Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот tmanolov » 04 сеп 2024 11:44

TristaNNN написа:
tmanolov написа:... . Така или иначе всичко ще лъсне като г.з. на мажоритаря в следващия годишен отчет

Не съвсем всичко, понеже ние не знаем дали трансферните суми ни се изплащат на вноски.

С оглед на финансовото ни състояние, максът е на 2 вноски през 6 месеца, а платените суми към НАП и СО говорят и за 1 вноска. Нали не мислиш, че на бившите им клубове и агенти също ще плащаме на вноски :lol: Но пък знам ли какво пише в договорите. Така или иначе ще се види поне основното
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 04 сеп 2024 12:11

metodito написа:
Serafim написа:
metodito написа:Това не е "кюскане", Serafim. Това е "изнасяне на топката" и е практика, проверена в годините. Точно както е проверено в годините, че вратарите и централните защитници по правило са зле с дриблинга и късите пасове. Разбира се, че имаше изключения. Един Нойер. Не знам колко мача за Байерн съм го гледал да играе като последен в защитата. Не се сеам за друг вратар, играещ толкова добре с крака. За централен защитник с добър дрибъл в момента не се сещам, но има вероятно. Във футбола всеки си има роля и функция. Не разбирам защо трябва да disrupt-ваш играта по такъв начин. Това е като мацките де си слагат патешки усти или силикон, само щото приятелките им правят така.

Точно Нойер наложи тази тенденция сред вратарите. В момента имаш Тер-Щеген, Алисон, Едерсон, Райа, Майнан... И всеки трети вратар в Германия и Нидерландия. Сред защитниците не се очаква да дриблират, а да могат да изнесат топката, без да я бият напред, включително и под преса. Примерно както Кр.Димитров чисти всяка неудобна топка в тъч. Това в модерния футбол, в топ първенствата почти не може да го видиш - централния защитник да изчисти топката, защото не знае какво да я прави, няма и техническите умения нито да я отиграе с по-слабия крак, нито да я овладее и ако се наложи да я запази преди да я подаде.

Това вратарят да играе последен в защита като либеро го има още от 40 и 50-те години на 20 век. Първият европейски вратар за когото има сведения, че играе по този начин е Апостол Соколов (мисля, че няма нужда да обяснявам кой е той). Дори Лев Яшин казва, че този тип игра е научил именно от играта на Соколов.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 04 сеп 2024 12:34

Нали уж искаха турчето да дойде през паузата,или са се оакали пак.Може и да не е било вярно.
Може това ,може онова .Докога ще ни държат на тъмно по всякакви въпроси?
Андреев напусна Андонов бил контузен,третият Владимиров ли беше и той,само Маркович остана с двама юноши,при една контузия кой ще варди и как.Лапнаха пари за Андреев ,а насреща нищо
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 04 сеп 2024 12:38

tmanolov написа:
TristaNNN написа:
tmanolov написа:... . Така или иначе всичко ще лъсне като г.з. на мажоритаря в следващия годишен отчет

Не съвсем всичко, понеже ние не знаем дали трансферните суми ни се изплащат на вноски.

С оглед на финансовото ни състояние, максът е на 2 вноски през 6 месеца, а платените суми към НАП и СО говорят и за 1 вноска. Нали не мислиш, че на бившите им клубове и агенти също ще плащаме на вноски :lol: Но пък знам ли какво пише в договорите. Така или иначе ще се види поне основното

Проблемът в наши дни за нас, привържениците, е цялата гъвкавост и разнообразие на трансферните условия в договорите, които няма как да знаем. Има десетки възможни клаузи и клаузички освен периода на разсроченото плащане, ако има такова. Ако става дума само за един трансфер, иди дойди, ама в нашия случай може да има пера за милион-два, които да "избягат" чак в ГФО-то за 2025.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 04 сеп 2024 14:11

vlong написа:Андреев напусна Андонов бил контузен,третият Владимиров ли беше и той,само Маркович остана с двама юноши,при една контузия кой ще варди и как.Лапнаха пари за Андреев ,а насреща нищо

На мен Маркович ми направи страхотно впечатление на мача със Спартак. Супер концентриран, обираше високите топки и вместо да ляга по земята, веднага търсеше опция за бърза контра (друг е въпросът, че такава в повечето случаи не се откриваше). Ще го видим в по-тежките мачове с повече точни удари към нашата врата, но към този момент ми изглежда добре. Отделно, Андонов може и да не е Буфон, но определено има талант и заслужава да получи шанс да го докаже.

Ако трябва да приоритизираме, според мен доста повече работа ще ни свърши един креативен халф. Постройката на Генчев се отразява брутално на формата на двамата ни най-добри футболисти от пролетта - Марин и Джемили. Може би е редно да си избере играч, който да се върже на изискванията му за тази позиция, каквито и да са те (аз лично изобщо не ги разбирам).

sokoleto46
Контакти:

Мнениеот sokoleto46 » 04 сеп 2024 15:13

Нищо ли няма да коментираме за Гонзо и СК ??? Или всеки ден се случва такова нещо ? При Боби чакахме с години ,но уви...

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 04 сеп 2024 15:41

sokoleto46 написа:Нищо ли няма да коментираме за Гонзо и СК ??? Или всеки ден се случва такова нещо ? При Боби чакахме с години ,но уви...

Какво да коментираме, ще видим резултатите. В тая държава сме се нагледали на циркаджии и формални смени.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 04 сеп 2024 19:56

Der Schmarotzer написа:Това вратарят да играе последен в защита като либеро го има още от 40 и 50-те години на 20 век. Първият европейски вратар за когото има сведения, че играе по този начин е Апостол Соколов (мисля, че няма нужда да обяснявам кой е той). Дори Лев Яшин казва, че този тип игра е научил именно от играта на Соколов.

Да, знаем го това. Но през 90-те та чак до към 2008-9 от вратарите не се очакваше да излизат и да играят, като либеро, нито да имат кой знае какви умения с топка в крака. За добри в последното се считаха такива, дето като им върнат топката и са пресирани няма да я избомбят в тъч, а ще я пратят в противниковата половина. Дори вратари, като Кан, Касияс, Канисарес бяха силно лимитирани в играта с крака. Не че не правеха пасове, когато не са пресирани. И естествено винаги има изключения във всяко правило, ван дер Саар играеше добре с крака, Валдес също, Кан не се свенеше да излиза извън наказателното, но повече заради огромната му агресия, отколкото някакъв тактически приом. И често с явното желание да извърши нарушение :)
За това казвам, че Нойер наложи тази тенденция не само да играят като либеро, което да обира изпуснати топки зад защитата, ами след това не да ги чисти, а да подава, да участва активно в разиграванията, да започва атаки.
А ако трябва да се върнем преди 90-те, нямаше особена нужда вратарите да играят добре с крака, защото можеше съотборници да им връщат топката и те да я ловят. Нямаше и правило за 6 секунди.

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 05 сеп 2024 12:26

1914.1902 написа:Изображение

Това писмо ми изглежда по-скоро като ала бала. Ще стане, ама друг път.

Нищо де, аз пак ск натискам фланелките.

Върни се в “Левски”