Testa_di_Legno написа:tmanolov написа:Testa_di_Legno написа:mikata написа:Като гледах мачовете с морето и Кърджали нямаше никаква игра,трето място ще трудно.
Трето място в София е напълно възможно.Иначе трябва да сме безнадеждни оптимисти, за да вярваме, че можем да се представим по-добре на пазара от клубове с двоен или троен на нашия бюджет, та да надградим качеството на състава си до степен, щото да ги изпреварим и в класирането.
Кои са клубовете с двоен или троен бюджет на нашия за 2024? Освен делиорманските? За пореден път ще го кажа - пари и в България, и в Левски има, въпросът е как се харчат и за какво? както и кой г.з ги харчи де - че освен ПР статийки напоследък ситуацията е ужасяваща посредственост.
П.С. Дори и такива като мен, дето давахме по 500 лева на месец за отбора, сме се свили. Пак купувам, но нещо дребно - едва ли ще направя и 1000 лева общо тази година. И то само щото все нещо отвътре ме гложди и ми се иска да греша...
Ами окей, да се чете "разполагаем (отпуснат от ръководството) бюджет за трансфери" тогава и смисълът става комай същият като на написаното от теб - когато съставът, с който клубът разполага, е по-слаб от тези на конкурентите му (видно от резултатите и класирането в миналата кампания), той следва да се представи по-добре от тях на пазара (израза, на който съм се спрял и по-горе), тоест да привлече точните изпълнители и на оптимална цена (докато ония, разбира се, лапат мухи), за да изпревари лошите в качествено отношение. Аз, собствено, не знам колко пари има в "Левски" като цяло, но долу-горе мога да преценя колко се харчи за нови футболисти и за заплати на настоящите, и намирам за очевидно, че преследваната цел е да хванем маймуни с трици. Ерго с лекота заключавам, че лошите пак ще се справят по-добре от нас в селектирането на отборите си - имат по-добър старт най-малкото, както казах, - а пък ние ще се чудим как тъй нападател, дето цял живот е играл по селата в Полша и България, не е Батистута на Балканите.
Абсолютно си прав, факт, обаче това някакси не се връзва с 23 милиона приходи от трансфери (нека са 15 чисти), обещаният дабъл от Палмите (по договор) - още 10 милиона, плюс още 15 милиона от феновете за карти, билети и мърч. Отделно и парите от ЕКТ миналата година, та отлетяхме над 45 милиона, които са влезли от 07.2023 досега или ще влязат до края на годината. Интересно колко ли са отборите с подобен бюджет за 18 месеца? щото според мен е само делиорманският проект. А резултати - кУгааааа?