Zaash написа:metodito написа:Ето и от мен нещо по-разчупено. Levski Coin. Използващ някой от известните блокчейни. Нали, тук се казва: "100 хиляди човека на месец по 10 лева на месец да дават, ето ти милион". Да бе, ма за десет лева да се разкарваш до банката или пък да следиш. Имаш си един ап. Даже няма нужда и да цъкаш. Можеш си го настроиш автоматично да си цъка там. И отделно може да се използва за различни други цели. Не, че съм толкова запознат. Някой с повече познания да каже. Със самите коини отделно вече може да се измисли нещо. Може даже билети или някакъв мърч там да се заменя за него.
И в момента има платформи, в които се плаща директно от компютъра вкъщи. Единият от начините, по който дарих пари беше такъв. Това изобщо не е трудно и би могло бързо да стане.
Не на месец, а на година.
Идеята ми хрумна от простата сметка, че 1 млн. привърженици по 20 лв. на година спокойно връзват бюджета на отбора за година, който се твърди че е около 20 млн. И тук не включвам приходи от спонсори, тв права, билети, маркетинг, евротурнири, изходящи трансфери и т.н.
За съжаление като гледам мнението на другите участници и разбирам, че идеята не се приема...
Жалко, това можеше да изтласка Левски много бързо и много високо!
Изказа се все едно е имало гласуване, което е щяло да реши всичко :D
Колкото до цифрите: 1 милион души ще дадат по 20 лева точно когато Сталин закупи град Кантон. Ако имаше не 1 милион, а наполовина склонни да дадат пари щяхме да си оправим всички борчове. Защото сега хората дариха, но голяма част от парите се събраха от малък брой хора, помогнали по един или друг начин с по-големи суми. Силно се съмнявам, че в този критичен момент сме доближили дори цифрата от половин милион отделни дарителя.