Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот eelche » 04 юни 2024 00:49

Генчев го помня от реванша с Галатасарай, как при техния гол заедно с небезизвестния Бисер Иванов :mrgreen: :mrgreen: просто изгледаха турчина как я ритна във вратата, а в последните минути пропусна и да ритне 1 топка пред сектор Б вратата...

Като цяло не съм оптимист и ще кажа защо - просто няма треньор , който да умее да се справя с очакванията, не толкова с напрежението. Киро Каптагона на гола поляна отиде построи стадион, Морето вечните средянци и чобани, няма очаквания от фенове, няма изисквания, следят ги на местно ниво, издънките са повод за няколко реда в новинарските емисии и вестници.

От друга страна са двата гранда - дали ще е мирния протест на колегите "Раев вън" или нахлуването на припознатите сирачета, няма кой да търпи гафове и издънки, всяка 1 дума се следи, всяко отиграване, има теч на информация от кухните, ако някой се издъни извън терена няма прошка в столицата!

Затова и не съм оптимист. Ма в крайна сметка може ли по-зле от Стойчо Валеканото, Виторио Павлов, Гошо Т. , Жадното и Кольо?
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 юни 2024 08:13

alexdb написа:
Батетата не са ни главния проблем. Онзи автогол срещу Славия изигра много лоша роля. Домузът вече почти беше хвърлил кърпата, но ние ги направихме шампиони. Оттам този сезон тръгнаха и международните им успехи в Европа.

То ако бяхме отстранили батетата, можеше и да не се стигне никога до проекта Лудогорец, или поне не и в такива мащаби.

Няма значение вече, минало-бешело, то и да съжаляваме за тия неща няма да се промени нищо. Сегашните хора в отбора да мислят как ще го върнат на пътя на успехите, за стари грешки няма какво да се кахърим.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 04 юни 2024 09:00

Коя кърпа беше хвърлил? Аз много ясно си спомням тогава те имаха гостуване на Монтана и си го взеха 3:0. Първата титла също си я взеха в последния кръг.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 04 юни 2024 09:57

Jürgen написа:Коя кърпа беше хвърлил? Аз много ясно си спомням тогава те имаха гостуване на Монтана и си го взеха 3:0. Първата титла също си я взеха в последния кръг.

Левскарят Вили Вуцов ги направи шампион. Славистите цял мач целеха нависоко гаргите. Овчата глава пусна един непосветен чужденец, който изсипа една топка в наказателното поле о оня си вкара автогола. Все пак Славия и Разград станаха и стават шампиони от една трибуквена силова групировка, политическото крило на която се явява Герб.
Затовата Гришата е почтен. 2 години подред шампион на 10 години и почивка, после пак. Дойде в София, защото наближи прозорецът от 2 години, но мастията не му даде фъндък.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 04 юни 2024 09:58

А на гола поляна нищо не се строи, ако не я обработиш с каптагон.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 04 юни 2024 10:00

NOMER14 написа:
Jürgen написа:Коя кърпа беше хвърлил? Аз много ясно си спомням тогава те имаха гостуване на Монтана и си го взеха 3:0. Първата титла също си я взеха в последния кръг.

Левскарят Вили Вуцов ги направи шампион. Славистите цял мач целеха нависоко гаргите. Овчата глава пусна един непосветен чужденец, който изсипа една топка в наказателното поле о оня си вкара автогола. Все пак Славия и Разград станаха и стават шампиони от една трибуквена силова групировка, политическото крило на която се явява Герб.
Затовата Гришата е почтен. 2 години подред шампион на 10 години и почивка, после пак. Дойде в София, защото наближи прозорецът от 2 години, но мастията не му даде фъндък.

То и други левскари ни препънаха по пътя към титлата.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 юни 2024 10:26

Ае глупости ще си говорим сега. От Славия тогава нещо игра само Гошо Петков и си спаси това, което можа. Те цял мач се чудеха как да не направят нещо опасно, ние си го направихме сами.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 04 юни 2024 10:37

rhaegar написа:Ае глупости ще си говорим сега. От Славия тогава нещо игра само Гошо Петков и си спаси това, което можа. Те цял мач се чудеха как да не направят нещо опасно, ние си го направихме сами.

