиш, струваш и привличаш играчи, които имаш време да интегрираш в отбора, да се запознаеш със всичките им силни и слаби страни, да работиш с тях, да отсееш провалите и така. Не се оправдаваш с клишета "зимата трудно се правят трансфери". Точно пък договорите на повечето играчи са до 30.06 на календарната година и можеш да си спазариш достатъчно много играчи с изтичащи договори (това по повод вечното оправдание, че нямало играчи зимата, само свободни агенти).
Като прибавим и че най-често новия треньор идва лятото, с новата си философия и тъкмоп научи имената на играчите и идват мачовете от ЕКТ :)

С две думи - аз не очаквам силна и качествена селекция. Съответно и добро представяне в ЕКТ. Ако има такова, то ще е заради моментно представяне и вероятно за това, че съперниците са на същото организационно дередже (хаос).

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 юни 2025 22:28

Летни трансфери на небългарски футболисти?

Върни се в “Левски”