Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
virtualenbg
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба / DMS LEVSKI на номер 17777

Мнениеот virtualenbg » 02 фев 2021 08:25

[quote="Fbf"]Колегата казва в “мач без значение” демек само във възлов мач.[/quote

Преди няколко години на мача без значение с Верея, на Герена се изсипахме над 10000 човека.
Хората, дойдоха да гледат игра...и я получиха.

Testa_di_Legno
Контакти:

Мнениеот Testa_di_Legno » 02 фев 2021 10:47

шивача написа:Този уникат и вас радваше, затова ще го постна и тук, да му се изкефите, щото ся такива футболисти няма.
https://www.youtube.com/watch?v=rG-P8MvvnaE

При Гетов думата наистина е "уникален". Не знам защо не му се обръща повече внимание, когато се говори за легендите на българския футбол - навярно защото по негово време български играчи от европейска класа наистина имаше в огромно изобилие... И все пак това е един от най-добрите изпълнители на преки свободни удари в историята на играта у нас (за да не кажа - най-добрият), а също - нападател с безкрайна фантазия, техника, креативност, нюх към гола и прецизен завършващ удар. Де да имаше сега барем един с половината му качества, щяхме да го носим на ръце!
Ето и едно видео от единствения му сезон в "Левски", извадено от видеокасетата "Сини шампиони 1993": :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=32Zn3N8WqA0. 8-) Вижда се, че от 26-те му гола за нас през тази кампания почти няма такъв, който в ново време да не би се възприел като "феноменален", "фамозен" или "виртуозен". Обаче аз искам да ви обърна внимане на попадението, кадри от което можете да видите между 1:31 и 1:50 на клипчето. Това е един от головете при класическия обрат от 2:0 за "ЦСКА" до 3:2 за "Левски" в дербито, решило съдбата на титлата него сезон, а както комбинацията, извела Гетов в позиция за шут към вратата, така и изстрелът, изпратил топката в мрежата на "червените", изглеждат сякаш от друг свят (пък то, като се замислим, си е точно така)...
Само "Левски"!

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 02 фев 2021 13:39

Аз по-добър изпълнител на фалове не съм виждал. По-старите са ми казвали, че Жеков бил номер едно, но не съм го гледал. Иначе Христо Колев-Бащата също беше конкурент на Гетов, даже прякора му беше-"Дългата дузпа", но Гетов си е номер едно!
Друг специалитет му беше да копва топката и да прехвърля вратарите. Още в първия мач за нас срещу Враца вкара такъв гол, един от 4-те му в дебюта :)
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 02 фев 2021 15:21

Някой има ли информация какво се е случило с един Ютуб канал предаващ мачовете от Ефбем ти лигата ?! Имах го в абонаментите , но не успявам да го намеря.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 фев 2021 15:21

Гетов го наложиха в националния на Вуцата журналистите. А тогава спортните журналисти бяха професионалисти, а не като сегашните пишлегарчета пишман журналистчета, прехласващи се по остригани, гелосани, татуирани като тях пишлемета. С бавния си стил Гетов не опонираше на желаната от Вуцов игра, но намериха компромис, дори Пламен Гетов свали килограмки. Пламен е в едно съзвездие с Начко Михайлов и неговите статични положения. Ако проверите головете от по-старо време на националния отбор, ще видите, че почти всички са от фаулове и дузпи, като те се изпълняваха от Христо Бонев. Май и последните световни първенства мачовете се решават от статични положения. Затова всеки отбор трябва да си има 1-2 такива играчи.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 02 фев 2021 16:22

Жеката имаше невероятно силен удар! Помня след световното на мач със Славия, питаха Симеонов дали да правят стена. Той рече - не, няма нужда. Беше национален вратар, добър! Жеката като се засили - той се силеше кажи-речи от центъра, и на Симеонов му се подгънаха ръцете и топката влезе. Иначе Гетов, Бонев, Начко бяха брилянтни технически!
И да не се забравя, че за мене по-голям от Гунди няма, но който каквото си може, го може. И трябва да му се признава.

Fbf

Мнениеот Fbf » 02 фев 2021 17:03

Е че Георги Аспарухов Гунди е най-добрият в историята няма. Чудно ми е дали биеше фалове?

Изображение

Изображение
ВИЕ СТЕ ЛИТЕКС
Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 фев 2021 19:27

Fbf написа:Е че Георги Аспарухов Гунди е най-добрият в историята няма. Чудно ми е дали биеше фалове?

Изображение

Изображение

Единия от головете му с/у Милан го вкарва от фаул с такъв снаряд, че е щял да счупи ръцете на вратаря им, който се опитал да избие топката.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 02 фев 2021 21:08

Тогава един Розато май беше, се скъса да го спъва. И второто полувреме след поредното спъване Гунди би свободен удар от неговата лява страна на игрището. Беше най-малко на 25 метра от вратата. Не си спомням дали имаш стена, но ако е имало, нямаше как да видя как топката огъна ръцете на вратаря на Милан, а той до края на мача си ги тръскаше и разтриваше ...
Толкова ядосан не бях виждал Гунди, освен когато го изгониха в последния му мач преди смъртта...
Сега поглеждам https://levskisofia.info/team/4000664-milan-milano/.
Боже, какви играчи само имаше Милан!
Немецът Шнелингер, Трапатони, шведът Курт Хамрин и разбира се -Джани Ривера. Но и ние със Соколето и Гунди, който беше по-голям от половината Милан! Нерео Роко го е казал както трябва!

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 фев 2021 22:06

От Милан поне двама души е трябвало да бъдат изгонени заради груба игра с/у Гунди.
Щом, като Джани Ривера в съболезнователната си телеграма след гибелта му пише - Съжалявам, че го контузих много лошо, дано ми е простил, представете си как е играл Аспарухов за да принуди такъв колос, като Ривера да го спира контузвайки го.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Левски”