И за този мач останаха съмнения, но имАло е да става. А и честно казано тогава бяхме с някакъв страшен късмет с голове в последните минути - е, накрая ни се върна. Проблемът не е толкова в титли и купи, колкото в неадекватното управление и разединената публика (част от която платена от БХ през Госпожата или наркосите) - всъщност второто е следствие на първото. при адекватен човек начело, както вече завъртяно колелото с парите от селектирани от Мъри футболисти, при подкрепата на публиката, спокойно можем да сме с втория по сила бюджет у нас. Ама с г.з. "собственик" - толкова :oops:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 04 юни 2024 11:43

Генчев: Следващата мечта е да стана шампион с Левски, крайно време е някой да бутне Лудогорец

„За мен и моя екип е изключително голяма чест и отговорност да застанем начело на най-обичания български отбор“, започна Генчев, който преди няколко дни бе представен като новият треньор на Левски.

„Още от момента, в който напуснах Левски като футболист, винаги. Винаги съм мечтал и желал да застана начело на Левски. Това е една моя сбъдната мечта“, призна младият специалист.

Той коментира и как са протекли преговорите между него и клубът: „Разговорите започнаха по-късно от това, което пишеха медиите. Последните три седмици започнахме първите разговори. Селекцията е изключително важна за това дали един отбор ще бъде успешен или не. Минимумът е 5 нови футболисти. Имаме пълно съгласие с ръководството, че аз ще отговарям за селекцията. Всеки един ден работа на зеления терен е важен“.

Генчев сподели и мнението са за наличието на Дарко Тасевски в щаба си: „Дарко Тасевски има различно виждане по някои неща от нас. Много е важно да има различно мнение. Работата в Левски е доста по-различна, по-голяма като обем. Имаме план, който ще следваме“.

Той разкри каква е мечтата му: „Реално мечтата ми е да стана шампион с Левски. Едната вече се сбъдна - да бъда треньор. Сигурен съм, че можем да сбъднем и следващата мечта. За това следващата мечта е да станем шампион с Левски“.

„Докато не привлечем нови футболисти, никой няма да си тръгва от отбора. Ситуацията с Билал Бари - няма да бъде част от отбора“, категоричен бе той.

Генчев влезе в детайли за очакваните трансфери в отбора: „От петте позиции, които търсим, реално с нито един още не сме се договорили. Има разговори с различни футболисти, но сами знаете, че един трансфер отнема време. Трябва да се договорим с клуба, ако има договор, ако е свободен с неговите агенти. Не е толкова лесно да се направи един трансфер. Хубавото е, че има набелязани футболисти, с които се говори. Лично ние смятаме, че те ще ни бъдат от голяма помощ и отговарят на всички изисквания, за да бъдат футболисти на Левски“.

„Относно това дали вратарят ще бъде българин или чужденец, разговори се водят с чужденец“, разкри той.

„Най-нормалното нещо е да имам условия, които да бъдат изпълнени, когато ставам старши треньор. Едно от тях беше за селекцията, защото начинът ни на игра, стила на игра, който искаме да практикуваме с моя екип, е много важно да подберем точните хора за този начин на игра. Имаме пълната власт около спортно-техническата част, около селекцията“, категоричен е Генчев, който направи много силен изминал сезон начело на Крумовград, с което впечатли ръководството на Левски.

Той коментира и феновете на отбора: „Относно феновете. Нашата част е да направим такъв отбор, че хората да се чувстват щастливи на стадиона, да се радват на играта и тогава няма да има никакви проблеми“.

„Относно селекцията за футболисти от Крумовград. Алекс Колев е голмайстор на първенството, национален състезател. Имаме интерес към него, но всичко е въпрос на разговори“, каза той за слуховете, че Левски ще привлече Алекс Колев.

„На всяка една позиция, където намерим добър играч, ще се опитаме да го привлечем. Ако Кордоба бъде продаден, задължително ще търсим централен защитник и то левичар, защото балансът в отбора е много важен. Едва ли някой е очаквал с Крумовград да направим серия от 15 мача без загуба. Това изглежда доста по-нереалистично, отколкото Левски да стане шампион. Левски има най-ценния актив - феновете зад гърба си. Нуждаем се от подсилване на определени места“, надява се 43-годишният треньор.

Той коментира и какво ще изисква от отбора: „Николай Костов работи тук една година и всеки има свой стил. Има неща, които ще искаме да внедрим в отбора. За мен е много важно отборът да играе резултатен футбол и да завършваме атаките си, преди противникът да се е организирал. Не е коректно да коментирам дали отборът е бил в лоша физическа кондиция. Няма причина да се притесняваме дали ще можем да подготвим отбора. Имаме отличната възможност да направим добър отбор с наличните футболисти. Винаги ми харесва, когато Левски побеждава ЦСКА - София. Петима футболисти от дубъла ще започнат подготовка с Левски. От тях зависи дали ще използват шанса си. Договорът на Краев приключи и той няма да бъде част от Левски. Имам свой собствен начин за избиране на капитан на отбора. Футболистите ще разберат това в началото на подготовката и вие ще научите кой ще е капитан“.

