Serafim написа:Естествено, че предпочитам българи в Левски и като цяло в първенството. Обаче няма такива, които да са по-добри от Кордоба, ван дер Каап, Сонко, Уелтън и тн. ЦСКА-София не можаха да намерят такъв, който да вкарва по 20 гола на сезон, като Али Соу, Каранга, Кайседо... А пробваха с Калоян Кръстев и Ахмедов. И годии наред не можаха да намерят българин да пази вместо рисковите Бусато и Черняускас. Лудогорец имаха Вандерсон, Мисиджан, Марселиньо, Сисиньо, Кешеру, Каули, Игор Тиаго и тн., а българските играчи, които са/бяха на тяхно ниво са Десподов и Недялков. Важно е да отбележим, че преди имаха В.Стоянов, Минев, Св.Дяков, М. Александров, Иван Стоянов, Хр. Златински, които им бяха основни играчи по едно време. А тази година какво направиха? Излязоха от група, която не бе лесна. Левски не знам кога ще играе в групи на ЕКТ, та и да излезе от тях.
За Турция не мога да кажа, че това правилно е било в основата на упадъка им като първенство. Както сега, така и преди най-големите звезди на националния им отбор играеха в чужди първенства. Тогава Турция бе екзотична дестинация, отвъд топ първенствата, като Италия, Англия, Испания и Германия. Тогава играчи, които свършваха за големия футбол по една или друга причина (възраст, мотивация, дисциплина и тн.) отиваха в Турция, защото даваха големи заплати, първенството бе конкурентно, стадионите пълни и играеха в ЕКТ. В последните 15 години нещата се промениха много и в страни, като Азербайджан, Казахстан, Саудитска Арабия и Китай изместиха Турция, като екзотична дестинация, където могат да се печелят добри пари. През 2001г Супер лигата им бележи най-високата си позиция в ранклистата на Уефа - 7мо място. Десет години преди това - 91г. е била на 23място. От 2001-ва до сега средно е на 10-то място всяка година, над първенства, като Чехия, Гърция, Хърватия, Сърбия, Полша, Унгария, Румъния. Така че футбола на турците им е съвсем наред.
За Турция не ми се проверява, но мисля, че бъркаш. Те след успеха си на световното станаха актуални. Кюркмаз - ритал в Турция, Шаш - тоже. Шюкюр не помня беше ли вече в Интер. Но факта е, че в качеството си на състезател на Галата отиде там. Сега погледнах един Ергин Пембе, той не излизал от Туркия. Юмит Давала отива малко преди световното от Чимбом в Милан. Рюстю Ричбер също рита в Турция до Световното.
Кешерю, ван дер Каап, Бусато, Черняускас, Сонко? Човек, не си сериозен. Как можа тези несретници да ги изтъкнеш? Съжалявам. Ти помниш ли маваши-герито на Кешерю срещу Прохазка. Смяташ ли, че този олигофрен можеше да играе другаде освен в Лудогорец? Той да го направи в Бундеслигата и ще го зачеркнат с дебелия флумастер, Serafim. Тук е дзвезда и ти даже го изтъкваш като нещо значимо. Не е сериозно. Каранга... Като Дембеле. Ти Каранга в кое топ първенство го виждаш? Що рита в България? Стига, човек. Много добре знаеш, че съм прав. Пак ще приведа част от интервюто на Кривия: той футбола не се е променял. Това е неква такава проста истина. Сега... Казва ти го човек, който жена му са я водили в Торино да оглежда апартамент. Демек, той знае некви неща повече от мен и теб от футбола. Недей смята, че знаеш нещо повече. Друг е въпроса, че е идеалист и наивник и е решил да не прецака "Левски" заради Юве. Тук не знам как е станало. Ако го е направил... Не е много умен...
П.С. Кешерю беше ВСЕКИ мач с "Левски" за червен картон! Не помня получавал ли е такъв.
П.С2: Пак не си сериозен.
Чехия, Гърция, Хърватия, Сърбия, Полша, Унгария, Румъния. С изключение на Динамо Загреб и Олимпиакос, не се сещам за отбори направили нещо клубове от тези страни в последните 15 години. Не отговаряш на въпроса ми: помниш ли турските отбори от началото на нулите и сега. Кога са по-силни. Статистически България е доста развита страна глобално.