ППЛ: ЦСКА-София (София) - Левски (София) 0:0 FT

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Как ще завърши срещата

Победа ЦСКА-СОФИЯ
127
43%
Равен
41
14%
Победа за Левски
126
43%

Общо гласове: 294

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: ППЛ: ЦСКА-София (София) - Левски (София) 0:0 FT

Мнениеот NOMER14 » 21 апр 2019 13:57

Гредата като съдията е неодушавена.
Т.е. играчът вместо да бие или центрира си повежда топката. Шуменският тъпънар знае правилника.

RM3313
Контакти:

Мнениеот RM3313 » 21 апр 2019 15:12

Бях на стадиона съвсем като неутрален, имам някакви симпатии към другия отбор, но са минимални, обаче седях в а сектор откъм Б. Едно време като съм ходил бяхте повече от цскарите и се надпявахте, а сега ги слушате цял мач, защо? Бойкот ли има или какво се е случило, понеже не посещавам често български мачове ми стана интересно.

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 21 апр 2019 15:25

По въпроса за гредата на Малинов и защо играта беше спряна, според Правилата - правило 13, т. 3 (стр. 115):
If, after the ball is in play, the kicker touches the ball again before it has touched another player an indirect free kick is awarded

Никой футболист не е играл с топката преди Малинов повторно да играе с нея след гредата и съдията е отсъдил непряк свободен удар, само че си вдигна лявата ръка, вместо дясната. Но никъде не пише коя ръка трябва да се вдигне, така че всичко е ок. Т.е. правилно отсъждане на съдията, съгласно правилата, то никой и не протестира за това.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
Ицо Секса
Контакти:

Мнениеот Ицо Секса » 21 апр 2019 15:28

RM3313 написа:Бях на стадиона съвсем като неутрален, имам някакви симпатии към другия отбор, но са минимални, обаче седях в а сектор откъм Б. Едно време като съм ходил бяхте повече от цскарите и се надпявахте, а сега ги слушате цял мач, защо? Бойкот ли има или какво се е случило, понеже не посещавам често български мачове ми стана интересно.

Малко са левскарите защото е обикновен мач. ЦСКА фалира, а това в Борисовата градина е циркаджийска трупа в пълен комплект - като започнеш от джуджета, супи, крушевици и стигнеш до диви селяни. :lol: :lol:
[offtopic][wrapimg=]http://media.balls.ie/uploads/2013/04/iqtpgGDg5nTG.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.whoateallthepies.tv/wp-content/uploads/2012/09/oscar.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://i.imgur.com/Hmney.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Sinite ot Sofia
Контакти:

Мнениеот Sinite ot Sofia » 21 апр 2019 15:32

Ето как, най - накрая, едно момче, което не е свързано емоционално с нас или Литекс по никакъв начин, отвори Темата.. темата за нашата някога велика публика. Обсъждате тук всякакви глупости, имало ли дузпа, не било ли засада, ще вдигне ли Марияни една прилична топка... а сектора ни - разграден двор. Гледайки наляво ( бях в сектор В, личен избор) ми се насълзиха очите :x Докато личните интереси и егото са над любовта към Левски, то никога няма да се оправим. Така и не разбраха, и едните и другите, че никой не е по - голям от Левски ( идеята не е само да го напишеш на транспарант, а да го следваш като завет, с дейстия!!!). Трябват компромиси, в името на Левски, иначе няма смисъл от нищо.. Найденов, Кабов, Петков.. язък.
Децата в игрите за Левски мечтаят, за славния Левски футболен тим...

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 21 апр 2019 15:37

Гледам оранжАвите пак ревАт. Не че ме изненада. Единственото положение, за което може да искат дузпа е влизането на Живко срещу Соу. Там, обаче трактовката може да е, че Соу вече беше изшил топката в аут и реално фаула на Живко не влияе върху играта. Ръката на Луи е смешно да е дузпа. Беше до тялото и шутът беше изключително отблизо. За положението на Луи и засадата - такава нямаше, фаул по-скоро нямаше. Може да се даде дузпа велизарка, такава каквато им беше дадена срещу Берое. Иначе Турицов трябаше да бъде изгонен поне два пъти, ама Мъдьо и Спринтьорът сигурно не ревът и за това?
110 години любов!