„Опитът, който имам в Лудогорец е безценен. Там работих с много добри бразилски футболисти. Типичното за бразилците е, че футболът в тях е вроден. Доволен съм, че нашия отбор има толкова бразилски футболисти. Левски трябва да е стабилен и солиден в защита. Не трябва толкова лесно да се допуска противникът да стига до нашата врата“, призна наставникът..

„Вратарите в Левски са много добри и млади. Трябва им един опитен вратар, от когото да се учат. Пламен Андреев допусна няколко грешки, които се отразиха на неговата форма и психика. Той трябва да бъде съхранен психически. Всички ще получат своя шанс. Конкуренцията ражда качеството. Искам да благодаря на феновете за подкрепата. Не само я виждам, но и я усещам. Ще се постараем да оправдаем доверието им. Сигурен съм, че стадионът ще бъде пълен още в първия ни домакински мач“, завърши Станислав Генчев.

„Знаете какви футболисти купуват Лудогорец чисто финансово. Крайно време е да се появи отбор, който да ги бутне от тяхното място. Аз вярвам, че ние имаме нужното. Футболът е бизнес и не трябва да взимаме играч без европейски паспорт. Не трябва да плащаме заплата на играч, който не можем да ползваме. Няма нещо, което да ме притеснява и съм наясно каква е ситуацията в България. За Левски е минус, че няма да играе в Европа. Това е загуба за нас, защото тези мачове помагат на отбора да израства бързо. Правим всичко възможно селекцията да приключи максимално бързо“.

Testa_di_Legno
Контакти:

Мнениеот Testa_di_Legno » 04 юни 2024 11:50

metodito написа:
Serafim написа:Че точно от 90-те парите играят във футбола и всичко е бизнесмодел. Това е романтиката на модерния футбол. Преди това футболистите, дори най-големите пушат, пият, къде тренират, къде не, но който е добър, има талант и малко повече дисциплина успява. И така се сглабят големи и силни отбори. Сега вече всичко е на много по-високо ниво, чисто физически.

Представяш ли си безпощадният Байерн от 70-те да хване женичките от Сити или ПСЖ? Или големият отбор на "Левски" от 80-те срещу Луноходец? Чисто физически всъщност хората от 20-ти век са много по-здрави от днес във всяко едно отношение. Виж им глезените на днешните,физическата постановка. Мбапе - нежна структура на тялото. Роналдо (португалския) - също. Хааланд по прилича на онези предишните. Един Меси не го виждам 70-те. Е... и съдийството е различно, де. :)

Ами не съм напълно сигурен в това... Нямам подръка научни статии и изследвания по въпроса, но даже и отгоре-отгоре като гледаш, се налага изводът, че днешните футболисти са по-добре подготвени физически, тактически, пък и психически. Дали това се дължи на по-съвременни тренировъчни методики, терени и екипировка, дали е заради "химията" само, не знам, обаче е факт, че един съвременен топ-отбор (от типа на "Сити", "Реал", "Байерн") играе над 50 официални мача на сезон (ако вземем за пример Висшата лига на Англия: 38 шампионатни двубоя, в оптималния случай поне 10-ина срещи за различните купи, както и - при регламента, който ще влезе в сила през този сезон, - между 8 и 17 мача в Шампионската лига/Лига Европа), а и националните отбори играят много повече и по-често. Като имаме предвид, че в календарната година има 52 седмици, то е очевидно, че за "звездите" в големите първенства натоварването - както върху тялото, така и върху психиката, - е огромно и във всеки случай доста по-голямо от това, на което са били подложени предишните поколения. При това най-добрите модерни футболисти успяват да поддържат оптималната си форма в продължение на десетки сезони - в крайна сметка Меси и Кристиано доминираха световния футбол в продължение на около 15 години, докато в миналото случаи на подобно константно върхово представяне бяха по-скоро изключение и даже най-изявените играчи имаха по 3-4 сезона апогей, следвани от повече или по-малко отчетлив упадък. Честно казано, особено ако се играе при съвременните съдийски критерии, въобще не виждам футболни гении, но извън това алкохолици и женкари като Бест, Марадона или Гаскойн, срещу атлети като Кристиано, Ибрахимович, Хааланд и прочее.

Съвсем друг въпрос е, че тогавашният футбол беше в пъти по-красив и романтичен, а играчите не бяха машини с брандове вместо имена, а личности с характер и харизма, но такива са икономическите процеси, какво да се прави...
Само "Левски"!

Върни се в “Левски”