efbet Лига: Левски (София) - Крумовград (Крумовград), Събота от 21:15 ч.
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: efbet Лига: Левски (София) - Крумовград (Крумовград), Събота от 21:15 ч.
Ясно си личи, че ни липсва качествен дефанзивен халф. Бековете ни не са се срещали с качествени нападатели по крилата досега. Защитата допуска грешки дори срещу наглед по-слаби отбори. Дано от Разград не отложат мача, за да можем наистина да си сверим часовниците, както каза Генчев. В мача срещу тях ще разберем къде се намираме. Обаче съм 99% сигурен, че този мач ще бъде отложен.
Напълно съм съгласен с теб. Охене е гола вода и никак не се справя. В сравнение с това джудже, посредствени иначе футболисти за времето си, като Йордан Маринов и Георги Сърмов са като Замер и Канте на неговия фон. Като се сетя, че съм се кефил на Велев, на Янков, на Ричи и т.н. Докарахме се на един от най-важните ни постове да е... Охене.ChuckNorris написа:Ясно си личи, че ни липсва качествен дефанзивен халф...
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
пак ще кажа и с това ще да свърша."
-
- Контакти:
Охене е работлив и срещу такива съперници не изпъкват слабостите му да обработва бавно топката, като има време да си я гласи не е зле, ама срещу Разград ще е друго. И физиката му е слаба. Икенна тепърва ще видим какво може.
Има ли игра вече,че съм гледал само второто полувреме с Ботев Враца този сезон :oops:
България има природни богатства,
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
- metodito
- Контакти:
Der Schmarotzer написа:Testa_di_Legno написа:Странно е да го кажа след два гола в мача, но продължавам да смятам, че Алекс Колев е в най-добрия случай посредствен нападател и е далеч от това, което би трябвало да считаме за адекватно на претенциите на “Левски” ниво.
Сангаре, от друга страна, е поредното доказателство, че в нашето първенство добрата физика, съчетана с прилична скорост, почти гарантира успешен футболист. Мачът стана съвсем различен от момента, в който той влезе в игра, и поне до момента изглежда, че това момче е абсолютно попадение. Long may it last!
Ако тръгнем да търсим кусури, ще намерим на всеки. В момента Колев е изключително работоспособен. Още от първия мач се видя, че не спира да снове по целия фронт на атаката, пресира защитниците на макс и е в голяма помощ на средната линия. Също така е отборен играч. Това, че не е нападател от класата на Мбапе е повече от ясно (то такива като Мбапе по света едва ли има още 1-2), но за нашето първенство си е много повече от приличен нападател, освен това пасва идеално на схемата и изискванията на Генчев. От това, което съм гледал преди време и сега, има доста голямо израстване на самия Колев като футболист: взел се е насериозно и физически и психически, явно Генчев още миналата година му е повлиял много. Що се отнася до Сангаре, за него писах още след миналия мач. Това, което му липсва е много време във фитнеса и правилна тренировка. Има проблем с координацията и баланса между горната и долната част на тялото, много лесно се озовава на тревата, само с леко докосване. Ако успее с добър фитнес треньор да преодолее тези свои слабости може и да помечтае за нещо повече, още повече, че има страхотен поглед върху играта и много футболен интелект. Към това трябва да прибавим и факта, че е отборен играч и много комбинативен, за разлика примерно от Джемилето.
И не забравяй, че е голямо лошо негро. Разгеле взеха такъв.
-
Да, в сравнение със Сангаре, Колев е доста различен тип нападаЧ. И да, разликата не е в полза на Алекс, понеже е от онзи... "Скучен" тип Тарани, които чакат на "гюме" / на готово / топката, за да завършат максимално бързо и ефективно.Testa_di_Legno написа:Странно е да го кажа след два гола в мача, но продължавам да смятам, че Алекс Колев е в най-добрия случай посредствен нападател и е далеч от това, което би трябвало да считаме за адекватно на претенциите на “Левски” ниво.
Сангаре, от друга страна, е поредното доказателство, че в нашето първенство добрата физика, съчетана с прилична скорост, почти гарантира успешен футболист. Мачът стана съвсем различен от момента, в който той влезе в игра, и поне до момента изглежда, че това момче е абсолютно попадение. Long may it last!
Докато Мустафа си е... Шоу-играч, но за сега, колкото и ефектен, толкова и ефективен.
Обаче... Аз лично не смятам, че французина, щеше така да си разиграва "коня", ако и нашият не бе на терена.
Просто забележи, че Колев ангажира по 2-ма около себе си, ако Сангаре е сам в атака, тогава... Едвали ще има тази свобода и пространство.
Трудно е за вЕрване, но Станислав ни показва, че 2-ма физически силни и снажни Тарани, вместо да си пречат, те се допълват и са си полезни.
-
- Контакти:
Методи, не знам защо си си измислил този странен стереотип "голямо лошо негро", сякаш задължително е признак за някакво качество, но го ползваш постоянно. Нито по отделно, нито заедно трите епитета са гаранция за нещо.
-
- Контакти:
Testa_di_Legno написа:Странно е да го кажа след два гола в мача, но продължавам да смятам, че Алекс Колев е в най-добрия случай посредствен нападател и е далеч от това, което би трябвало да считаме за адекватно на претенциите на “Левски” ниво.
Колев е много зависим от топките към него. Той няма скорост и дрибъл да се обърне с топка в крака и да задмине защитата, като Сангаре. Колев постоянно се движи в наказателното и търси пространства, но с Джемили, който не подава и центрирания, като тези на Алдаир, дори и Бала имаше едно центриране, точно преди първия гол, дето я прати на посоки, няма как да стане.
mikata написа:Има ли игра вече,че съм гледал само второто полувреме с Ботев Враца този сезон :oops:
Голове има и само един допуснат от спиране с ръка.
- metodito
- Контакти:
Serafim написа:Методи, не знам защо си си измислил този странен стереотип "голямо лошо негро", сякаш задължително е признак за някакво качество, но го ползваш постоянно. Нито по отделно, нито заедно трите епитета са гаранция за нещо.
Ми историята сочи друго. За справка - Гарра Дембеле. Най-добрият нападател на "Левски" от... Сметни му статистиката.
Другото е, че черните не са толкова много у нас. А белите ни могат да скачат, ни да бягат. И едно "голямо, лошо негро", което все пак си улучва краката (Томича спомена, че Крушарски намерил Гара на някакъв плаж, смятай. Ако е вярно), значи ще ги пори. Това е физиология и анатомия.
Примерите в другите отбори са достатъчно. Имаше на времето един колумбиец в :итекс, Каранга в ЦСКА, Гарата в "Левски" (дано и тоя излезе ткъв), оня от Лудогорец де отиде в Белгия. В близките до нас пространства се сещам за Цървена звезда и Олимпиакос.
В една Франция "голямо, лошо негро" за деветка, нищо не значи. Щото за защитници имат същите такива "големи, лоши негра". Тук е различно. Както казах - въпрос на физиология и анатомия. Надявам се съм изчерпателен.
А и при система 4-3-3, каквато не упражняваме сега, де, трябва таран. Аман от "интелигентни" нападатели, де тежат 70 кила. Деветката трябва да прилича на деветка.