alexdb написа:metodito написа:@Tristann: Човек, ти не разбираш май какво имат предвид хората като го наричат темерут, но ги храниш. На темерута вечно нещо и някой му е крив, но никога не е той. С такъв човек не може се разбра. Той е недиалогичен, а в конкретния случай, не се е развил и на йота като треньор. Едно е да играеш защитно и ефективно - като например Гърция, когато спечели Евротитлата, съвсем друго - защитно и неефективно. Както играеше Берое, както играе национала. Не съм баба Ванга да кажа ще има ли, би ли имал успех в "Левски" Хубси. Но имали сме треньори дребни душици, които никога не са се борили за нещо. Това де пълзи не може да полети. Дано той е изключение от правилото. И относно защитната игра, и Роси играеше по-прибрано (според някои грозно), но ефективно. Няма значение с колко си бил, ако си бил. Отборите на Хубси играят грозно и неефективно.
С непускането на Станислав в национала, от мен има една гоооляма черна точка от мен. Каква е причината? Две може да са:
а) Станислав не е улучил на точния мениджър;
б) лично отношение.
Ако е първото, нормално. Всички треньори от много години насам са послушни шутки. Стоичков за последно сякаш правеше разликата.
За второто... вписва се в профила на един темерут.
Иначе, засега медиите спекулират. Не знам защо настояват, че Хубчев ще ни е треньор? Че и даже кой бил не искал, кой би искал.![]()
То и ние тук това можехме за Станислав да го кажем. Събираш едно и едно... Ама дали ще е така, беш ли му... Някой назад спомена онзи кратунковец Петев. Ами и аз не изключвам подобен сценарий.
Абе айде за националния да не си прав за ефективността. Бихме Холандия, бихме и Швеция (нещо което се случва веднъж да 100 години), отделно и в двата мача с Франция поведохме. И то с материала който го има, а той е доста скромен.
Отделно Хубчев успя да направи Берое четвъртия отбор в нашата смешна лига, но с бюджет в пъти по-малък от първите три. Така че нека се гледат реалните възможности. Стратегията, организацията и целите които се говорят към момента не предполагат шампионски амбиции и мачкане тук. По-скоро ако това, което се афишира се изпълнява следва да очакваме отбор който играе дефанзивен футбол с по някой и друг младок от нашите в състава като целите в първенството ще са трето място и квота за ЕКТ, а при късмет купа, като ще се очаква малко по-добро и стабилно представяне в ЛЕ с перспектива след време да се събере коефициент който да дава възможност за реално участие в групова фаза. На първо време заявеното на мен ми звучи в тази насока.
Живи и здрави още следващият месец много неща ще започнат да се изясняват по селекцията и новия треньор.
Аз бих добавил и друго, което сякаш никой не отчита - 30-те ни милиона. Хубчев досега е работил предимно с ограничени средства и меко казано играчи средна ръка. С такива не можеш да "мачкаш", по-скоро търсиш ефективна игра, а не ефектна. Не забравяйте, че допреди няколко месеца тука половината съфорумници погребаха любимия Левски като чуха за 30-те милиона, ама бързо забравиха, че в резултат на това лятото звездна селекция - нанайси! И почнаха с претенциите - тоя искам, оня не искам. Ама пари за желанията им, откъде? И този, който евентуално ще работи със сериозни ограничения, е логично да е такъв, дето вече да го е правил сравнително успешно. Следователно, изборът ни е ограничен в известна степен.