metodito написа:Някой да ми обясни нещо. Създава се много добра централна двойка в защитата - Холми и Давид. Махат Давид, щото бил вземал уж много, слагат португалеца, махат португалеца. Взема се Каргас, който явно е играел за минималната работна заплата. Добър-лош, той трябва да е партньор на Холми. И хоп сега Даске, който вероятно играе за пет лева на месец. Та въпроса ми е: тук за далавери и комисионни ли говорим или за некадърно ръководство? Ето така се източва клубната каса. В спортно отношение, футболно - няма как да променяш пет пъти за три сезона двойката централни защитиници и вратаря зад тях и да има друг резултат.
Няма да се връщам толкова назад, ще коментирам само Каргас и Даске. Да, според мен Даске идва за по-малко пари отколкото Каргас взимаше( колко е взимал ще се върна след малко).
Даске е френски футболист....от полуаматьорско ниво. Казвам полу, защото е играл предимно в аматьорските дивизии. Едва последните 2 години стига до Лига 2...където записва по десетина мача на сезон. Обяснявам по-просто. Даске идва от отбор, който изпада от втора в трета френска дивизия, като той в този отбор не е бил със статута на титуляр, напротив. За колко според теб идва този футболист? Според мен ще взима дори по-малко от обявения таван от 10 000 лева. Това ми е аргумента защо Даске взима по-малко от Каргас.
Каргас - тук пропускаш един основен фактор. Желанието на футболиста. Аз съм убеден, че Каргас щеше да остане, както и си тренираше до последно....ако самия Каргас не пожела да напусне. Дойде оферта от бившия му клуб и човека веднага прие. Вероятно, дори на 99% съм сигурен, че той се връща в Гърция за по-ниска заплата, отколкото взимаше при нас....но поне ще я взима.

Реално, Каргас е футболист, който си е взимал редовно заплатата в Левски има няма 6-7 месеца. След това е взел половин заплата мисля ? За период от още 6 месеца. Е ти мислиш ли, че този чужденец, който е дошъл тук за заплата би предпочел да остане?
Аз отчитам като успех на ръководството, че до момента успяха да разтрогнат безболезнено с всички чужденци, които ни бяха скъпи - Каргас, Мазурек, Рейш. Все хора, на които не дължим неустойки. Имаме и обратния пример - Холмар. Според мен исландеца все още се води футболист на Левски, само защото очевидно не иска да разтрогне по взаимно съгласие( не е и длъжен, разбира се). Общо взето ситуацията с Холмар ми се вижда абсолютно патова. Нито можем да го продадем(пак според мен), нито той има желание да си прекрати оставащия едногодишен договор на огромна заплата.