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 21 апр 2019 17:11

gzagorov написа:По въпроса за гредата на Малинов и защо играта беше спряна, според Правилата - правило 13, т. 3 (стр. 115):
If, after the ball is in play, the kicker touches the ball again before it has touched another player an indirect free kick is awarded

Никой футболист не е играл с топката преди Малинов повторно да играе с нея след гредата и съдията е отсъдил непряк свободен удар, само че си вдигна лявата ръка, вместо дясната. Но никъде не пише коя ръка трябва да се вдигне, така че всичко е ок. Т.е. правилно отсъждане на съдията, съгласно правилата, то никой и не протестира за това.

Аха, сега разбирам, мерси! Обаче това означава ли, че ако биеш дузпа, нацелиш гредата и топката се върне при теб, нямаш право да играеш с нея??? Щото дузпата също е пряк свободен удар, нали така?! За първи път виждам такова нещо :(
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31

Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 21 апр 2019 17:25

Kiril2681 написа:
gzagorov написа:По въпроса за гредата на Малинов и защо играта беше спряна, според Правилата - правило 13, т. 3 (стр. 115):

Аха, сега разбирам, мерси! Обаче това означава ли, че ако биеш дузпа, нацелиш гредата и топката се върне при теб, нямаш право да играеш с нея??? Щото дузпата също е пряк свободен удар, нали така?! За първи път виждам такова нещо :(

Не съм специалист, но така излиза. Ако вратарят избие топката (т.е. топката докосне друг играч) и се върне при този, който е изпълнил дузпата, има право на добавка. Ако обаче топката се отбие от гредата (топката не е докосната от никой друг футболист на терена), може някой друг да вкара гол, но не и директно изпълнилият дузпата - правило 14, т. 2 (стр. 119):
If, after the penalty kick has been taken the kicker touches the ball again before it has touched another player an indirect free kick (or direct free kick for deliberate hand ball) is awarded

Ако има грешка в тълкуванието, моля някой по-компетентен да разясни.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 21 апр 2019 17:27

gzagorov написа:
Kiril2681 написа:

Не съм специалист, но така излиза. Ако вратарят избие топката (т.е. топката докосне друг играч) и се върне при този, който е изпълнил дузпата, има право на добавка. Ако обаче топката се отбие от гредата (топката не е докосната от никой друг футболист на терена), може някой друг да вкара гол, но не и директно изпълнилият дузпата - правило 14, т. 2 (стр. 119):
If, after the penalty kick has been taken the kicker touches the ball again before it has touched another player an indirect free kick (or direct free kick for deliberate hand ball) is awarded

Ако има грешка в тълкуванието, моля някой по-компетентен да разясни.

Не, правилно го тълкуваш, благодаря за разяснението! Никога не е късно човек да научи нещо ;)
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31

Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 21 апр 2019 21:47

Jordan1914 написа:...
Само ще ти кажа, че ако вчера бяхме с бекове Цветкович и Горанов, щяха да ни разкъсат! Не знам, къде видя, че Н'Ганиони не може или че Рейнов не става, но всеки си има мнение!

Къде видя да искам Цветкович и Горанов за титуляри? Моето мнение е, че Луи е лимитиран футболист чийто десен крак е само за подпиране. В съвременния футбол бека трябва да може да участва и в офанзивната фаза на играта, не само в дефанса. Този човек не може да докосне топката с десния си крак. Обърка всички пасове. В защита е чувствително по- добре, но това не е достатъчно. Иван е пълната му противоположност. Той пък куца в защита. При Роси Горанов бе значително по- сигурен. На Левски му трябва бек силен и в двете фази на играта. Тип Сисиньо. За това не съм доволен от двамата. Вярно, че Паулиньо не помага, но този проблем може и трябва да бъде разрешен от чичо Гошо. Относно Райнов- не казвам че не става. Писал съм по- скоро не, тъй като имам резерви към възможностите му. Базирам се на показаното от него до сега. Някой казват, че бил притеснителен. Това също е пречка. На Герена няма спокойствие. Ако не издържа на напрежение, има отбори където се играе спокойно.

Върни се в “Левски”